Lucrare dentara nereusita
Buna ziua, as vrea si eu niste pareri in legatura cu problema pe care o am.Acum 5 ani am fost la dentist din cauza a doua carii, ambele la cele doua masele de sus(primul molar cred ca se numeste acest tip de masea).La una dintre ele a fost nevoie de extragerea nervului, iar la a doua decat de curatat si plombat.La 2 ani dupa acest eveniment a inceput sa ma doara iar maseaua din stanga., cea cu nervul extras.Nemaivrand sa trec prin durerile de curatare a canalelor am scos-o.
Acum un an a inceput sa ma doara si maseaua din dreapta.M-am dus la dentist care mi-a facut lucrarile necesare pentru extragerea nervului.Dar lucrurile n-au mers asa bine, iar la cateva saptamani am simtit o durere la acea masea si mai apoi a inceput sa ma doara si partea dreapta a fruntii, deasupra maselei.Mentionez ca nu m-a durut continuu ci ocazional.
Azi am simtit o durere puternica de masea si implicit de frunte si m-am dus iar la alt dentist.Mi-a facut readiografie si s-a minunat si dansa de ce a vazut.Dentistul care mi-a plombat maseaua acum 1 an a curatat numai un canal, pe celelalte lasandu-le cu nervul infectat, ba mai mult a creat un canal care nu exista.Dansa(actuala dentista) mi-a zis ca in "manualul doctorilor" acest lucru inseamna un dinte compromis, dar a precizat ca va incerca sa o salveze, numai dupa ce ma voi duce sa-i arat doctorului care mi-a facut "minunatia".
Intrebarea mea este:sa mai lucreze la masea sau sa o scot?Ma gandesc la faptul ca se pot destabiliza ceilalti dinti, sau nu este nicio problema daca o extrage?
Acum un an a inceput sa ma doara si maseaua din dreapta.M-am dus la dentist care mi-a facut lucrarile necesare pentru extragerea nervului.Dar lucrurile n-au mers asa bine, iar la cateva saptamani am simtit o durere la acea masea si mai apoi a inceput sa ma doara si partea dreapta a fruntii, deasupra maselei.Mentionez ca nu m-a durut continuu ci ocazional.
Azi am simtit o durere puternica de masea si implicit de frunte si m-am dus iar la alt dentist.Mi-a facut readiografie si s-a minunat si dansa de ce a vazut.Dentistul care mi-a plombat maseaua acum 1 an a curatat numai un canal, pe celelalte lasandu-le cu nervul infectat, ba mai mult a creat un canal care nu exista.Dansa(actuala dentista) mi-a zis ca in "manualul doctorilor" acest lucru inseamna un dinte compromis, dar a precizat ca va incerca sa o salveze, numai dupa ce ma voi duce sa-i arat doctorului care mi-a facut "minunatia".
Intrebarea mea este:sa mai lucreze la masea sau sa o scot?Ma gandesc la faptul ca se pot destabiliza ceilalti dinti, sau nu este nicio problema daca o extrage?
5 comentarii
"Intrebarea mea este:sa mai lucreze la masea sau sa o scot?"
Un raspuns la aceasta intrebare poate da doar medicul care a facut consultatia.
"Ma gandesc la faptul ca se pot destabiliza ceilalti dinti, sau nu este nicio problema daca o extrage?"
Se destabilizeaza doar daca nu e nimic pus in loc: implant, lucrare.
Un raspuns la aceasta intrebare poate da doar medicul care a facut consultatia.
"Ma gandesc la faptul ca se pot destabiliza ceilalti dinti, sau nu este nicio problema daca o extrage?"
Se destabilizeaza doar daca nu e nimic pus in loc: implant, lucrare.
Multumesc pentru raspuns.
Sper sa nu doara tare, asta ma ingrijoreaza cel mai mult.
Sper sa nu doara tare, asta ma ingrijoreaza cel mai mult.
Buna ziua din nou.Am fost azi la doctorul care mi-a gresit lucrarea, i-am aratat radiografia si mi-a zis ca a procedat corect si ca nu a gresit cu nimic.Totodata a sustinut ca un canal fals nu poate fi plombat.
Eu personal nu mai stiu pe cine sa cred.Un dentist imi zice ceva si altul altceva.Totusi durerea nu ar aparea daca ar fi fost executata corect lucrarea.
Poate sa-mi spuna cineva ce inseamna un canal fals si de ce mi-a zis dentistul de ieri ca dintele ar fi compromis?
Eu personal nu mai stiu pe cine sa cred.Un dentist imi zice ceva si altul altceva.Totusi durerea nu ar aparea daca ar fi fost executata corect lucrarea.
Poate sa-mi spuna cineva ce inseamna un canal fals si de ce mi-a zis dentistul de ieri ca dintele ar fi compromis?
Canal fals inseamna o perforatie in dinte (cam asta inteleg eu ca ar fi acolo din ceea ce relatati). In functie de mai multe considerente, medicul curant poate hotari daca merita incercat tratamentul sau daca e mai bine sa faca extractia.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4masele foarte cariate, una rupta si la alta i-a picat plomba
- 6Masele cariate... durere
- 6e normal sa ma doara dupa polizarea dintilor?
- 4Nerv scos, senzatie de durere
- 5Scuipat cu sange !
- 5Dureri ciudate dupa plombare
- 9Infectie dentara ce impiedica inchiderea canalelor la doi dinti dupa extragerea nervului
- 1Tratament pentru o plomba cazuta
- 1problema dentara duce la pareza faciala?
- 7Eficienta radioviziografului
- 0Sunt 6 zile de cand mi-am scos nervul la o masea si tot ma doare
- 1Durere, nerv scos, sangerare
- 2Infectie?...Obraz umflat.
- 11probleme plomba
- 6Durere dupa extragere nerv
- 1Probleme masele
- 2Plomba rupta
- 1Doctorul meu nu a folosete diga in timpul plobari
Mai multe informații despre: Plombele dentare Cariile dentare obturatia dentara nervul dentar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: