Cum poti sa faci față unui bolnav psihic periculos?

05-01-2025
Identity
Nu este medic/terapeut
Identity
Cum poti sa faci față unui bolnav psihic periculos? Intrebarea mea suna poate puțin ciudat dar vine din experinta proprie, ma refer doar la mine. Sunt un tanar cu schizofrenie paranoida si mi-e frica de bolnavi psihic care fumeaza, beau si probabil se mai si drogheaza in văzul lumii. Nu e doar atât, acesti bolnavi înjură urât oamenii pe strada, îi amenință cu moartea (nu vreau sa scriu cum) si se mai iau de unii oameni pe strada la intamplare. Eu stau într-o zona a orașului destul de civilizată insa de vreo 2-3 ani aceste persoane sunt din ce in ce mai agresive verbal. Ce pot face in acest sens?
2 comentarii
1
05-01-2025, ora 10:50
strambu
Nu este medic/terapeut
strambu
Salut, La multi ani!

Nu trebuie sa faci nimic anonim i7, doar sa-i eviti, sa treci pe trotuarul celalalt. Inteleg ca la tine e si anxietate psihotica de aia tu proiectezi anxietatea amplificata fata de acesti oameni cu probleme din jur. E normal, nu trebuie sa-ti faci probleme.

Pe fondul anxietatii tale de la schizofrenie se aseaza si anxietatea fata de drogati. Parerea mea e ca nu poti face mai mult, decat evita-i. Drogati sunt in toate tarile, asa e lumea in care traim.
1
05-01-2025, ora 11:53
Identity
Nu este medic/terapeut
Identity
Te Salut Si eu! La Mulți Ani!!!

Mulțumesc frumos pentru ca m-ai calmat cu mesajul tău. Eu îi evit tot timpul cand trec pe langa acele persoane ca ei vorbesc singuri si inspira teamă trecatorilor. Am anxietate accentuată, cred. O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Neurologii au descoperit cum poate fi tratată agresivitatea în mai multe tulburări psihiatrice
  • O regiune din hipotalamus, responsabilă pentru conducerea agresivității
  • Legătura dintre impulsivitate, agresivitate și dependența de jocurile pe internet
  •