Restrictii coxartroza+complicatii
Buna seara, acum aproximativ doua luni m-am trezit (la propriu) ca nu pot umbla de durere. Am incercat cateva zile sa iau antiinflamatoare (ketonal forte), care desi m-au ajutat cu durerea, la cateva zile am inceput sa fac febra. Am fost internat 2 saptamani in spital unde am urmat un tratament cu antibiotice, iar la iesire am primit diagnosticul:
- Artrita septica coxo-femurala dreapta in observatie
- Necroza de cap femural drept in observatie
- Coxartroza avansata sold drept
Solutie e simpla, proteza de sold, doar ca in perioada asta a covidului totul devine complicat, cu greu am obtinut o programare pe saptamana viitoare, pentru o consultatie la un doctor in care am incredere, dar despre operatie cine stie cand v-a putea fi vorba.
In fine, intrebarea mea e urmatoarea, pe zi ce a trecut durerea a disparut pana in punctul in care pare doar un simplu discomfort neglijabil, iar de cateva zile am renuntat si la antiinflamatoarele pe care le-am luat ZILNIC de la iesirea din spital (movalis), pentru a-mi menaja putin ficatul. Desi momentan ma deplasez cu o carja, simt ca e tot mai usor sa-mi folosesc piciorul afectat, insa nu as vrea sa agravez situatia, dar nici n-as vrea sa-mi anchilozez muschii nefolosindu-i. E riscant sa incerc sa revin la normal, deci sa raman la carja, sau sa-mi folosesc piciorul in masura in care simt ca nu exagerez?
Va multumesc anticipat,
Marius.
- Artrita septica coxo-femurala dreapta in observatie
- Necroza de cap femural drept in observatie
- Coxartroza avansata sold drept
Solutie e simpla, proteza de sold, doar ca in perioada asta a covidului totul devine complicat, cu greu am obtinut o programare pe saptamana viitoare, pentru o consultatie la un doctor in care am incredere, dar despre operatie cine stie cand v-a putea fi vorba.
In fine, intrebarea mea e urmatoarea, pe zi ce a trecut durerea a disparut pana in punctul in care pare doar un simplu discomfort neglijabil, iar de cateva zile am renuntat si la antiinflamatoarele pe care le-am luat ZILNIC de la iesirea din spital (movalis), pentru a-mi menaja putin ficatul. Desi momentan ma deplasez cu o carja, simt ca e tot mai usor sa-mi folosesc piciorul afectat, insa nu as vrea sa agravez situatia, dar nici n-as vrea sa-mi anchilozez muschii nefolosindu-i. E riscant sa incerc sa revin la normal, deci sa raman la carja, sau sa-mi folosesc piciorul in masura in care simt ca nu exagerez?
Va multumesc anticipat,
Marius.
3 comentarii
Am uitat sa mentionez ca am 1, 83 si aproape 78kg.
Buna ziua,
Raspunsul poate fi elaborat, evident, doar dupa examinare clinica si dupa studierea nemijlocita a imaginilor radiologice.
Nu se poate altfel.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Raspunsul poate fi elaborat, evident, doar dupa examinare clinica si dupa studierea nemijlocita a imaginilor radiologice.
Nu se poate altfel.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va mulțumesc mult pentru răspuns. In cazul acesta voi fi precaut cel puțin pana la consultație, când probabil voi primi un răspuns documentat la întrebarea mea.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 35necroza cap femural
- 11Necroza aseptica de cap femural dr.cu coxita dr.
- 4picior mai lung dupa operatie de coxartroza
- 7Necroza de cap femural se poate ameliora?
- 6Am spondil-artroza cervicala cu osteoscleroza
- 7artrita septica - sfaturi
- 5coxartroza?
- 7Necroza de cap femural bilaterala
- 1Recomandare medic bun pentru protezare!
- 0coxartroza bilaterala
- 1Tratament in Clinica de Medicina Hiperbara Constanta -Dr. Cristescu Bogdan Ioan
- 0Coxartroza...
- 0dureri de picior spate si arsuri pe toata partea stanga, stare de ameteala continua
- 1Coxastroza
- 1Coxarrtroza bilaterala - alt remediu in afara protezarii?
- 1Coxartroza sold drept
Mai multe informații despre: Coxartroza artrita septica necroza de cap femural
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: