Durere in gat de aproape un an

13-10-2020
danacernea
Nu este medic/terapeut
danacernea
Buna ziua, ma numesc Dana, am 25 de ani si de aproape un an ma confrunt cu o durere in gat. Vreau sa mentionez ca am o greutate normala, sunt nefumatoare, nu beau alcool si tin un regim destul de strict din ianuarie 2020: fara acru, picant, orice contine rosii, ciocolata, grasimi, prajeli, dorm pe o perna inclinata, nu mananc cu 4 ore inainte de culcare, nu ma intind dupa ce mananc. De asemena, nu am un job sau o viata stresanta, sunt o persoana pozitiva, calma, cu activitate, nu imi place sa stau sa ma afund in durere.

Totul a inceput in decembrie 2019 cand am facut o faringoamigdalita acuta si am ajuns la urgente. Durere foarte puternica, frisoane, disfonie. Am primit perfuzii, apoi tratament cu Klacid 250mg si paracetamol la nevoie. Dupa ce am terminat tratamentul cu antibiotic, durerea in gat s-a ameliorat, insa persista, la un nivel mai scazut de durere. Medicul de familie a recomandat biomicin, hexoral spray, gargara cu apa sarata, insa nimic nu ajuta. Am facut un exudat faringian, totul normal.

Pe final de ianuarie 2020 am ajuns la ORL si am inceput tratament pentru faringolaringita de reflux (ibutin, helides, gaviscon timp de o luna, plus reguli alimentare). Pe final de februarie 2020 am ajuns din nou la urgenta, am expectorat sange, unde mi s-a sugerat o amigdalectomie, insa m-am intors la dr. ORL la care am fost prima oara si a sugerat sa nu fac operatia.

Dupa asta am mai primit niste antibiotice (azitromicina, plus gargara cu corsodyl), fara ameliorare. Apoi din nou tratament de reflux, nexium si gargara cu vit A. Am facut de asemenea o radiografie si o ecografie, ambele normale.

Am fost mutata de pe nexium pe controloc si motilium, fara vreo imbunatatire. Am facut analize de H. Pylori si au iesit negative, de asemenea alte analize toate in parametrii normali (fara vreo deficienta).

La o evaluare in iunie 2020 mi s-a depistat si o rinita alergica, am primit claritine si spray rinoclenil, plus pepsane dupa fiecare masa. Apoi am luat si niste suplimente de magneziu, toate aceasta fara efect.

Am ajuns mai apoi la gastroenterolog, am facut o endoscopie. Dr a constatat ca nu sufar de reflux, fara hernie hiatala, endoscopie normala. Momentan iau Pepsane dupa fiecare masa si spray Avamays 2 ori/zi.

La fiecare evaluare se putea observa o inflamare a laringelui, in aceste 10 luni deseori am patit din cauza durerii sa nu mai pot vorbi, nu stiu sincer ce as mai putea sa fac. Ce as putea sa am, vreo sugestie?
1 comentarii
0
13-10-2020, ora 14:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Trimite pe fvaleriu arond Hotmail.com
Poze cu limba. Faringele. Amigdalele
Scrie câte kg Ai
Descrie o zi de Alimentație completa de la trezire pana la culcare pe ore. Ce mănânci și ce bei
Cam asa.
Trezirea la 7..baut apa. Mic dejun.. Băut ceai
Și tot asa toată ziua pana la culcare sa vad unde gresesti
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Arsuri în gât - cauze, tratament și sfaturi utile
  • Remedii populare pentru durerea în gât
  • Amigdale cu puroi - cauze și tratament
  •