Nimic nu se pierde totul se transforma?

24-11-2023
Vern
Nu este medic/terapeut
Vern
Dacă suntem energie inseamna ca nu ne pierdem după moarte ci trecem în alta stare căci energia nu poate fi distrusa.Nimic nu se pierde, totul se transforma.
Oare ținând cont de asta conștiința supraviețuiește morții fizice?
Am cercetat de mic subiectul posibilitatii existentei vietii dupa moarte în cărți caci m-a fascinat mereu intrebarea aceasta și am observat ca argumentele sunt mai multe în favoarea existentei vieții după moarte decât contra.
De exemplu citiți cartea de referință a Dr.Raymond Moody:Viatq după viata
Deci ținând cont ca nimic nu se pierde mai ales energia și noi suntem energie inseamna ca exista șansă ca conștiința supraviețuiește morții fizice deci exista viata după moarte?
Nici ChatGPT nu a dat un răspuns concret la intrebarea asta deci dovada ca subiectul rămâne deschis și nimic nu se știe exact și sigur
Voi ce credeti însă vizavi strict de acest subiect?
2 comentarii
0
04-12-2023, ora 17:02
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Cand te-ai nascut a preluat din energia parintilor. Ei au pierdut-o. Un barbat pierde prin ejaculare milioane de spermatozoizi, fiecare continind energie cât pentru o nouă viață. eu cred ca totusi mai si pierzi din energia cu care te-ai nascut... -------*

(*modificat de admin)
0
11-12-2023, ora 22:32
Placebo10
Nu este medic/terapeut
Placebo10
Materialismul (ideea ca totul provine din materie asa ca nu se intampla nimic dupa moarte) a fost o filozofie extremista care nu mai exista in domeniul fizicii din anul 1900. Materialismul a fost refutat de 4 lucruri mari si tari, doua din domeniul fizicii, doua din domeniul medical:

- the hard problem of consciousness
- existenta fizicii cuantice (nu vorbim de problema observatorului, spooky action at a distance, etc. Simpla existenta a fizicii cuantice refuteaza materialismul)

- efectul placebo
- neuroplasticitatea

Oricare din aceste 4 probleme refuteaza complet filozofia materialismului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Când și cum le vorbim copiilor despre moarte?
  •