Alunita s-a deschis la culoare
Buna ziua,
sotul meu are multe alunite pe corp, de diferite marimi (niciuna foarte mare). Le are din nastere. Una dintre ele este situata in zona taliei, dar nu a fost niciodata jenata de curea (e mai sus pe trunchi). De curand am senzatia ca alunita s-a deschis un pic la culoare in zona centrala. Problema e ca nu stiu daca mi se pare sau nu, nu m-am mai uitat demult si el insusi n-o face, alunita fiind pe spate, deci intr-o zona mai greu vizibila. Nu pare sa-si fi modificat dimensiunea, aspectul e regulat, nu-l mananca, nu-l doare, nu sangereaza, nu supureaza.
Problema e ca suntem in alta tara si aici dureaza cu saptamanile pana se obtine o programare la medic. Intrebarea mea este, e posibil ca schimbarea culorii - intr-una mai deschisa - sa fie ceva absolut inofensiv? Nu sunt mai mult de doua culori.
Va rog sa-mi raspundeti, sunt foarte speriata - si pana ajungem la medic, cum spuneam, dureaza...
Multumesc mult!!!
sotul meu are multe alunite pe corp, de diferite marimi (niciuna foarte mare). Le are din nastere. Una dintre ele este situata in zona taliei, dar nu a fost niciodata jenata de curea (e mai sus pe trunchi). De curand am senzatia ca alunita s-a deschis un pic la culoare in zona centrala. Problema e ca nu stiu daca mi se pare sau nu, nu m-am mai uitat demult si el insusi n-o face, alunita fiind pe spate, deci intr-o zona mai greu vizibila. Nu pare sa-si fi modificat dimensiunea, aspectul e regulat, nu-l mananca, nu-l doare, nu sangereaza, nu supureaza.
Problema e ca suntem in alta tara si aici dureaza cu saptamanile pana se obtine o programare la medic. Intrebarea mea este, e posibil ca schimbarea culorii - intr-una mai deschisa - sa fie ceva absolut inofensiv? Nu sunt mai mult de doua culori.
Va rog sa-mi raspundeti, sunt foarte speriata - si pana ajungem la medic, cum spuneam, dureaza...
Multumesc mult!!!
4 comentarii
Nu este cazul să vă speriaţi. există tratamente speciale pentru a decolora aluniţele sau petele maronii. Au efect cosmetic. În cazul dvs poate să fie un proces normal al organismului. Până la urma nici nu sunteţi sigură dacă este sau nu o decolorare. În unele cazuri, aluniţele incep să crească in inăltime şi se pot escoama cu unghia sau la spălat. Nici asta nu este o mare problemă. Oricum nu este cazul ca dvs să vă ingrijoraţi, cel puţin pănă ajungeţi la dermatolog.
buna ziua.
As avea o intrebare prietenul meu are 2 alunite/ semne rosi pe cap sunt micute, obisnuieste sa se tunda chel si din greseala si-a taiat o alunita cu lama. e vreo pb trebuie sa ne facem griji pt cv? va ro rasp.
As avea o intrebare prietenul meu are 2 alunite/ semne rosi pe cap sunt micute, obisnuieste sa se tunda chel si din greseala si-a taiat o alunita cu lama. e vreo pb trebuie sa ne facem griji pt cv? va ro rasp.
Cauza acestor puncte roşii ar putea fi o disfuncţie hepatica.Acest incident, nu ridică probleme majore dar este bine de evitat o astfel de agresiune in mod repetat., pentru a nu crea complicaţii. poate ar trebui trecut la tunsoarea "0".
@anyanyta: Este bine ca, preventiv, prietenul tau sa mearga la un consult dermatologic pentru evaluare directa (daca medicul considera necesar, poate folosi un dermatoscop, cu care poate vizualiza ce nu se vede cu ochiul liber), sau la chirurg, pentru ca se indica scoaterea acestor formatiuni daca se afla in zone expuse riscului de traumatizare repetata.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Alunita sau punct negru pe penis si scrot
- 5prea multe alunite.. cum scap de ele?
- 3alunita.. mai sus de baza nasului
- 2alunita
- 8mi-a aparut ceva in zona genitala...
- 1Alunita cancerigena?
- 3Alunita inestetica
- 17o alunita diagnosticata ca fiind melanom malign
- 9Sfaturi dupa operatie excizie alunita
- 1alunite
- 7Alunita la nivelul pieli rupta
- 2Alunita sau melanom?
- 4Excrescenta piele- skin tag.
- 2Alunita - periculoasa sau nu?