meteosensibilitate destul de grava!!!

25-10-2009
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Buna ziua, datorita faptului ca se schimba vremea rau( va ajunge pe 1 noembrie in jur de 6 grade maximum),
ma simt foarte rau!
Cum pot sa combat meteosensibilitatea? stiu ca oamneii de la tara sufera mai putin de asta, deoarece sunt caliti.
Eu sunt ametita, simt ca lesin, mi-e rau de la nervi( eu sufar de nervi de 17 ani, acum am 33 de ani)
Sunt pe tratament cu Zyprexa de 5 mg, si carbamazepina 100 mg la nevoie.
Mai am si sindrom premenstrual accentuat, cam de 10 ori pe an( luna trecuta am scapat avand ciclul la 31 de zile, adica mai bine fata de alte dati cand am avut si la 45 de zile)
Psihitara mea zice ca sunt intalnite la boala mea si meteosensibilitatea si sindromul premenstrual, dar uneori ma apuca disperarea, nu mai suport raul, iau pastile si tot mi-e rau. De alimentat ma alimentez bine, sanatos, si nici sadentara nu sunt dar sunt subponderala( 49 kg la 1, 69).
Ce m-ati sfatui?
17 comentarii
0
25-10-2009, ora 13:57
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Miu, banuiesc ca sti ce raspuns o sa-ti dau ! :-)
meteosensibilitatea se vindeca cu ajutorul homeopatiei (dar nu exista multi homeopati care stiu cum) si unele din remediile care ajuta la asa ceva ajuta si la ficat caruia cu siguranta nu ii plac medicamentele pe care le iei, si care vad ca de 17 ani le iei fara sa te fi vindecat. In acest timp f. lung ai ajuns probabil, asa cum isi doreste orice vanzator de medicamente, sa fi dependent de ele.
Poti sa te hranesti cat de sanatos vrei, o singura pastila din cele pe care le iei este mai daunatoare ca cea mai proasta mancare de pe lume. Treci pe homeopatie, lasa medicamentele si nu o sa te mai plangi asa de des. Alta sansa nu ai.
0
25-10-2009, ora 14:04
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
draga scareface, in acesti 17 ani am incercat si acupunctura, si bioenergie, si cristaloterapie.
De medicament sunt deja dependenta, nu am sansa sa nu mai fiu, am incercat sa ma las si nu pot.
Poate nu e nici indicat. Nu stiu.
Homeopatia o fi buna dar e slabuta. ca si acupunctura, bioenergia etc.
Multumesc oricum de raspuns
0
25-10-2009, ora 15:24
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Ah, miu, da de unde sti tu cat de "slabuta" e ???
Eu nu as face acupunctura si nici bioenergie si nici cristaloterapie caci sunt slabe si le cunoasc pe toate.
Dar de homeopatie nu as spune asa ceva...
Dar daca tu nu ai cunoscut homeopatia, de unde vrei sa sti diferenta ????
0
25-10-2009, ora 16:10
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
draga scareface, am habar de ce este homeopatia, au incercat-o rudele mele!
stiu care e principiul! E dupa principiul de a administra tocmai substantele care iti fac rau dar in doza imfima, diluata, ca un fel de vaccin.
Nu cred ca ma pot ajuta asfel de metode!
0
25-10-2009, ora 16:27
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Ha ha, na bine atunci
Deci sti din auzite si esti convinsa ca nu te ajuta. Asta da convingere !
Si preferi deci sa suferi ?
0
25-10-2009, ora 18:03
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Stimată doamnă Anastasia,

Lecitina şi Coenzima Q10 sunt folosite cu succes în Japonia pentru a reduce neplăcerile determinate de meteosensibilitate (minim 1200 mg de lecitină din soia nemodificată genetic (de 3 ori pe zi, după masă) şi CQ10 60 de mg / zi, după micul dejun). Toate cele bune...



În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
26-10-2009, ora 14:58
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Anastasia,
probabil ca meteosensibilitatea are legatura atat cu frigul, dar-mai ales-cu lipsa luminii si vremea mohorata de afara.Un psiholog mi-a recomandat sa incerc, in aceste perioade, sa iau Orfiril long, care este un bun psihostabilizator(depresia mea are si un usor pattern sezonier, dar asta se intampla cu majoritatea celor cu tulburari psihice, se decompenseaza usor in lipsa luminii si a soarelui).Chiar si oamenii sanatosi nu se simt in largul lor cand vremea este urata.Stiu ca tie nu-ti prieste valproatul, imi amintesc ca scriai ca nu poti lua Depakine, asa ca nici Orfirilul nu stiu daca iti va prii.Medicul ce zice?
Acum am deschis computerul, asa ca n-am avut timp sa ma documentez un pic, voi reveni.
0
26-10-2009, ora 15:08
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Anstasia,

Zic unii, eu am luat ca reper depresia cu pattern sezonier, o entitate recunoscuta totusi, ca trebuie facuta fototerapie si administrata seara, in cantitati mici, melatonina.Nu am curajul de a-ti recomanda ceva fara ca tu, mai inaite, sa vorbesti cu medicul tau.Doar am gasit un articol pe net, scris de specialisti totusi.Eu zic sa iei in considerare faptul ca lipsa luminii iti face rau, n-as vrea sa te resemnezi cu asta si sper ca medicul tau psihiatru sa faca ceva in acest sens.Oricum, ma voi mai documenta.
0
26-10-2009, ora 15:36
maya 12
Nu este medic/terapeut
maya 12
Buna Anastasia,

pentru sindromul premenstrual iti pot recomanda un remediu naturist. Exista o planta care are si fructe numita -mielarea, foarte buna in tratamentul afectiunilor glandei pituitare care provoaca tensiune premenstruala (sindrom premenstrual), amenoree, dureri mamare, etc.. Se poate lua sub forma de capsule - 2 dimineata si 2 seara sau sub forma de tinctura. Se poate lua pe o perioada de maximum 6 luni dar efectele apar abia dupa 12 saptamani. Problema e insa alta : se recomanda a nu se utiliza concomitent cu medicamentele antipsihotice care blocheaza activitatea neurotransmitatorului dopamina sau cu medicamente care cresc nivelul dopaminei. In concluzie nu stiu daca ti-am fost de folos cu ceva. Ai putea sa intrebi medicul psihiatru despre posibilitatea de a utiliza aceasta planta.

Multa sanatate !
0
26-10-2009, ora 16:10
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Meteosensibilitatea este o problema psihica care apare a cei care se uita prea des la "starea vremii " si care se sperie de zilele mohorate anuntate. Este asadar doar o boala inchipuita.
Pentru a o combate evitati televizorul...sau luati Orfiril long, melatonina si alte droguri meteo.
:-) :-) :-)
0
26-10-2009, ora 20:03
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Asta este, Scarface, Anastasia ti-a spus calm si politicos parerea ei.
0
26-10-2009, ora 20:19
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Despre depresie
Am putea asocia, oare, depresia cu intrarea in toamna? Am putea gasi o explicatie a sentimentului de neputinta interioara in hainele sumbre si umede ale toamnei? Cu siguranta, odata cu schimbarea vesmantului naturii pasim spre o dispozitie "mohorata si trista", parca din ce in ce mai nepasatoare si lipsita de farmec care ne determina spre izolarea de ceilalti si de noi insine.

Toamna aduce cu ea predispozitia pentru starile depresive, descrise de cele mai multe ori prin reducerea chefului de viata, a dorintelor, a placerilor personale si nu numai.
Am putea oare considera acest anotimp drept unicul motiv al trairilor de deznadejde si neputinta, al lacrimilor ce se scurg la fiecare gest, gand sau cuvant? ...Bineinteles ca nu! Despartirea, pierderea cuiva sau ceva in care am investit sufleteste, esecuri repetate etc, pot fi cauze mult mai profunde ale schimbarii dispozitiei afective. Semnificatia "lipsei", frustrarea creata de aceasta, simtamantul ca nu mai avem resurse interioare pentru a merge mai departe, tendinta de a fugi sau nega problemele pe care ar trebui sa le infruntam - aceasta tendinta, deci, ne face sa pierdem batalie dupa batalie si, in final, razboiul cu depresia.

Este adevarat, ne aflam in fata unui "balaur", iar forta ne lipseste, durerea interioara devine din ce in ce mai nesuportabila si, de cele mai multe ori devenim incapabili sa cerem ajutor.

Singuratate si tristete, Frica si deznadejde ...acestea sunt cuvintele ce definesc depresia. "Pentru mine marea singuratate incepe si imi este frica. Mi-e frica de inima mea goala, mi-e frica de visurile mele indepartate, mi-e frica de tacerea prelungita care ma inconjoara. In jurul meu totul devine dusmanos si trist, camerele inchise, ecoul zidurilor, tacerea care ma apasa peste tot. Eu nu am decat singuratate".

Am putea inlocui tristetea cu bucuria, frica cu increderea? Am putea "trezi" simturile si dorinta de viata? Sigur ca da! intotdeauna putem "renaste" ne putem debloca resursele necesare, ne putem descoperi sute si mii de motive pentru a fi fericiti. Esential este sa ne dorim sau sa existe in jurul nostru acel om care sa ne ofere CHEIA linistii si armoniei sufletesti.

S-ar putea ca portile sa aiba mai multe lacate, unele sa tina inchise suferinte vechi, aparent uitate, s-ar putea sa ne fie greu sa acceptam ceea ce se ascunde in spatele "durerii sufletesti", dar cata bucurie, fericire, extaz poate fi in momentul in care zidurile sumbre si reci se naruie si suntem noi insine, puternici si impliniti.

Psiholog drd. Mirela Zivari
Sursa: TerapiaM

O seara buna, Anastasia!
0
14-12-2009, ora 01:12
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Eu nu ma uit la TV la meteo si tot si tot ma afecteaza si pe mine furtunile sau atunci cind e innorat.
Nu cred ca e "o problema psihica" cred ca e foarte fizica. Nu cunosc felul cum actioneaza dar se intimpla ceva in atmosfera care ne face sa ne simtim rau. Probabil scade presiunea atmosferica... nustiu. Dar nu e pe psihic. Eu nici nu dau importanta. Cite-odata sint luat cu treaba si ma mir de ce ma doare capul, si cind ies afara vad ca e nor :) Deci nu aveam cum sa ma sperii ca e nor si asta sa ma afecteze psihic.
0
14-12-2009, ora 12:57
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Lipsa luminii ne afecteaza psihic, draga domnule Daniel Niculae, intr-un mod pe care fiecare il simte in mod particular, dar nu confundati cu starea de lipsa de bine, durerea Dumneavoastra de cap.Exista si ce descrieti Dumneavoastra, dupa cum exista si o stare de rau psihic, pe care incercam s-o combatem fiecare dupa posibilitati si cultura proprie, dupa cum vedeti din randurile postate mai sus.E drept, ne mai combatem" unul pe celalalt, dar asta spre deliciul tuturor...Toate cele bune!
0
02-04-2015, ora 15:50
oanarotis
Nu este medic/terapeut
oanarotis
Buna ziua,

Am observat ajungand pe acest forum, ca aceasta afectiune se poate trata prin homeopatie, as dori mai multe detalii, unde anume, ce medic se ocupa?

Multumesc
0
02-04-2015, ora 21:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da si tu Search pe Google "cabinet homeopatie", daca nu ti se recomanda vreun medic mai special.
0
03-04-2015, ora 14:14
oanarotis
Nu este medic/terapeut
oanarotis
Buna ziua,

Am cautat pe google, nu e greu sa gasesti un medic homeopat, e greu insa sa gasesti unul priceput pe acesta afectiune, cel putin asa spune la cel de al doile coment utilizatorul scarface, de aceea am intrebat.

Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Contraceptivele hormonale pot diminua simptomele premenstruale?
  • Legătura dintre alcool și sindromul premenstrual
  • Tratamentul sindromului premenstrual
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  • Adaptarea la schimbările sezoniere: comportamentul uman, modificat în urma unor schimbări în funcționarea creierului
  • Simptomele premenstruale, o problemă de sănătate publică la nivel global
  • Un nou studiu leagă variantele genelor circadiene de depresia de iarnă
  •