Infertilitate tratament utrogestan si clostilbegyt
Buna ziua,
In urma mai multor analize medicul meu ginecolog mi a prescris utrogestan 1cp/zi timp de max 5 zile si apoi din din ziua 5 pana in ziua 9 1 cp/zi clostilbegyt pentru 3 luni. Mentionez ca menstruatia mea este foarte neregulata, uter usor retrovers si ovare polichistice. Problema este ca domnul doctor mi a dat tratamentul sa il urmez mi a facut schita insa eu nu sunt in tara momentan si am inceput astazi tratamentul si nu imi amintesc foarte bine daca clostilbegytul trebuie inceput in a 5 a zi de cand a venit menstruatia sau in a 5 a zi de cand am inceput sa iau utrogestanul. Pentru ca dansul mi a zis ca nu este neaparat nevoie ca menstra sa apara in 5 zile de utrogestan poate aparea a 2 sau a 3 a zi si aici nu mai inteleg practic cand incep clostilbegytul.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns..
Multumesc,
O zi buna!
In urma mai multor analize medicul meu ginecolog mi a prescris utrogestan 1cp/zi timp de max 5 zile si apoi din din ziua 5 pana in ziua 9 1 cp/zi clostilbegyt pentru 3 luni. Mentionez ca menstruatia mea este foarte neregulata, uter usor retrovers si ovare polichistice. Problema este ca domnul doctor mi a dat tratamentul sa il urmez mi a facut schita insa eu nu sunt in tara momentan si am inceput astazi tratamentul si nu imi amintesc foarte bine daca clostilbegytul trebuie inceput in a 5 a zi de cand a venit menstruatia sau in a 5 a zi de cand am inceput sa iau utrogestanul. Pentru ca dansul mi a zis ca nu este neaparat nevoie ca menstra sa apara in 5 zile de utrogestan poate aparea a 2 sau a 3 a zi si aici nu mai inteleg practic cand incep clostilbegytul.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns..
Multumesc,
O zi buna!
2 comentarii
Buna ziua.
Clostilbegyt-ul se poate administra din a 5-a zi a ciclului menstrual (prima zi fiind considerata prima zi de sangerare cu sange rosu) pana in a 9-a zi.
Oricum va recomand sa monitorizati ecografic cresterea foliculilor ovarieni, avand in vedere faptul ca ati mentionat ovarele polichistice (exista riscul de sarcina multipla).
Clostilbegyt-ul se poate administra din a 5-a zi a ciclului menstrual (prima zi fiind considerata prima zi de sangerare cu sange rosu) pana in a 9-a zi.
Oricum va recomand sa monitorizati ecografic cresterea foliculilor ovarieni, avand in vedere faptul ca ati mentionat ovarele polichistice (exista riscul de sarcina multipla).
Am luat tratament cu duphaston pt provocarea ciclului menstrual trebuia sa iau timp de 5 zile dar din prima zi d tratament a aparut mebstruatia zic ca sia facut bn efectul dupa care am luat clostilbegyt ziua a5-a pana in a-9-a zi pt ovulatie pt ca creau bebe iar din cauza cm neregulat nu ramaneam. Si din nou duphaston din ziua a-16-a pana in ziua 25-a au trecut 4 zile si na venit menstruatia o fi bebe ?? Am inteles ca inediat a doua zi dupa terminarea tratam. Cu duphaston apare CM
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1analize pentru infertilitate
- 3inseminare artificiala in Romania... unde?
- 20infertilitate AJUTATI-MA VA ROG NU MAI POT
- 5Infertilitate.. de 4 ani incercam sa avem un copil
- 10posibile cauze ale infertilitatii
- 5Infertilitate - utrogestan - clomid
- 7adenom hipofizar cauze si efecte
- 6Nu reusesc sa raman insarcinata.. infertilitate primara?
- 2Infertilitate
- 3Tratament infertilitate
- 0probleme infertilitate lipsa ovulatie
- 1Apiterapie pentru infertilitate?
- 6infertilitate?
- 3Infertilitatea - o problema mondiala
- 0nu raman gravida
- 6Nu rămân însărcinată
Mai multe informații despre: Infertilitatea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: