DENTAR - Durere de incisivi

09-09-2014
29denisa
Nu este medic/terapeut
29denisa
Buna ziua. De aproximativ o luna am inceput sa am dureri la incisivul lateral dreapta sus, intre acesta si incisivul central avand o plomba de cativa ani. Durerea se manifesta in special la cald, rece, il simteam mai sensibil cand mancam, dar mai ales seara. Seara durerile erau insuportabile, ma durea intregul dinte, iar durerea se ducea in sus. Am fost saptamana trecuta la dentist si m-a pus sa fac o radiografie dentara, pentru ca nu isi dadea seama care ar fi problema, pentru ca plombele se tineau inca bine si nici nu parea ca am vreo carie. Radiografia a iesit bine, exceptand o mica pata pe incisiv, care era mai mult un inceput de carie. M-a curatat acolo si timp de 2 zile mi-a pus un pansament si nu am mai acuzat nicio durere, a treia zi punandu-mi plomba. Doua zile dupa ce mi-a pus plomba nu am mai avut nicio problema, insa din seara celei de-a treia zile, durerile au reaparut. Acestea sunt si mai puternice decat cele dinainte de plomba cea noua, apar in special seara inainte de culcare si chiar se extind spre alti dinti.
Nu inteleg de ce am aceste dureri, daca nu am avut o carie care sa ajunga la nerv, intrucat radiografia dentara nu ar fi aratat asa ceva si, mai ales, nu vreau sa se ajunga la scoaterea nervului.
Care credeti ca ar fi afectiunea? Se poate trata fara sa se scoata nervul?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: