Flegma in gat, nas infundat

24-08-2017
Cosmyn87
Nu este medic/terapeut
Cosmyn87
Buna, de vreo 2 saptamani ma tine o raceala cred.In fiecare dimineata ma trezesc cu nasul infundat si cu o flegma in gat pe care dupa vreo 2 tuse provocate reusesc sa o rup.La inceput stranutam foarte des dar acuma stranuturile s-au mai domolit.Pe tot parcursul zilei am o stare de flegma, alteori o stare de raguseala si ma chinui sa rup flegma.Alteori cand nu am senzatia de flegma in gat la inspiratie sau expiratie simt o usoara horcaiala care, daca tusesc, reusesc sa rup acel mucus.Din pacate este foarte putin si nu reusesc sa il scuip.Cateodata am impresia ca mucii vin in gat si stagneaza acolo.Ca si lucruri ce am facut in ultima vreme, stat transpirat in aer conditionat, stat la lucru in aer conditionat.Pe langa canicula si caldura excesiva, amtranspirat foarte mult, am si slabit putin vreo 6kg.Am fost la doctorul defamilie si mi-a zis ca e o iritatie a traheii, si ca nu e nimic pulmonar ca nu se aude haraiala.Intr-adevar nu s-a auzit si nici nu se aude permanent, ci dupa un timp, parca atunci se incarca plamanii cu mucus.Am facut si o radiografie pulmonara cu rezultatul hiluri discret marite, mici aderente pleurodiafragmatice bilaterale predominent drepte, cord normal.Cred ca acele aderente sunt de la o pneumopatie de acu 10 ani cand doctorul mi-a zis ca voi ramane cu niste sechele ca pleura s-a lipit.Am primit ca tratament ambroxol si niste pucaturi.Nu prea se amelioreaza simptomele.Ar putea sa fie altceva?Astept o parere.Multumesc.
1 comentarii
0
01-07-2019, ora 22:20
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Dacă la auscultația pulmonară nu s-au auzit raluri, iar radiografia nu prezintă leziuni active, cel mai probabil este o traheită sau o traheo-bronșită acută. Puteți lua Koflet sirop în combinație cu Septilin comprimate ar trebui să vă amelioreze simptomele. O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  • Flegma în gât - ce este și de ce apare?
  •