Insomnie si tresariri cand ajung sa adorm
Buna! De cateva zile ma confrunt cu o insomnie oribila. Nu reusesc sa adorm deloc pentru ca de fiecare daca cand ma culc si ajung sa adorm tresar, nu fizic, doar in corp si o simt la inima. Pe langa asta mai am si palpitatii dupa, apoi ma calmez incep iar sa adorm si tresar iar si tot asa. Nu am reusit sa dorm in 4 zile decat ieri cateva ore pentru ca presupun ca pur si simplu tot corpul era prea epuizat. Am incercat si calmante si somnifere, dar doar imi fac mai rau, nu reusesc sa adorm ci doar imi da o stare mult mai mare de somnolenta, tot continui sa tresar aproape cand adorm. Tin sa mentionez ca m am lasat de cafea de cateva zile si alte bauturi energizante nu consum. Stiti cumva unde as putea merge la un control?
4 comentarii
Buna ziua.
Incercati si Melatonina GNC. E de calitate.
Daca nu merge adresati-va unui psihiatru.
Incercati si Melatonina GNC. E de calitate.
Daca nu merge adresati-va unui psihiatru.
cafeaua si bauturile energizante se comporta ca un drog. renuntarea la ele se face in mod treptat si daca e cazul, cand vorbim de consum exagerat de cafea/energizante, va ajuta dr psihiatru cu medicamente.
daca renuntati brusc la ele, puteti avea problemele de care vorbiti... vorbiti cu dr despre problema
daca renuntati brusc la ele, puteti avea problemele de care vorbiti... vorbiti cu dr despre problema
Am trecut printr-o situație similară, încă sunt in procesul de vindecare dar de la nopți la rând nedormite, vizite la urgență și multe feluri de pastile antidepresive care nu doar că nu-și făceau efectul dar mai îmi dădeau și efecte adverse, în acest moment dorm 7-8 ore pe noapte.Ma mai trezesc in timpul nopții dar adorm imediat la loc.
Multe probleme de sănătate pot duce la tulburări ale somnului dar insomnia este provocată doar de teama de a fi treaz.In momentul in care vă preocupă foarte mult faptul că nu dormiți și vă chinuiți să vă induceți somnul prin fel și fel de metode atunci apare insomnia.
Ar fi bine să vă stabiliți o oră la care să vă treziți in fiecare zi.Mergeti la somn doar atunci când va este foarte somn și treziti-va la aceeași oră indiferent daca ați dormit doar o oră sau mai multe.Atunci când sunteți treaz faceți activități care vă fac plăcere, chiar dacă vă treziți in timpul nopții, uitați -vă la un film, citiți o carte, orice doar nu încercați să vă chinuiți să adormiți dacă nu vă este somn pentru că nu veți face decât să puneți mai mult stres pe dumneavoastră.In acest moment creierul dumneavoastră percepe faptul de a fi treaz un pericol, ceva rău, tocmai de aceea tresăriți in momentul in care adormiți, în momentul în care nu vă va mai deranja faptul că nu dormiți, atunci va dispărea și insomnia.Trebuie să aveți multă răbdare, să fiți împăcat cu dumneavoastră, să vă acceptați așa cum sunteți.Credeti-ma nu se întâmplă nimic dacă nu dormiți, am trecut și eu prin asta și cel mai mare stres era că o să mă îmbolnăvesc pentru că nu dorm suficient.In momentul în care am scăpat de această temere am scăpat și de insomnie.
V-as recomanda să urmăriți pe YouTube canalul"The Sleep Couch".Pe mine ma salvat!
Multe probleme de sănătate pot duce la tulburări ale somnului dar insomnia este provocată doar de teama de a fi treaz.In momentul in care vă preocupă foarte mult faptul că nu dormiți și vă chinuiți să vă induceți somnul prin fel și fel de metode atunci apare insomnia.
Ar fi bine să vă stabiliți o oră la care să vă treziți in fiecare zi.Mergeti la somn doar atunci când va este foarte somn și treziti-va la aceeași oră indiferent daca ați dormit doar o oră sau mai multe.Atunci când sunteți treaz faceți activități care vă fac plăcere, chiar dacă vă treziți in timpul nopții, uitați -vă la un film, citiți o carte, orice doar nu încercați să vă chinuiți să adormiți dacă nu vă este somn pentru că nu veți face decât să puneți mai mult stres pe dumneavoastră.In acest moment creierul dumneavoastră percepe faptul de a fi treaz un pericol, ceva rău, tocmai de aceea tresăriți in momentul in care adormiți, în momentul în care nu vă va mai deranja faptul că nu dormiți, atunci va dispărea și insomnia.Trebuie să aveți multă răbdare, să fiți împăcat cu dumneavoastră, să vă acceptați așa cum sunteți.Credeti-ma nu se întâmplă nimic dacă nu dormiți, am trecut și eu prin asta și cel mai mare stres era că o să mă îmbolnăvesc pentru că nu dorm suficient.In momentul în care am scăpat de această temere am scăpat și de insomnie.
V-as recomanda să urmăriți pe YouTube canalul"The Sleep Couch".Pe mine ma salvat!
Dragii mei folosit banalul Magneziul!inaine de somn 2 comprimate(200mg magneziu malat sau glicinat)..dupa ani buni de luat somnifere am descoperit ca magneziul te relaxeaza si iti induce stare de somn.Dupa o saptamana o sa vedeti rezultatele.Incercati pentru ca nu exista efecte adverse.Doamne ajuta!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Palpitatii, ameteli, insomnie si multe altele
- 25Insomnie cauzata de dependenta medicamentoasa
- 5medicamentele afecteaza memoria sau au alte reactii adverse?
- 2Problema nerezolvata...daca diagnosticul de tulburare astenodistimica nu exista...atunci ce ar putea
- 6porbleme cu somnul
- 3Insomnie, tahicardie, atacuri de panica...
- 3tulburare psihotica !?
- 5mi-a prescris Arketis, am citit ca are efecte adverse: impotenta si scade calitatea spermei
- 1pastile de dormit si cafea, ce se intimpla?
- 5De aproape trei saptamani nu pot adormi decat spre dimineata, la 4.00-5.00
- 3Nu pot dormi
- 7nas infundat noaptea de vreun an
- 4Insomnie si poate axietate
- 4Insomnie de 6 luni
- 1Insomnie...ajutor!
- 8Insomnie de o lună
- 3Ce recomandati Rivotril sau diazepam pt somn? sau este si altceva mai bun?
- 3Insomnie brusca
- 4Dépression et trouble de sommeil [Remèdes naturels]
- 3Metode naturale pentru un somn bun.
Mai multe informații despre: Insomnia tresaririle nocturne insomnie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: