M-a durut o plomba.
Buna ziua.Acum 14 zile(maxim) am fost la dentist(ortodont) deoarece trebuie sa-mi pun aparat, acesta mi-a zis tot ce trebuie sa stiu dar a mai zis ca trebuie sa-mi rezolv cateva carii inainte de a pune aparatu.Ok mi-am rezolvat cariile...dar problema e ca la un molar cu 4 canale(care a fost rezolvat acm 6-7 zile) caria era aproape de nerv iar dentista mi-a zis ca nu trebuie scos nervu(mai era un coleg de al ei care si el a confirmat ca caria nu a ajuns la nerv)(adica nu s-a deschis nervul)...ok am plombat-o fara sa mai scoatem nervu.Azi m-a luat o durere fix in parteta aia...am luat o fiola de algocalmin si mi-a trecut...dar nu stiu daca trebuie sa merg neaparat sa scot si nervu sau sa mai astept cateva zile si sa vad cum se manifesta...tin sa precizez ca astazi a fost prima data cand m-a durut fara motiv de cand am plombat-o.
1 comentarii
Buna ziua,
Durerea (sensibilitatea) dentara apare dupa exereza dentinei alterate, mai ales daca aceasta este in cantitati mari este normala. Important este daca durerea a aparut si in momentul in care anestezia a cedat …. Daca durerea a aparut numai la cateva zile inseamna ca a mai ramas dentinta infectata, aceasta fiind in apropierea nervului este foarte probabil ca bacteriile sa fi patruns in camera pulpara si canale ( nerv) si sa dea asa numita pulpita (imflamatia pulpei dentare). pentru a putea pune un diagnostic corect este necesara o radiografie si un consult stomatologic.
Durerea (sensibilitatea) dentara apare dupa exereza dentinei alterate, mai ales daca aceasta este in cantitati mari este normala. Important este daca durerea a aparut si in momentul in care anestezia a cedat …. Daca durerea a aparut numai la cateva zile inseamna ca a mai ramas dentinta infectata, aceasta fiind in apropierea nervului este foarte probabil ca bacteriile sa fi patruns in camera pulpara si canale ( nerv) si sa dea asa numita pulpita (imflamatia pulpei dentare). pentru a putea pune un diagnostic corect este necesara o radiografie si un consult stomatologic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6De ieri ma doare unul din dintii din fata! pls! ce fac?
- 10radiografie curata, dureri insuportabile. cauza?
- 1Problema cu o masea plombata nu demult
- 1Problema la masea
- 2ma dor toti dinti dupa ce mi s-a pus o plomba
- 7Sinusul spart la o măsea :(
- 2Durere dinte la rece ( dupa scoaterea nervului si plombare definitiva )
- 1Gingie dureroasa
- 3Durere foarte mare dupa obturare canal
- 7Dureri groaznice de cap
- 1Dupa plombare durere
- 3Durere măsea plombata
- 3Masea plombata dureroasa
- 1Plomba - Cand apas cu mancare pe acea masea ma doare, destul de ascutit
- 1Masea care doare dupa scoaterea nervului
- 1Durere usoara dupa plombare la mestecarea alimentelor mai dure
- 1Depasire obturatie canal
- 1Durere de masea
- 1Durere persistenta după tratament de canal