Necroza de cap femural / oxigenarea hiperbara ?
Buna seara va rog din suflet dacă îmi puteți Răspunde sunt o mama disperata.
Am un băiețel de 3 ani, am făcut RMN la recomandarea unui doctor din Timișoara și rezultatul a ieșit așa
Pelvis : modificări patologice de semnal se observa la epifiză femurală stânga ( afectată complet ) cu aspect ischemic negadofil al capului femural.
Modificări de edem difuz sunt prezente la colul femural stâng și o leziune de aproximativ 5 mm se observa la cartilajul de creștere și care se extinde dincolo de acesta la nivelul colului.
Discrete acumulări fluide in articulația coxofemurala stânga : post SDC se remarca gadofilie la nivelul colului femural stâng și la sinoviala articulară.
Leziune incipienta de necroza aproximativ 3, 5 mm se observa in porțiunea superioară la capul femural drept.
Fără ascită
Fără adenoaptii inghinale sau intrapelvine
Vezica urinară fără modificări parietale sau intracavitare
Articulații sacroiliace de aspect normal.
Concluzie :
Necroza de cap femural stâng ( maladia perthes ) și modificări incipiente de osteonecroza se observa si la capul femural drept.
Domnul doctor care se ocupa de noi nea recomandat oxigenarea hiperbara
Întrebarea mea este va rog din suflet sa îmi răspundeți sa îmi Spune-ți sunt șanse de vindecare făcând oxigenarea hiperbara ??
Va mulțumesc enorm pentru răspuns.
Am un băiețel de 3 ani, am făcut RMN la recomandarea unui doctor din Timișoara și rezultatul a ieșit așa
Pelvis : modificări patologice de semnal se observa la epifiză femurală stânga ( afectată complet ) cu aspect ischemic negadofil al capului femural.
Modificări de edem difuz sunt prezente la colul femural stâng și o leziune de aproximativ 5 mm se observa la cartilajul de creștere și care se extinde dincolo de acesta la nivelul colului.
Discrete acumulări fluide in articulația coxofemurala stânga : post SDC se remarca gadofilie la nivelul colului femural stâng și la sinoviala articulară.
Leziune incipienta de necroza aproximativ 3, 5 mm se observa in porțiunea superioară la capul femural drept.
Fără ascită
Fără adenoaptii inghinale sau intrapelvine
Vezica urinară fără modificări parietale sau intracavitare
Articulații sacroiliace de aspect normal.
Concluzie :
Necroza de cap femural stâng ( maladia perthes ) și modificări incipiente de osteonecroza se observa si la capul femural drept.
Domnul doctor care se ocupa de noi nea recomandat oxigenarea hiperbara
Întrebarea mea este va rog din suflet sa îmi răspundeți sa îmi Spune-ți sunt șanse de vindecare făcând oxigenarea hiperbara ??
Va mulțumesc enorm pentru răspuns.
2 comentarii
buna ziua, este un tratament care nu a fost intens studiat, insa poate sa aiba efecte pozitive. Depinde de sansa...
Va mulțumesc frumos pentru răspuns.
Multă sănătate
Multă sănătate
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 15durere a capului femural
- 28necroza cap femural - tratament de recuperare?
- 11Necroza aseptica de cap femural dr.cu coxita dr.
- 7Necroza de cap femural se poate ameliora?
- 6Necroza cap femural stadiul 3, necesit ajutor urgent.
- 7Necroza de cap femural bilaterala
- 1Tratament necroza de cap femural bilaterala
- 2Osteonecroza de cap femural
- 0Durere tibie, uneori femur, alteori oasele membrului superior
- 0Necroza avasculara de cap femural bilateral
- 1Tratament in Clinica de Medicina Hiperbara Constanta -Dr. Cristescu Bogdan Ioan
- 15Recuperare dupa fractura col femural neoperat
- 1Cum va simtiti dupa decompresia capului femural?
- 7Necroza cap femural stang
- 1Necroza sau artrita septica
- 3Restrictii coxartroza+complicatii
- 6Ce urmează să fac în urma acestui diagnostic? IRM bazin osos
Mai multe informații despre: necroza de cap femural
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: