M-a durut o plomba.
Buna ziua.Acum 14 zile(maxim) am fost la dentist(ortodont) deoarece trebuie sa-mi pun aparat, acesta mi-a zis tot ce trebuie sa stiu dar a mai zis ca trebuie sa-mi rezolv cateva carii inainte de a pune aparatu.Ok mi-am rezolvat cariile...dar problema e ca la un molar cu 4 canale(care a fost rezolvat acm 6-7 zile) caria era aproape de nerv iar dentista mi-a zis ca nu trebuie scos nervu(mai era un coleg de al ei care si el a confirmat ca caria nu a ajuns la nerv)(adica nu s-a deschis nervul)...ok am plombat-o fara sa mai scoatem nervu.Azi m-a luat o durere fix in parteta aia...am luat o fiola de algocalmin si mi-a trecut...dar nu stiu daca trebuie sa merg neaparat sa scot si nervu sau sa mai astept cateva zile si sa vad cum se manifesta...tin sa precizez ca astazi a fost prima data cand m-a durut fara motiv de cand am plombat-o.
1 comentarii
Buna ziua,
Durerea (sensibilitatea) dentara apare dupa exereza dentinei alterate, mai ales daca aceasta este in cantitati mari este normala. Important este daca durerea a aparut si in momentul in care anestezia a cedat …. Daca durerea a aparut numai la cateva zile inseamna ca a mai ramas dentinta infectata, aceasta fiind in apropierea nervului este foarte probabil ca bacteriile sa fi patruns in camera pulpara si canale ( nerv) si sa dea asa numita pulpita (imflamatia pulpei dentare). pentru a putea pune un diagnostic corect este necesara o radiografie si un consult stomatologic.
Durerea (sensibilitatea) dentara apare dupa exereza dentinei alterate, mai ales daca aceasta este in cantitati mari este normala. Important este daca durerea a aparut si in momentul in care anestezia a cedat …. Daca durerea a aparut numai la cateva zile inseamna ca a mai ramas dentinta infectata, aceasta fiind in apropierea nervului este foarte probabil ca bacteriile sa fi patruns in camera pulpara si canale ( nerv) si sa dea asa numita pulpita (imflamatia pulpei dentare). pentru a putea pune un diagnostic corect este necesara o radiografie si un consult stomatologic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 23masea cu nerv extirpat si gingie dureroasa
- 7durere la masea plombata - un sfat, va rog
- 2ma dor toti dinti dupa ce mi s-a pus o plomba
- 8ma doare maseaua plombata acum 2 luni
- 0Durere masea dupa plombare!
- 2Masea plombata acum o saptamana care de ieri a inceput sa doara
- 3Durere foarte mare dupa obturare canal
- 1durere gingie dupa tratament de canal
- 1Durere de măsele după obturatie.
- 4Durere dupa obturatie
- 2Durere de măsea plombata
- 1Durere de masea, la 7 luni de la scoaterea nervului
- 3Durere de dinte cauia i s a pus plomba
- 1Durere la muscatura dupa tratament de canal.
- 4Durere la 2 zile dupa tratament de canal, am radiografie. In cat timp trece?
- 2Nerv scos, masea încă doare
- 1Durere usoara dupa plombare la mestecarea alimentelor mai dure
- 2Durere masea dupa scoaterea nervului
- 1Durere de masea
- 7Durere și umflătură la o masea dupa scoaterea nervului
Mai multe informații despre: durerea dupa obturatie