LTT Mucegaiuri

16-01-2023
Stanci
Nu este medic/terapeut
Stanci
Buna ziua,

Analiza Test de transformare limfoblastica (LTT) Mucegaiuri recoltata de Synevo și trimisa la prelucrare in Germania mi-a arătat că am 4 fungi.

Am făcut această analiză deoarece mama mea, care are bronșectazie și a stat in mediu cu mucegai a făcut analiza când a fost internată la o clinică privată, la cererea medicului internist.

Văzând că am multe simptome (iritație permanenta in gât, secreții permanente abundente care se expectorează foarte greu) ca și dânsa am hotărât să efectuez analiza.

Medicul ei nu i-a prescris decât fluconazol și să iasă din mediu. Este posibil ca acești fungi să se transmită de la o persoana la alta?
Ideea e că cele 3 tulpini de mucegai care le are dânsa le am și eu plus inca una Tricophyton. La Rhizopus am valori de 3 ori mai mari ca dânsa, iar la celelalte două are mama valori de doua ori mai mari ca ale mele.

La ce specialitate trebuie să merg cu această analiza?
ORL, Pneumologie, Infecțioase, Interne, Alergologie?

Puteți să interpretați rezultatul?

Tricophyton mentagroph 4, 1 interval <2
Rhizopus nigricans 9, 9 interval <2
Stachybotris 3, 5 interval <2
Candida albicans 8, 4 interval <2
Control pozitiv 37, 2 interval >=3
Control mitogen 19, 6 interval >=8

Comentariu:
Acest rezultat nu indică o reacție imună celulară in sensul unei reacții imune de tip IV față de Tricophyton mentagroph, Rizopus nigricans și Stachybotris.

Deși indicele de stimulare (SI) pentru Candida are valoare crescuta, aceasta este sub valoarea controlului pozitiv și nu indică o stimulare activa a sistemului imunitar de către Candida.

Am trecut doar tulpinile de mucegaiuri care sunt in afara intervalului de referință, pentru că celelalte au valori normale.

Mulțumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: