semne de piele numite -alunite-
am 28 de ani, sex feminin, si ma ingrijoreaza un semn pe corp, asa-numita "alunita". este de culoare maro si in relief. vreau sa aflu daca cat este de periculoasa si daca este indicat sa apelez la un dermatolog pentru a o elimina??
va multumesc anticipat.
cu respect, alina
va multumesc anticipat.
cu respect, alina
4 comentarii
Se pare ca este un naev nevocelular; daca are aspectul pe care il stii tu de ani de zile, nu sangereaza, nu a mai crescut, nu il traumatizezi, nu trebuie excizat; poti sa mergi la dermatolog si sa-i faci o poza, ca mai tarziu, la controale periodice, sa ai un document pentru comparatie;Numai bine
La cea mai mica modificare trebuie sa consulti un dermatolog.Modificarile pot apare rapid :crestere in dimensiune, colorare diferita, isi modifica forma etc.Mare grija sa nu il traumatizati cu imbracamintea sau sa interveniti asupra lui cu metode babesti.Sanatate!
si mie mi s-a spus la un control la medicul de familie ca doua alunite care sunt de culoare inchisa-aproape negru-ar trebui extirpate ca sa nu evolueze in cancer de piele.Desi sunt nemodificate de ani de zile, medicul recomanda totusi sa fie scoase, zicand ca atunci cand se observa modificari poate fi deja prea tarziu.Ce parere aveti?
in ultimii 3 ani mi-au aparut mai multe semne.printre care si unele negre, unele cu margini incetosate, la unele s-a schimbat culoarea, unele s-au marit putin si am avut si un caz in familie d melanom malign...sunt p drumul cel bun nu?doctorita mea d familie a zis k toata lumea are semne.probabil cand mi se va marii destul d mult un semn va zice sa merg la dermatolog
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1alunita smulsa
- 5alunite pe intreg corpul
- 56Alunita taiata
- 4Alunitele.. informatii, sfaturi
- 2alunite sau -semne de mama-
- 3semn din nastere: pata maronie pe abdomen
- 1Alunita inestetica
- 17Alunite rosii pe tot corpul
- 1Melanom?
- 4Operatie melanom
- 1Alunita ciudata + poze