miopia se poate corecta cu operatia cu laser?

21-07-2008
analuciana
Nu este medic/terapeut
analuciana
sufar de miopie forte la ochiul drept am dioptrie -11, 5 iar la ochiul stang am -0, 75. oare as avea sanse de corectare a miopiei prin operatie laser ? am 23 de ani.in cazul unei sarcini nasterea va avea loc prin cezariana in situatia mea ? ati mai intalnit asemenea cazuri ?
2 comentarii
0
21-07-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Porti cumva lentile de contact? Ce acuitate vizuala are OD? Dupa chirurgie refractiva, acuitatea vizuala va fi la fel cu acuitatea vizuala pe care o ai purtand lentila de contact.Este ambliop?Daca da, dupa chirurgie refractiva acuitatea vizuala nu se imbunatateste. Chirurgia refractiva se indica daca s-a stabilizat viciul de refractie( nu ai schimbat ochelarii cel putin 1 an de zile); Alegerea tehnicii operatorii( Lasik, Lasek, keratectomie fotorefractiva) depinde de anumiti parametrii corneeni( se face pahimetrie, topografie corneana), de experienta chirurgului;avand in vedere ca ochiul drept are miopie forte, se recomanda nastere prin operatie cezariana; numai bine
0
21-07-2008, ora 00:00
analuciana
Nu este medic/terapeut
analuciana
Buna. mersi pentru raspuns. da port lentile de contact.acuitatea vizuala este -2...cred si nu, nu este ambliop.
multa sanatate :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: