Sunt diagnosticat cu schizofrenie paranoida ce să fac?

03-01-2025
Florian55
Nu este medic/terapeut
Florian55
Bună ziua și la mulți ani!
Sunt diagnosticat de 2 ani de zile cu schizofrenie paranoidă, am două internări în spital iar la a 2-a internare mi.a fost pus acest diagnostic. După care am fost în privat pt scrierea rețetei de schizofrenie injectabil.
Dacă se poate să îmi spună cineva vă rog dacă am voie să conduc cu acest diagnostic? Dacă iau tratamentul? Dacă nu mai iau (îl întrerup)tratamentul am voie să conduc!
Momentan mă simt puțin neliniștit din această cauză a diagnosticului și mai iau Xanax 0, 5 la nevoie (și jumătate de tabletă), cu acest benzodiazepin îmi poate crea probleme in cazul unui control rutier? Sau daca ies pozitiv la drug test din cauza Xanaxului la medicina legală se verifica istoricul sau dacă am întrerupt tratamentul de schizofrenie!!
O zi bună.
5 comentarii
1
03-01-2025, ora 12:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Cu Xanaxul nu aveti voie sa conduceti. Iese la drug test si e caz penal.
Daca aveti carnet puteti conduce pana la urmatorul episod psihotic, cand vi se va lua carnetul.
Daca intrerupeti tratamentul pentru schizofrenie, se reface episodul psihotic.
Tratamentul se ia toata viata. Nu se intrerupe.
2
03-01-2025, ora 12:48
Florian55
Nu este medic/terapeut
Florian55
Mulțumesc frumos!
0
04-01-2025, ora 20:54
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Trebuie sa faci ce spune medicul, iti iei tratamentul ca la carte, tot medicul trebuia sa spuna daca ai voie sa conduci cu trat pe care-l iei, si ce si cum.
Poti iesi pozitiv la drug test cu xanax, ai grija.

clara_p, si daca face alt episod, nu afla aia de la rutiera ca a facut, poate conduce mai departe daca isi asuma. Ca daca deja are 2 internari si nu au aflat, nu or sa afle nici dupa.
0
04-01-2025, ora 21:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ba afla ca se interneaza. Orice medic care il trateaza indiferent unde e, e obligat sa declare.
0
07-01-2025, ora 07:27
Identity
Nu este medic/terapeut
Identity
@Florian55

Eu unul nu stiu sa ti dau un raspuns ca nu am avut niciodata permis de conducere. Stiu doar ca medicamentele prescrise de un medic psihiatru afecteaza capacitatea de a conduce in general. Tu trebuie sa te gandesti si la Siguranța Celorlalți Participanți la trafic inainte de a te urca la volan. Vorbeste cu medicul tau..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul