sangerare Utrogestan
Buna ziua!
In urma unui control ginecologic si a unei ecografii mi-a fost prescris Utrogestan pentru reglarea ciclului menstrual, dureri de sani, sindrom premenstrual accentuat si chisturi ovariene.La indicatia doctorului am inceput sa iau seara cate o capsula de utrogestan de 100 mg din a 16-a zi de ciclu menstrual, urmand sa continui pana in ziua a 26-a.
Problema este ca din a 7a zi de tratament am inceput sa am sangerari.Ieri au fost in cantitati mai reduse iar astazi mai puternice.Este posibil sa se fi declansat menstruatia? Imi este putin frica deoarece asta ar insemna ca s-a declansat cu o saptamana inainte de termen.Ar trebui sa continui administrarea medicamentului sau sa il opresc chiar daca in mod normal ar trebui luat timp de 10 zile?
Astept raspuns! Va multumesc frumos!
In urma unui control ginecologic si a unei ecografii mi-a fost prescris Utrogestan pentru reglarea ciclului menstrual, dureri de sani, sindrom premenstrual accentuat si chisturi ovariene.La indicatia doctorului am inceput sa iau seara cate o capsula de utrogestan de 100 mg din a 16-a zi de ciclu menstrual, urmand sa continui pana in ziua a 26-a.
Problema este ca din a 7a zi de tratament am inceput sa am sangerari.Ieri au fost in cantitati mai reduse iar astazi mai puternice.Este posibil sa se fi declansat menstruatia? Imi este putin frica deoarece asta ar insemna ca s-a declansat cu o saptamana inainte de termen.Ar trebui sa continui administrarea medicamentului sau sa il opresc chiar daca in mod normal ar trebui luat timp de 10 zile?
Astept raspuns! Va multumesc frumos!
6 comentarii
Oricum aceste termene nu erau fixe, regulate, nu ai de ce sa te temi..Utrogestan te va ajuta sa te echilibrezi hormonal..ia-l asa cum a fost prescris de catre medic apoi te intorci la control cand ti s-a spus.
De obicei menstruatia mea intarzia, nu s-a declansat insa niciodata mai devreme pana acum.Sper totusi sa fie totul bine.Eu m-am gandit ca probabil este vorba de un efect advers.
Totul va fi bine, ai incredere in precizarile d-nei doctor. sanatate.
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Am terminat in cele din urma cele 10 zile de tratament.As mai vrea sa stiu dupa cat timp dispar efectele utrogestanului din organism?
Efectele acestui medicament e de dorit sa ramana cat mai mult pentru a-ti corecta dezechilibrele hormonale din organism, pentru a nu mai avea problemele pe care le ai..de fapt cred ca ti s-a spus sa iei Utrogestan timp de mai multe luni, cate 10 zile/luna..
Buna Andreea, ti s-a mai reglat ciclul menstrual? Ai mai luat Utrogestan de atunci?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Sindrom premenstrual accentuat, mi este rau destul de tare inainte de ciclu
- 107ganglioni axilari inflamati
- 4Durere de sani!
- 7influenteaza antibioticele menstruatia?Ajutor!
- 2ce pastile poate sa mi regleze si mie ciclu ?
- 6duphaston pt amenoree secundara
- 6ciclul menstrual... nu mi-a venit o luna
- 5pot ramane insarcinata?
- 7probleme menstruale, inca mai sangerez
- 8daca nu iau pilula in ultima zi, ar fi vreo problema?
- 1imi intirzie ciclul mestrual
- 6medicament ptr dureri menstruale
- 3ciclu negru si curge foarte putin
- 7menstruatia o saptamana si 5 zile
- 39sunt oare insarcinata?
- 18ciclu menstrual
- 2Ciclu Menstrual
- 1CM sau hemoragie??
- 0Scurgeri premenstruale de o saptamana
Mai multe informații despre: Sindromul premenstrual ciclul menstrual
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: