Nevi congenitali

Am din nastere o alunita pe spate cu care am fost de curand la dermatolog. Mi s-a recomandat excizia ei din cauza dimensiuni: 13mm/7mm. pentru a fi sigura de decizia luata am consultat mai multi dermatologi si toti mi-au recomandat excizia sau monitorizarea atenta. o doamna doctor mi-a spus ca daca nu am alte simptome sa astept pana la toamna fiindca vara nu este indicat sa se faca interventii la nivelul pielii, plus ca cei din jur imi spun sa nu fac nimic la ea fiind un semn din nastere. exista vreun risc daca decid sa o indepartez chirurgical? ar fi mai indicat sa astept pana la toamna? mentionez ca nu sangereaza, nu ma doare si nu am mancarini, dar parca ma ustura putin in zona alunitei(poate mi se pare din cauza fricii.) va multumesc anticipat.
3 comentarii

Este recomandata excizia si nu conteaza anotimpul!

BUNA ZIUA Am din nastere un nev congenital gigant, paros si o gramada de pete negre pe toata suprafata lui ca un fel demulte alunite crescute in interiorul pieli fara nici un fel de ordine, sunt foarte multe de culoare bruna, negricioasa.
, Este situat pe tot antebratul stang, vreau sa mai mentionez ca nu ma doare nu sangereaza dar sunt foarte disperat din cauza ca estetic arata foarte urat, cand port tricou mai ales in sezonul calduros am senzatie ca toata lumea se uita la el desi poate nu este chiar asa.Tin sa mantionez ca am varsta de 17 ani am consultat 2 dermatologi pana akm si au zis ka nu pot face nimika.chiar nu se poate indeparta si chirurgical sanu laser.oricum cat de cat din el sa mnu mai arate asa?!
va multumesc!
, Este situat pe tot antebratul stang, vreau sa mai mentionez ca nu ma doare nu sangereaza dar sunt foarte disperat din cauza ca estetic arata foarte urat, cand port tricou mai ales in sezonul calduros am senzatie ca toata lumea se uita la el desi poate nu este chiar asa.Tin sa mantionez ca am varsta de 17 ani am consultat 2 dermatologi pana akm si au zis ka nu pot face nimika.chiar nu se poate indeparta si chirurgical sanu laser.oricum cat de cat din el sa mnu mai arate asa?!
va multumesc!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Alunite.. cum se elimina?
- 4Alunitele.. informatii, sfaturi
- 7am mare nevoie de o lamurire...va rog!!
- 3As dori un raspuns cat mai urgent despre o alunita
- 3Se poate sa fie maligna ?
- 3alunita moale
- 1alunite pe penis si iritatii in jurul lor
- 1Alunita excizata cu laserul
- 4cauterizare dupa ce mi-a rupt alunita
- 2alunite ciudate
- 4Operatie melanom
- 1imi apar tot mai multe alunite pe corp, cum se le opresc?
- 1Alunite genitale
- 1Nev Displazic (alunita cu aspect neobisnuit)
- 3Poate fi vorba de vreun tip de cancer de piele?
- 1Este posibil si normal sa ai pe corp alunite care sa difere la culoare sau la forma ?
- 1Alunite
- 1Alunita suspecta
- 4Alunita cazuta si refacuta?
- 1Pata alba in jurul aluniței
Mai multe informații despre: Alunitele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: