Ajutati-ma - locul extractiei este foarte mare, poate sa faca ceva sa nu stea osul in afara?
Azi de dimineata mi-am scos maseua de minte, cea de sus din partea dreapta, pentru ca era cariata.Dupa ce am ajuns acasa, peste o ora am incercat sa schimb pansamentul pentru ca era imbibat de sange.Am simtit la deget coltisoare de os.M-am intors inapoi la stomatolog, m-a vazut si a spus ca nu sunt resturi de la masea ci alveola sparta de unde a tras cu clestele maseaua.Este normal sa patesc asa ceva in timpul extractiei sau este o greseala a medicului? Vreau sa spun ca au trecut 10 ore acum si am dureri mari si nu pot sa mananc si sa beau nimic.Locul extractiei este foarte mare, poate mergea sa faca doua suturi ceva sa nu stea nici osul in afara?
6 comentarii
Buna seara,
Dupa orice extractie se face sutura.
Dupa orice extractie se face sutura.
Buna seara, este normal ca dupa extractie sa simtiti os la nivelul alveolei. In general se face sutura dar medicul decide daca este mevoie sau nu sa se faca sutura. In cazul extractiilor laborioasa poate sa doara dupa, chiar sa se si umfle. Va recomand sa luati antiinflamator pentru durerea, care poate sa dureze cateva zile.
Buna ziua! Acum aproximativ 30 de zile mi-am pus o punte dentara in partea de sus formata din 7 dinti, 3 fiind dinti stalpi. Mi s-a pus si putina pasta, desi medicul mi-a spus ca nu cade. In curand trebuie sa ma duc sa o cimenteze definitiv. As vrea sa stiu daca nu o mai cimentez, se poate intampla ceva? Poate cadea sau deplasa in viitor? Sau pot fi afectati dintii stalpi daca nu o mai cimentez? Va multumesc!
Buna ziua,
Cimentul provizoriu este dizolvat de saliva in timp iar puntea se poate misca ducand la deteriorarea ei.
Daca sunteti multumit de lucrare ar fi bine sa o cimentati definitiv.
Cimentul provizoriu este dizolvat de saliva in timp iar puntea se poate misca ducand la deteriorarea ei.
Daca sunteti multumit de lucrare ar fi bine sa o cimentati definitiv.
Multumesc pt. raspuns! As mai avea o intrebare: dupa cimentarea definitiva, puntea o sa ma stranga mai mult decat acum? Acum foarte putin simt in parti ca ma strange, dar e ok.
Buna dimineata,
Daca simtiti ca puntea trage de dintii stalpi, spuneti-ii medicului. In acest caz mai trebuie sfeluit putin din dinti.
Daca simtiti ca puntea trage de dintii stalpi, spuneti-ii medicului. In acest caz mai trebuie sfeluit putin din dinti.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Extractie dentara
- 3Cheag de sange dupa o extractie dentara
- 5inflamatie si durere dupa extragere
- 9probleme premolar si o masea
- 17Dupa extractie, mi-a ramas un ciob
- 7Extractie masea de minte. Rog ajutor.
- 0extractie masea dupa punctie sinusala
- 3Mi-am scos un dinte canin!
- 5gust alterat de la extractia dentara sau poate sa fie si de la candidoza bucala?
- 1Exista posibiliatea dupa o extractie, sa ramana cicatrice pe gingie?
- 1Scoatere masea
- 1Vindecare dupa extractie masea de minte
- 2extractie masea
- 4Durere dupa extractie molar inferior
- 2Igiena dupa extractie
- 5Durere dupa 8 luni de la extractie, nici o pista!
- 2Odontectomie (extragerea molarului de minte)
- 2Dupa exctractia dentara
- 2Senzatie ciudata in nas
- 0Molar de minte extracție prin chirurgie.
Mai multe informații despre: Extractia dentara durerea dupa extractie
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: