Ce metode contraceptive se pot folosi...

Ce metode contraceptive se pot folosi pe perioada premenopauzei?
Durata premenopauzei variaza dupa durata anilor in care s-a avut ciclu menstrual?
Ce ar trebui sa stim despre aceasta perioada ca sa o depasim mai usor?
Ce modificari se produc in tot organism in aceasta perioada?
Durata premenopauzei variaza dupa durata anilor in care s-a avut ciclu menstrual?
Ce ar trebui sa stim despre aceasta perioada ca sa o depasim mai usor?
Ce modificari se produc in tot organism in aceasta perioada?
6 comentarii

Premenopauza, conform OMS reprezinta o reducere progresiva a functiei ovulatorii si a producerii de progesteron, caracterizandu-se prin ciclu menstrual neregulat pe o perioada de 4-5 ani.Dupa un an de amenoree completa [ lipsa menstruatiei ] se considera ca femeia intra la menopauza adevarata, inceputul " tineretii " batranetei.Se spune ca tinerele la care s-a instalat menstruatia mai tarziu vor incepe menopauza mai devreme.Premenopauza este, de obicei, intre 45-50 de ani.Cu aceasta ocazie se produc dezechilibre neuroendocrine, fiziologice, bioenergetice si structurale.Femeia ia in greutate, resorbtia osoasa de calciu scade, apar riduri, pielea gatului devide flasca, pleoapele se umfla mai usor, inima creste putin in volum, apar bolile coronariene, ateroscleroza, oboseste mai repede si mai usor, apare o hipotrofie musculara, se produce o involutie osoasa in sensul scaderii volumului oaselor, elasticitatea pielii scade, aceasta este mai uscata, atrofie vulvovaginala si a glandelor acestora [ organe genitale cu mai putina adipozitate si mai putin lubrefiate ], lipsa apetitului sexual, sanii se alungesc, mamelonul se depigmenteaza ; apar bufeuri [valuri de caldura ] brusc, numai pe anumite portiuni ale organismului [ fata si gat ], transpiratii si frecvente dureri de cap, instabilitate psihica [ mai nervoasa, nu poate dormi, melancolie, depresie, frica de imbatranire etc.]. Si multe alte modificari.E bine sa utilizezi prezervativ.sau poti sa-ti montezi un sterilet.Contraceptivele orale temporizeaza aparitia menopauzei, dar riscul de tromboze vasculare este mai mare.

Multumesc doamna doctor, o rugaminte mare mai am.Am intalnit femei si femei vorbind despre aceasta perioada mai delicata din viata femei, unele au depasit-o mai usor altele nu, as vrea mult sa o depasesc mai usor cum poate doreste orice fem, deci va rog dati-mi un sfat referior la aceste bufeuri cu care ma confrunt de 2 zile si care sant tare neplacute., mai ales ca sant insotite de ameteli f urate, slabiciune totala.Am cautat un medic cu care sa pot vorbi prin mail, din pacate nu am gasit.
O zi buna si va multumesc inca odata pentru amabilitatea dv
O zi buna si va multumesc inca odata pentru amabilitatea dv

Beti zilnic sau des ceai de salvie si tot asa ceai de galbenele.
In plus un tratament homeopat de la un medic homeopat.
Evitati orice tratamente cu medicamente sau mai ales cu hormoni si emotiile enegative.
In plus un tratament homeopat de la un medic homeopat.
Evitati orice tratamente cu medicamente sau mai ales cu hormoni si emotiile enegative.

Multumesc frumos pentru raspunsu dvs, e cam greu ce imi cereti, un medic homeopat imi puteti recomanda din bucuresti?o adresa de mail sau de mess se poate?

Am luat persen, un extract de valeriana si menta, emotiile negative, offfff greu de evitat, poate cu ceva naturist care sa ma faca mai indiferenta, altfel nu stiu cat voi reusi.Multumesc din tot sufletul

V-am trimis un mesaj. Mergeti la Dr. Gheorge Jurj in Timioara sau la Dr. Sorin Cadar (Buc, Pitesti, Constanta).

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2durerea sanilor... inaintea menstruatiei
- 6bineinteleg.mult ravnitul orgasm vaginal
- 5Premenopauza
- 9Ce se poate sa am?
- 0Balanta hormonala premenopauza
- 5menstruatie la 55 ani
- 3Sindromu premenstrual
- 1probleme cardiace la premenopauza?
- 4premenopauza
- 2bubite pe tot corpul odata cu aparitia menstruatiei
- 5endometriom ovar drept