Ajutatima va rog cu un raspuns - am un nod in gat parca as avea ceva tot timpul
Buna ziua va rog mult daca vede cineva acest mesaj sa imi dea un sfat de o luna de zile am un nod in gat parca as avea ceva tot timpul.Tin sa pretusez k nu am senzati de sufocare nici durere noapta nici nu il simt nodul apare dupa ora 10 dimineață si tine pana adorm seara ce poate fi ???? Sa fie ceva foarte grav?? Am 32 de ani multumesc mult
4 comentarii
Din cate am citit pe acest forum, nodul in gat poate fi cauzata de probleme cu glanda tiroida, de reflux gastro-esofagian sau de anxietate. Daca nu puteti sa va faceti analizele, va recomand in prima faza capsule cu valeriana, pe mine ma ajuta (nodul trece, dar senzatia de ceva in gat ramane din pacate, totusi e mai putin deranjant). Eu am probleme de genul din luna mai 2018, si nu sunt singura de pe forum. La mine alterneaza perioadele de"nod in gat" cu "ceva ma zgarie", inca nu am descoperit motivele. Cel mai rau ma simt la lucru, la birou, unde acum umiditatea e de 11% si 29 de grade, cred ca si acest lucru are influente nefaste. Beau multe ceaiuri (musetel, galbenele, tei, catina, gastric), incerc sa mananc des si putin. Dar cel mai important e sa nu va panicati, agraveaza foarte mult senzatiile, stiu ca e greu, dar trebuie. Incercati sa va autoanalizati cu calm, stilul de viata, de alimentatie, daca nu gresiti pe undeva. Sunt multe sfaturi pe forum, legat de acest simptom, chiar si de la medici, care ajuta foarte mult. Din pacate insa, nu prea revin cei care se vindeca sa ne spuna si noua.
Sper ca v-am fost un pic de ajutor :)
Sper ca v-am fost un pic de ajutor :)
Va multumesc din suflet pt raspuns mati încurajat un pic tin sa mentionez k am facut analize miau iesit bune si glenda. DAR TOT SPERIATA SUNT CRED K AM SA INCERC SA FIU ATENTA LA TOT O SA VA MAI ANUNT CE EXACT PASTILE ATI LUAT.???? TIN SA Mentionez ca ma enervez foarte repede din orice iar atunci nodul se mareste
Eu am 38 de ani, prima data (atunci aveam o mancarime in gat de vreo 3 luni) am fost la un medic recomandat ORL, mi-a prescris medicamente pt reflux si m-a trimis la analize. Dupa 3 saptamani la control, vazand analizele bune si auzind ca nimic nu s-a schimbat, s-a mai uitat de 2 ori in gat si concluziile: nu am nimic, cu recomandarea de-a sista tratamentul pt reflux. Asa ca m-am dus acasa linistita, ca n-am nimic si va trece. Dar nu a trecut nici acum. Din experienta mea, nu va recomand sa luati multe pastile sau siropuri pentru gat, la mine de-atunci a aparut nodul sau mucus-ul intre gat si nas. Din pacate nu va pot recomanda ceva care functioneaza, am incercat f.multe, dar inca nu am rezolvat problema. Valeriana o iau ca sa fiu linistita, daca ma stressez simt ca ma sufoc, incerc tot timpul sa fiu linistita, sa gandesc pozitiv, sa analizez semnele pe care organismul mi le da, grijile nu rezolva nimic. Un organism stresat nu se poate vindeca. Mai iau dimineata si seara o lingurita de ulei de cocos, imi calmeaza gatul. Stiu ca tot ce e acru, carbogazoasele, alcoolul, toate irita mucoasa deja afectata; nu incercati tinctura de propolis cu alcool. Ciocolata, dulciurile, zaharul, cafeaua favorizeaza formarea mucusului, beau doar dimineata cafea si am schimbat zaharul alb cu cel brun, parca e mai bine Citind multe comentarii de pe forumuri si raspunsurile Dr.-lui Flueraru (caruia ii multumesc din suflet!), care spune ca "Limba este oglinda tractului digestiv" si ca totusi refluxul poate fi cauza acestor simptome si limba mea era destul de alibicioasa, m-am decis sa ma axez pe digestie. Acum iau suplimente pt motilitatea esofagului si pt sistemul imunitar, enzyme pt digestie si probiotice pt intestine. Am 4 mese/zi in cantitati reduse si usoare, ca sa nu cresc presiunea din stomac, am renuntat la mezeluri, fast-fooduri, rontaieli, cat mai putine dulciuri. Nu voi apela la chimicale, cred ca se poate rezolva naturist cu rabdare si timp, in cazul meu dupa 15 ani de alimentatie haotica, cred ca e nevoie de mai mult timp de recuperare. Desigur daca reusesc am sa scriu. Daca doriti puteti sa-mi scrieti ce simptome mai aveti, ce stil de alimentatie sau daca intretimp ati gasit un remediu. Cine stie, poate mai scriu si altii si vom gasi o solutie :)
Buna ziua, Emma
Scuze ca indraznesc sa-ti scriu direct tie un mesaj, dar din postarile tale am aflat lucruri f interesante si as dori, daca nu te superi, sa mai apelez la experienta ta.
Ma rezum la atat, si daca vei raspunde, atunci voi reveni si eu cu intrebarile
Multumesc
Scuze ca indraznesc sa-ti scriu direct tie un mesaj, dar din postarile tale am aflat lucruri f interesante si as dori, daca nu te superi, sa mai apelez la experienta ta.
Ma rezum la atat, si daca vei raspunde, atunci voi reveni si eu cu intrebarile
Multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4in gat
- 3O substanta gelatinoasa in gat
- 4Am ceva in gat, fara sa ma doara sau sa ma derajeze cand mananc sau inghit
- 1nod in gat, senzaţie de voma, oboseala
- 11problema majora la gat
- 5senzatie de nod in gat
- 1Nod in zona gatului
- 1Ganglioni submandibulari umflati, si senzatie de jena in gat
- 1Jena gat
- 2Candida bucala sau nu?
- 2Problemă la nivelul gâtului