astigmatism miopic compus si miopie medie

Buna ziua
Sotul meu are 28 de ani si acum aprox 4 ani a descoperit ca are probleme cu ochii
OD-astigmatism miopic compus SF -0, 50 Cil -1, 25
OS-miopie medie -2, 00
As dori sa stiu daca este posibil sa fi avut probleme din copilarie si parintii lui sa nu-si fi dat seama, si daca defectul poate evoulua cu timpul?
Precizez ca sunt insarcinata in 7 luni si vreau sa stiu daca copilul nostru il poate mosteni(daca este genetic)
Multumesc
Sotul meu are 28 de ani si acum aprox 4 ani a descoperit ca are probleme cu ochii
OD-astigmatism miopic compus SF -0, 50 Cil -1, 25
OS-miopie medie -2, 00
As dori sa stiu daca este posibil sa fi avut probleme din copilarie si parintii lui sa nu-si fi dat seama, si daca defectul poate evoulua cu timpul?
Precizez ca sunt insarcinata in 7 luni si vreau sa stiu daca copilul nostru il poate mosteni(daca este genetic)
Multumesc
4 comentarii

Buna dimineata! Miopia debuteaza de obicei in perioada scolara, astigmatismul este prezent de la nastere ( este consecinta unei anumite conformatii corneene). Frecvent, viciile de refractie se mostenesc. Ce fel de gene va mosteni copilul dumneavoastra, nu stiu. Se spune ca in viitor s-ar putea face o harta genetica antenatal si se poate afla predispozitia pentru diverse afectiuni. Ce putem face astazi? O sa va recomand un consult oftalmologic pentru determinarea dioptriilor copilului la 6 luni postnatal, cu autorefractometru pediatric(PulsOptix), la 3 ani, 6 ani si apoi la un 1 an sau 2 ani si daca este nevoie corectie optica precoce. Numai bine

PS: Miopia mai poate evolua, dar avand in vedere ca este o miopie mica, nu foarte mult.

Buna ziua
Va multumesc pt raspuns si pt sfaturi!
Va multumesc pt raspuns si pt sfaturi!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1ce este astigmatismul?
- 2astigmatism si hipermetropie la 12 ani
- 2miopia se poate corecta cu operatia cu laser?
- 13miopie
- 5Astigmatism miopic compus se poate corecta prin operatie?
- 10mi se intuneca ochii cateva secunde care este cauza?
- 2operatie corectarea miopiei
- 2Lentile de contact (miopie)
- 1vedere slabita dupa efort
- 1lentile de contact, astigmatismul
- 2Operatie cu laser pt miopie
- 0miopie fortissima
- 1Astigmatismul miopic necesita cezariana?
- 3Astigmatismul poate fii vindecat
- 0Incadrare grad de handicap si/sau CES
- 1Ochelari astigmatism
- 0Astigmatism, conditii de aptitudine
- 1Miopie - Intrebare despre dioptrii ochelari
- 0Astigmatism - Academia de poliție
- 1Astigmatism și miopie copil de 6 ani
Mai multe informații despre: Miopia Astigmatismul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: