Iritatie si gat uscat

12-12-2024
Cosmyn87
Nu este medic/terapeut
Cosmyn87
Buna seara,

De aproximativ o saptamana am o iritatie in gat. Mai exact am senzatia de gat uscat si iritat undeva in zona omuletului, in spatele lui. Aceasta senzatie de iritare apare si in zona amigdalelor din cand in cand apoi mai jos. Se tot muta in cursul zilei. Din cand in cand am senzatia ca mucusul din nas coboara putin in jos in gat dar se opreste undeva in spatele omuletului in zona unde simt iritatie. Nu este o cantitate mare si ma chinui sa incerc sa inghit. De asemenea am senzatia din cand in cand si de gura uscata. Cateodata apare senzatia de arsura sau caldura in gat sau intepaturi. Doctorul de familie m-a consultat si mi-a zis ca e putin rosu in gat. Sa iau paracetamol si niste pastile de gat. Mentionez ca desi respir pe nas normal, am in permanenta putin mucus uscat. Nu am nicio jena la inghitire, sau la mancare, dimpotriva in timp ce mananc sau dupa, nu mai am acea senzatie de iritare pentru o perioada. Din cand in cand am senzatia de ochi uscati, obositi. De la ce ar putea sa fie starea asta? Raceala, infectie, aer uscat? Nu stiu ce sa mai iau sa treaca.
1 comentarii
0
13-12-2024, ora 09:14
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. un CT3D maxilar sinus facut la stomatolog arata o infectie dentara ascunsa si o posibila sinusita care dreneaza spre rinofaringe
2. test helicobacter si consult gastrologie...fiindca un reflux gastro eosfagian in somn irita si usuca mucoasele de la larinbge pana sus in rinofaringe
pe forum gasesti sute depostari unde am explicat despre alimentatia corecta la cina si dupa cina.. acolo e cauza cel mai frecvent
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amigdale cu puroi - cauze și tratament
  •