Nu ma pot obisnui cu ochelarii
Buna ziua! Am si eu o problema de ceva timp; mai exact, la sf. lunii februarie, in urma unor dureri foarte puternice de cap (de frunte), mi-am facut un control oftalmologic, iar rezultatul m-a surprins total; adica, la ochiul stang mi-a iesit o miopie de -0.5, iar la dreptul de -2.25 (scuze, nu ma pricep sa explic mai bine, adica in termeni medicali). Testul mi-a fost repetat de catre acelasi dr. dupa un timp si a dat acelasi rezultat. Mi-au fost facuti ochelari cu aceste dioptrii, dar nu i-am putut suporta absolut deloc, dupa care mi-au fost facuti altii: st. -0.25, iar dr. -1, cu cilindru de +0.5, daca am inteles eu bine. Nici pe acestia nu-i suport prea bine, dar ma straduiesc, pentru ca de cand ii port nu prea ma mai doare capul, adica de la zilnic, a ajuns la 1-2 ori/sapt. Intrebarea mea ar fi, de ce oare este o asa mare diferenta intre st. si dr.? Este o alta afectiune care a determinat asta sau este rezultatul gresit? Pentru ca dupa aproape 2 luni de cand port ochelarii, inca ma deranjeaza, inca mai simt ca vad mai bine fara ei. Multumesc anticipat.
7 comentarii
Buna seara! Iti recomand un cosult oftalmologic cu cicloplegie si prescrierea , eventual, numai a unei lentile de contact la OD ; numai bine
Multumesc frumos pentru raspuns. Intr-adevar si eu ma gandisem sa repet testul in alta parte, iar sfatul cu lentila de contact numai pentru ochiul drept este cu adevarat interesant. Multumesc din nou!
Buna dimineata! Inca o sugestie: chirurgie refractiva la OD, ( Lasik, Lasek sau PRK); numai bine
Ok. Multumesc frumos si pentru acest raspuns. Mai am totusi o nelamurire : care credeti ca este cauza acestei diferente intre OS si OD?
Diferenta de dioptrii intre cei doi ochi se numeste anizometropie, este un viciu de refractie cu care te-ai nascut, parintii, alte rude au un astfel de viciu de refractie???, ar putea fi mostenit; numai bine
Nu stiu ca altcineva din familia mea sa aibe asa ceva; si mama si sora mea poarta ochelari, dar ambele au dioptrii apropiate. Eu, in 2002, am mai facut un control oftalmologic, iar atunci nu mi s-a spus nimic de aceasta anizometropie, ba mai mult mi s-au facut ochelari pe care sa-i folosesc cand sunt la calculator sau citesc, cu dioptrii +0.5 la ambii ochii. Cineva apropiat (neavizat, dar cu istorie lunga in purtatul ochelarilor) mi-a spus ca poate fi o urmare a unei lovituri la cap suferite in copilarie - imi amintesc de o zi cand am cazut din leagan si m-am lovit la cap, dar am facut o encefalograma si mi-a iesit totul ok - sau un inceput de diabet. Banuiesc ca ar trebui sa-mi fac niste analize, totusi.
Va multumesc frumos pentru tot ce mi-ati scris pana acum.
Va multumesc frumos pentru tot ce mi-ati scris pana acum.
Buna ziua,
Am si eu o problema:am fost la un consult oftalmologic si dr. a spus ca am astigmatism, miopie(la ochiul stang -3, 5 iar la dreptul -0, 5).As putea sa ma operez?Am citit pe internet despre asa ceva dar imi este frica de operatie, deorece prietenii imi spun ca nu rezolv nimic cu operatie ca tot o sa port ochelari.Nu ca m-ar deranja ochelarii dar as vrea sa stiu daca prin operatie imi scade dioptria incat sa fie un pic mai mica.Dati-mi un sfat va rog mult ptr ca nu stiu ce sa fac.
Va multumesc!
Am si eu o problema:am fost la un consult oftalmologic si dr. a spus ca am astigmatism, miopie(la ochiul stang -3, 5 iar la dreptul -0, 5).As putea sa ma operez?Am citit pe internet despre asa ceva dar imi este frica de operatie, deorece prietenii imi spun ca nu rezolv nimic cu operatie ca tot o sa port ochelari.Nu ca m-ar deranja ochelarii dar as vrea sa stiu daca prin operatie imi scade dioptria incat sa fie un pic mai mica.Dati-mi un sfat va rog mult ptr ca nu stiu ce sa fac.
Va multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Miopia si nasterea
- 3atacul de panica, frica de anestezie
- 6LENTILE SAU OCHELARI?
- 2Miopie
- 6probleme cu noii Ochelari prescrisi
- 3miopie forte coroidoza miopica
- 3posibil nevoie de ochelari ?
- 6Miopie forte copil, sfaturi va rog
- 3e periculos sa nasc natural daca am miopie?
- 2ochelari de vedere - intrebare
- 0prescriptie ochelari
- 3Recomandare oftalmolog bun
- 1Ochelari copil 3 ani si 4 luni
- 2Răspuns urgent! mi se face rau de la ochelari
- 1Miopie.
- 0Lentila asferica /bi-asferica
- 0Nerv optic
- 1Ochelari vedere
- 1Astigmatism și miopie copil de 6 ani
- 1Ochelari -0, 75 si -0, 5
Mai multe informații despre: Miopia ochelarii de vedere