Nev acromic

Buna ziua!Am fost cu fetita de 5 anisori la dermatolog
deoarece i-a aparut in urma cu 2-3 ani o alunita la culoarea pielii (mentionez ca nu o doare, nu a sangerat nu am observat nimic mai special la ea...doar am vrut sa ii fac un control de rutina).La control mi sa spus ca e un nev acromic de 2 mm si ca e un pic traumatizat fiindca fetita, intr-adevar, a mai tras cu unghia de el si ca totusi vede niste vinisioare si sa ne ducem la control peste 6-9 luni.De atunci stau si ma gandesc daca am motive sa ma ingrijorez, ce inseamna mai exact nev acromic?Ma gandesc ca deoarece m-a chemat la control inseamna ca e un nev suspect!!!!??
deoarece i-a aparut in urma cu 2-3 ani o alunita la culoarea pielii (mentionez ca nu o doare, nu a sangerat nu am observat nimic mai special la ea...doar am vrut sa ii fac un control de rutina).La control mi sa spus ca e un nev acromic de 2 mm si ca e un pic traumatizat fiindca fetita, intr-adevar, a mai tras cu unghia de el si ca totusi vede niste vinisioare si sa ne ducem la control peste 6-9 luni.De atunci stau si ma gandesc daca am motive sa ma ingrijorez, ce inseamna mai exact nev acromic?Ma gandesc ca deoarece m-a chemat la control inseamna ca e un nev suspect!!!!??
1 comentarii

Buna ziua,
Nevul acromic, si nu numai acesta, trebuie urmarit periodic, eventual faceti dermatoscopie fotofinder.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Nevul acromic, si nu numai acesta, trebuie urmarit periodic, eventual faceti dermatoscopie fotofinder.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Alunite de cca.5-6 mm.
- 8Nu stiu ce este?
- 1alunite pe corp! motiv de ingrijorare?
- 3Alunita inestetica
- 3Alunita in cateva zile?
- 3Extirpare alunita
- 3Este posibil ca excizia unei alunite sa poata afecta un nerv?
- 3alunita dureroasa
- 2alunita pe sold?!
- 1Extractie alunite
- 1imi apar tot mai multe alunite pe corp, cum se le opresc?
- 2Probleme cu o alunita
- 1un fel de alunite rosii pe piele
- 5Nev atipic
- 2Nev pigmentar
- 1Alunita mare neregulata
- 2Alunita rupta
- 3Aluniță - dacă nu este nimic în neregulă de ce sa o scoatem?
- 1Este posibil si normal sa ai pe corp alunite care sa difere la culoare sau la forma ?
- 2Umflatura dureroasa in locul unde am avut aluniță
Mai multe informații despre: Alunitele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: