Nevus melanocitic displasic de tip compus
Buna ziua. Locuiesc in Spania si acum vreo 2 saptamini i-a fost inlaturata fetitei mele de 11 ani o alunita care, in urma biopsiei, a primit urmatorul diagnostic: "Nevus melanocitic displasic de tip compus. Margini chirurgice libere." Descrierea completa a fisei biopsiei este: "Date clinice: Nevus melanocitico cu usoara atipie clinica. Descriere macroscopica: fragment care masoara 0, 6 x 0, 5 x 0, 3 cm suprafata albicioasa cu leziune centrala de culoare violet si supraridicata (se refera probabil la "inaltimea" alunitei) de 0, 4 cm diametru maxim. Se coloreaza marginea rezectiei cu tus. Se fac taieturi transversale. Incluziune totala."
Imi cer scuze pentru traducerea inexacta a textului insa asta e tot ce am putut intelege. Referitor la "tus", expresia in spaniola era "tinta china".
Am cerut informatii suplimentare medicului de familie dar mi-a spus ca ea nu poate sa-mi spuna nici daca e bine nici daca e rau, pentru ca dermatologul e cel care stie mai bine de aceea mi-a spus ca cel mai bine e sa vorbesc cu dermatologul care a excizat alunita. Insa nu pot astepta o luna asa, nelinistita, pina avem noi programare la dermatolog.
De aceea v-as ruga mult, puteti sa-mi explicati diagnosticul pus?? Va multumesc mult!!
Imi cer scuze pentru traducerea inexacta a textului insa asta e tot ce am putut intelege. Referitor la "tus", expresia in spaniola era "tinta china".
Am cerut informatii suplimentare medicului de familie dar mi-a spus ca ea nu poate sa-mi spuna nici daca e bine nici daca e rau, pentru ca dermatologul e cel care stie mai bine de aceea mi-a spus ca cel mai bine e sa vorbesc cu dermatologul care a excizat alunita. Insa nu pot astepta o luna asa, nelinistita, pina avem noi programare la dermatolog.
De aceea v-as ruga mult, puteti sa-mi explicati diagnosticul pus?? Va multumesc mult!!
2 comentarii
Buna ziua,
Rezultatul pare ok, dar Trebuie sa. discutati cu medicul dermatolog care a efectuat excizia si o urmareste.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Rezultatul pare ok, dar Trebuie sa. discutati cu medicul dermatolog care a efectuat excizia si o urmareste.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Multumesc mult pentru raspuns, dna. doctor ! Din raspunsul dvs, deduc o oarecare rezerva totusi. Exista vreun risc..?? Va multumesc inca odata !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2alunite sau -semne de mama-
- 5prea multe alunite.. cum scap de ele?
- 3alunita moale
- 3alunite multe iesite pe corp alungite
- 1alunita ciudata
- 1Alunita cancerigena?
- 9Sfaturi dupa operatie excizie alunita
- 5Indepartare aluna de pe fata
- 1varicela si alunitele
- 1alunita din nastere
- 1un fel de alunite rosii pe piele
- 1Alunita Rupta
- 2Alunita rupta
- 1Alunita nou aparuta