Nu cedeaza durerile. Complicatii dupa obturatie canal

29-01-2019
Delian
Nu este medic/terapeut
Delian
Buna seara,

In 18.12.18 m am prezentat la dentist deoarece se rupsese o parte din masea. In seara respectiva a dezobturat cele 3 canale ale maselei. A doua zi le a obturat si a scos nervul. A pus pansament, urmand ca in ianuarie 2019 sa ne intalnim pentru pivot. Dupa 24 h de la obturatii au aparut dureri insuportabile care nu au cedat la niciun antiinflamator. Am.efectuat un RX. Pe rezultat se observa pasta in pulpa dentara. Am mers la medic, a scos gutaperca de pe acel canal si a inchis maseua la loc. Au aparut dureri la fel de violente, fara sa cedeze la antiinflamator. Am.mers din nou si a scos gutaperca si de pe celelalte 2 canale, a spalat si am.lasat maseua libera. Cand maseaua nu a fost acoperita cu pansament, totul e perfect. Ieri am.pus din nou pansament. Acum dupa 24 h iar dureri care nu cedeaza. Zona mandibulara este usor inflamata ca de fiecare data cand am.pansamentul. Daca sug din masea apare o sangerare, care nu persista. Intre timp am.efectuat si CT. Medicul a spus ca e.ok CT si daca nu voi mai suporta pansamentul va trebui sa scoatem.maseaua. Nu m am dus cu o carie, cu o.infectie, nu aveam.dureri..si am ajuns àcum in halul acesta de peste o luna de zile.
5 comentarii
0
30-01-2019, ora 11:07
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua. Daca aveti o radiografie initiala si una actuala va putem da mai multe sfaturi. Este posibil sa fi fost o infectie asimptomatica si sa se fi acutizat. Uneori evolutia nu este favorabila si sunt sigura ca toti cei care v-au tratat au incercat ce se poate mai bine. Mai aveti putin rabdare si poate lucrurile se rezolva. Mai este o solutie sa vi se administreze si antibiotic cand se inchide dintele, daca nu sunt alte contracindicatii. Numai bine!
0
30-01-2019, ora 18:27
Delian
Nu este medic/terapeut
Delian
Multumesc pentru raspuns. Ma.puteti.lamuri va rog, daca ar fi fost o infectie asimptomatica, nu ar fi fost depistata in timpul obturatiei? Rx a fost efectuat a doua zi de la obturatie pentru ca ma durea foarte tare si era oricum recomandat sa fac o radiografie de control. In urma radiografiei de control nu a aparut nimic in neregula. A aparut doar depasirea de pasta. Ce complicatii pot aduce depasirile? Este deja 1 luna si jumatate de cand sunt in aceasta situatie.
0
15-02-2022, ora 00:06
Saraseren
Nu este medic/terapeut
Saraseren
Buna, in aceeasi situatie sunt eu acumcum sa terminat “aventura “ta in final ?Nu mai suport durerile de 3 saptamani …astept un raspuns sa stiu incotro s-o iau. Seara buna!
0
30-07-2022, ora 00:25
MVAndreea
Nu este medic/terapeut
MVAndreea
Buna ziua!
Si eu am aceeasî problemă.
0
19-03-2023, ora 10:13
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil ca tratamentul canalului radicular să nu fi fost efectuat corect sau să existe o infecție care nu a fost eliminată complet. Este important să comunicați cu medicul dentist și să discutați toate opțiunile disponibile, inclusiv redirecționarea către tratamentul canalelor la microscop.

Dacă durerea persistă și inflamația continuă, poate fi necesar să se îndepărteze măseaua afectată. În cazul în care este necesară extracția dentară, există opțiuni de înlocuire a dintelui, cum ar fi implanturile dentare sau punțile dentare.

Este important să aveți grijă de igiena orală și să evitați alimentele și băuturile care pot agrava durerea și inflamația. De asemenea, puteți încerca să aplicați comprese reci pe zona afectată pentru a reduce durerea și inflamația.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: