Nu pot dormi de la Stimuloton
Buna ziua! Am 27 de ani, am fost diagnosticata cu depresie si mi s-a prescris stimuloton o pastila seara. Este a doua zi cand iau si a doua zi cand nu am inchis un ochi toata noapte. Am citit la reactii adverse ca poate aparea somnolenta, nicidecum insomnia. S-a confruntat cineva cu asa ceva?
6 comentarii
Pai luati-l la amiaza in cazul asta, iar seara puteti lua un calmant psihic ( o benzodiazepina) sau chiar un ceai sedativ !
Cine v-a prescris medicamentul? I-ati facut cunoscut acest lucru?
Medicul psihiatru. Nu am fost inca la control dar nici nu am mai luat medicamentul. Stiti cuva de ce pot avea insomnie cand iau acest medicament?
Buna, de obicei, medicamentele pentru depresie dezinhiba si au un rol activator, din aceasta cauza poate aparea insomnia. Totusi nu e in regula, spune-i medicului de efecte adverse, poate gaseste un inlocuitor.
Multumesc pentru raspuns. Sapamana viitoare merg la control si o sa-i spun. Am auzit ca sunt persoane la care medicamentele pentru depresie si somniferele au efect invers, adica produc agitatie si insomnie. Este adevarat?
Stimuloton conţine substanţa activă sertralina care are ca efect advers atat somnolenta cat si insomnia la unele persoane. De obicei medicamentele pentru depresie produc agitatie, si nu se iau somnifere deoarece de cele mai multe ori simptomele depresiei sunt inactivitatea si somnolenta de aceea e nevoie de medicamente care stimuleaza si nu care inhiba. Ele nu produc un efect invers in depresie, daca iei somnifere cu siguranta vei dormi, numai ca medicamentele pentru depresie ca si pentru alte tulburari psihice nu au aceleasi efecte la toate persoanele, de aceea e nevoie de un tratament individualizat care sa dea cele mai mici efecte adverse, deoarece acestea apar de obicei la administrarea oricarui medicament. De aceea e nevoie de o alternativa care functioneaza cel mai bine pentru dumneavoastra, la care organismul reactioneaza intr-un mod cat mai pozitiv.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3ma tem in genere de noapte, nu pot dormi singura in casa nici intr-un caz
- 9Tulburare bipolara
- 1Depresie sau tristete?
- 39Oare o sa scap vreodata? Tulburare anxioasa-depresiva
- 20S-a vindecat cineva de depresie, anxietate sau atacuri de panica?
- 7cat mai am de trait!
- 6De la ora 4 nu mai pot dormi
- 6Cat timp se face tratamentul pt depresie?:(
- 11Depresie. situatie disperata
- 9Posibil din depresie in schizofrenie?
- 2Tratament Serlift
- 3Tratament pentru anxietate necorespunzator sau efecte adverse?!?!
- 2tratament depresie
- 4Depresie severa situatie disperata!
- 1Oare pot lua Azitrox daca fac tratament cu Rivotril, Coaxil si Tritico?
- 7Cu ce inlocuiesc VENLAFAXINA?
- 2De 2 ani de zile ma confrunt cu o depresie
- 5Insomnie dupa vaccin
- 5Este normal sa iau atatea medicamente??
- 8Aripiprazol in sarcina
Mai multe informații despre: Depresia Insomnia medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Depresia postpartum (postnatală)
- Depresia
- Insomnia primara
- Ciclotimia - tulburarea ciclotimică
- Tripanosomiaza - Boala somnului
- Insomnia la copii
- Insomnia la gravide
- Insomnia
- Insomnia familială fatală
- Sindromul depresiv major - schimbările patologice de la nivel cerebral
- Ce impact au medicamentele psihotrope asupra sănătății fizice?
- Insomnie
- Alimente care pot afecta somnul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: