Material rămas în gingie în urma obturației de canal

06-07-2022
Stasia 27
Nu este medic/terapeut
Stasia 27
În urma unei infecții la măsea, am ajuns în punctul în care s-a realizat obturația de canal la rotativ. Urmează încă o curățare și plomba finală. În urma obturației, am făcut și o radiografie orală pe care se vedea că infecția nu mai este, însă a rămas material în gingie. Medicul mi-a spus că s-a întâmplat din cauză că infecția a fost mare și canalele largi, dar nu e nicio problemă, că probabil mă va deranja puțin la mâncat, dar în timp va fi okay. Nu am avut prezența de spirit din cauza durerii să pun mai multe întrebări. Presupun că se referea la materialul cu care a plombat temporar sau la ce fel de material făcea referire? E un material care se dizolvă în timp sau există riscul de reinfectare. Ori există șansa să curețe complet înainte de plomba finală? Mulțumesc mult!
1 comentarii
0
19-03-2023, ora 10:18
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil ca medicul să se refere la materialul temporar care a fost folosit pentru a proteja canalul și a oferi o sigilare temporară până la aplicarea plombei finale. Acest material poate rămâne în gingie și se va dizolva în timp. Cu toate acestea, dacă rămân particule mari de material în gingie, acestea pot cauza disconfort și pot crește riscul de infecție.

În general, înainte de aplicarea plombei finale, medicul dentist va curăța în mod corespunzător canalul pentru a îndepărta orice material rămas sau eventuale bacterii. Este important să mențineți o igienă orală bună și să urmați toate instrucțiunile medicului pentru a preveni reapariția infecției. Dacă aveți orice îngrijorări sau întrebări suplimentare, ar trebui să discutați cu medicul dentist pentru a primi lămuriri și sfaturi suplimentare.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: