lipsa pneumatizarii sinusurilor frontale are legatura cu durerea de cap?
![Gianina 32](/arata_img.php?img=cont_96403.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna ziua.Am urmat recent un tratament cu Rovamycine pt.o infectie dentara.Apoi m-am ales cu o raceala sau mai mult cu o scurgere nazala care s-a transformat intr-una foarte productiva si cu aspect f.galbui.In acelasi timp am si o durere de cap cu senzatia ca ma doare si maxilarul superior(am avut o sinuzita maxilara dreapta care nu a mai aparut la ultima radiografie )Acum iau Teraflu sinus.La radiografie a iesit si o lipsa a pneumatizarii sinusurilor frontale.Ce inseamna si are legatura cu durerea de cap ce o am de cateva zile?
5 comentarii
![Dr. Flueraru Valeriu](https://cdn.romedic.ro/img/medic-default.png)
lipsa pneumatizarii. vorbeste despre faptul ca in copilarie ati respirat prost pe nas.. si acele sinusuri nu sau dezvoltat.
nu are nici o relevanta acum.. decat daca acele sinusuri nu sunt inflamate.
cred ca trebuie faoarte bine sa investigati sinusurile maxilare si radacina dintilor de sus, de sub sinus.
sunt mari sanse sa faceti o sinuzita odontogena.. care nupre cedeaza la tratament medicamentos
nu are nici o relevanta acum.. decat daca acele sinusuri nu sunt inflamate.
cred ca trebuie faoarte bine sa investigati sinusurile maxilare si radacina dintilor de sus, de sub sinus.
sunt mari sanse sa faceti o sinuzita odontogena.. care nupre cedeaza la tratament medicamentos
![Gianina 32](/arata_img.php?img=cont_96403.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Multumesc, intr-adevar trebuie sa fac o rezectie la unul din dintii de sus...
![Dr. Flueraru Valeriu](https://cdn.romedic.ro/img/medic-default.png)
inainte de a face rezectia.. faceti si radiografie SAF si consult ORL.
e posibil ca acea rezectie sa fie insuficienta ca solutie terapeutica..si sa fie cazul de intyerventie chirurgicala si pe sinus si pe radacina dintelui.
e posibil ca acea rezectie sa fie insuficienta ca solutie terapeutica..si sa fie cazul de intyerventie chirurgicala si pe sinus si pe radacina dintelui.
Am fost la un consult ORL si am primit tratament cu Sinupret si Bioparox spray.La stomatolog am fost astazi, am facut radiografie, a zis ca infectia inca exista si sa revin sambata.nu am avut curaj sa intreb ce o sa imi faca(dintele se afla sub o lucrare de buc el fiind primul lateral)Multumesc.
Buna ziua,
Pana la urma tot la interventie chirurgicala la radacina dintelui am ajuns.A fost in regula, sa zic asa.
Multumesc.
Pana la urma tot la interventie chirurgicala la radacina dintelui am ajuns.A fost in regula, sa zic asa.
Multumesc.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Durere de cap partea stanga de 2-3 ani
- 8dureri cap, muschi, oase, moleseala, somnolenta
- 5somnolenta, dureri de cap periodic, oboseala...
- 3dureri puternice de cap, ameteli, dezechilibru
- 4hemoglobina scazuta, TGP mare, dureri de cap
- 3dureri dese de cap
- 5sinuzita cronica acuta, nu poate respira, incepe sa se sufoce...
- 11infectie dentara -- operatie
- 4Raceala, tuse seaca, fumat...
- 0Dureri cronice de cap
- 6dureri de cap care nu mi-o pot explica
- 4durere de cap cand sunt stresat si nervos
- 14Dureri de cap puternice
- 6dureri de cap aproape zilnic si insomnii
- 4dureri mari de cap in urma unui soc puternic emotional (negativ)
- 3Infectie la o masea, antibiotic si stare de rau
- 2durere intepatoare, scursa in partea dreapta a capului
- 1buna ziua.
- 2infectie masea in urma tratamentului pe canal
- 1Durere îngrozitoare de cap
Mai multe informații despre: Raceala Durerea de cap infectia dentara Rinoreea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: