mucus in gat

16-10-2008
Mihaitmk
Nu este medic/terapeut
Mihaitmk
In fiecare dimineata am aceasta senzatie, tusesc, am mucus in gat etc: totul dureaza cam pana la orele 10:00, dupa care imi revin;. Mai mult dupa ce fumez am o senzatie persistenta de gat uscat de dispare numai dupa ce beau multa apa.E cazult sa imi fac griji? Fumez pana in 8 tigari pe zi si m-am apucat de 5 ani de fumat; asta o fi cauza?
Multumesc
2 comentarii
0
16-10-2008, ora 00:00
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Fa-ti o radiografie pulmonara. Mucusul este o reactie de raspuns-autoaparare a arborelui respirator la microparticolele de gudron din fum, iar tusea tot o reactie de autoaparare reflexa. Privitor la consecintele pe termen lung ale fumatului, nu are relevanta numarul de tigari fumate / zi- "raul"poate sa apara si daca fumezi doar 2 tigari/zi.
0
10-11-2008, ora 14:30
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Tine cont de sfatul pertinent al vbaltaretu, insa daca examenul pulmonar demonstreaza ca nu ai nici o problema consulta un ORL pentru a vedea daca nu cumva suferi de o rinita hipertrofica alergica care ar explica abundenta de mucus si un gastroenterolog pentru ati face o endoscopie (de foarte multe ori secretiile din gat in special dimineata apar din cauza refluxului gastro-esofagian).

O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  • Flegma în gât - ce este și de ce apare?
  •