lipsa dorintei unui act sexual

13-02-2008
nyky
Nu este medic/terapeut
nyky
Buna. Am o problema de mai mult timp... tin foarte mult la prietenul meu..viitorul sot, dar problema este ca nu simt nevoia unui act sexual decat foarte rar, o data pe lun adaca se poate si nici atunci nu sunt extrem de dorita.. Precizez ca iau anticonceptionale Karissa, inainte luam Marvelon si tocmai din aceasta cauza le-am schimbat. Insa...tot nimic. Si cu cat inaintez in timp...devin fosrte depresiva, nu m aatrage nimic sa pot visa... multumesc
13 comentarii
0
13-02-2008, ora 00:00
paul_c
Nu este medic/terapeut
paul_c
Este putin probabil ca anticonceptionalele sa-ti aschimbe libidoul. Oricum daca le-ai schimbat, le scoatem din ecuatie.
Gandeste-te la care este imaginea ta despre sex, vorbeste cu partenerul tau despre cum vezi tu lucrurile.
Aminteste-ti ce ti-au spus in copilarie parintii, si treci peste preconceptii.
Sexul poate fi amuzant, intrigant, pasional oricum vrei tu, important e sa te gandesti ce vrei si cum vrei sa se intample.
Un sfat care poate te va mira este sa incerci sa te masturbezi. Nu o sa faci pistrui sau altele si nici nu va inlocui actul sexual, dar asa vei descoperi nestingherita de partener sau de cine stie ce idei ce-ti place, ce zone sunt erogene.
Apoi poti vorbi cu partenerul despre ce ai descoperit, jucati-va.
Treci peste imaginea actritelor de filme porno care sunt "specialiste" nu trebuie sa fii ca ele, dar poti fi implinita sexual si fara diploma.
Daca nici asta nu merge, daca nici jocurile erotice nu merg, si daca deja intri intr-o depresie poti consulta un terapeut.
Dar pana la el, distreaza-te cu partenerul tau ;) Have fun si ai incredere in tine!
0
15-02-2008, ora 00:00
nyky
Nu este medic/terapeut
nyky
Multumesc mult pentru raspuns.totusi ar fi posibil din cauza anticoncetionalelor sa am stari de moleseala, tristete, depresii???sau doar din cauza unei dezamagiri pe care am avut-o sa se intample toate astea? In legatura cu actul sexual au fost momente cad era mai roz...uneori asta vara nu stiu de ce nu simteam nevoia, adica se ajunsese sa fie programat cand ne asezam in pat si cu cat se intampla asa cu atat parca il respingeam.Am incercat sa ii explic ca nu pot sa ma programez, insa el o lua pe intelesul lui ca nu mai tin la el sau poate ca am pe altcineva, lucru neadevarat
0
15-02-2008, ora 00:00
paul_c
Nu este medic/terapeut
paul_c
nu cred ca-s anticonceptionalelor, repet nu sunt medic dar am citit destule carti si n-am auzit de asta, nici din carti nici din povestile amicelor si altor oameni cu care vorbesc.
Daca nu reusesti sa vorbesti cu partenerul deschis despre asta nu prea vad o rezolvare.
Trebuie sa-i explic ca libidoul sexual difera de la femeie la femeie, iar daca tu nu ai unul sporit atunci ar trebui sa stie cum si ce sa faca.
Iti recomand o cina romantica, midii, carne de vita, vin rosu... sincer eu cred ca-i vorba si de depresie dar si de mesajul pe care-l primesti tu din actul sexual.
Nu e o DATORIE trebuie sa fie o placere, iar daca stii ca n-ai chef fie faci sa-ti vina cheful fie vorbesti cu partenerul.
Incearca jocurile, afrodisiacele, schimba mediul (ideea cu patul - semn al sexului) sexul se poate face oriunde (bine nu in locuri publice) dar poate sa fie sub dus, in bucatarie, in living... nu iti forma imagini despre sex corelate cu patul ca poti ajunge sa dormi pe canapea.
Daca nu merge comunicarea verbala, atunci va recomand daca vreti si aveti timp tehnica magnetilor de frigider.
2 magneti unul al tau si unul al lui, considerati un nive egal..de ex. manerul frigiderului, si in fiecare zi tu pui magnetul ca pe o scara de la 1 la 10 mai sus sau mai jos in functie de cat chef ai, la fel si el.. asta ar trebui sa te scape de presiunea lui, pentru ca ce-i drept cu cat va insista el cu atat vei considera sexul ca pe o datorie casnica, nu stiu calcat de rufe.
Incercati cu frigiderul, vedeti diferentele intre voi, discutati, jucati-va!
Sigur ai o fantezie pe care doresti s-o pui in practica, spune-i si incercati :) Sexul poate fi bun sa nu uiti
0
15-02-2008, ora 00:00
nyky
Nu este medic/terapeut
nyky
Asa de chinuit sa chinuie, reuseste pana la urma sa se transforme in ceva frumos, insa tot aud la alte persoane ca abia astepta sa vina sotul sa "sara" pe el.dorinta asta o vreau si eu..altfel cand simti decat sa incerce sa te faca sa simti cu chiu cu vai. Si intradevar, am mute momente cand ma inchid in mine si simt ca ma sufoc...ma gfandesc pana la urma ca este din cauza ca mi-am indepartat prietenele pt aceasta relatie.stii sa nu iasa fel si fel de vorbe care sa nu fie adevararate sau sa fiu sigura ca are incredere in mine. Si practic eu nu prea mai am prieteni.
E o senzatie...care o simt...sper ca o sa-mi revin
0
29-02-2008, ora 00:00
lyonesse 2007
Nu este medic/terapeut
lyonesse 2007
mesajul pe care il transmiti in subconstient este acela ca nu i-l iubesti suficient pe partener.cind pleci la drum intr-o casatorie trebuie sa simti inclusiv ca vrei sa, sari pe el.poate nu va potriviti sexual si atunci ajungeti sa aveti un esec.cind m-am casatorit prima data am zis ca asta nu are importanta si casnicia nu a rezistat deoarece eram ca si voi.acum cu al doilea sot totul e perfect din toate punctele de vedere si relatia e foarte solida.vei avea o dorinta aparte cind vei iubi cu adevarat pe cineva si atunci sexul nu va mai fi o obligatie casnica.numai bine!
0
04-03-2008, ora 00:00
nyky
Nu este medic/terapeut
nyky
Inteleg Lyonesse, insa totusi in atatia ani de zile (6 ani)trebuia sa ma atraga totusi un alt tip, nu crezi? Nu zic ca nu ar fi o explicatie logica, dar nu cred ca este si la mine odata ce nu suport un alt partener si nici nu asi putea suporta. Ai grija de tine si multumesc pentru raspuns:)
0
05-03-2008, ora 00:00
ilaria
Nu este medic/terapeut
ilaria
Buna. Am aceeasi problema. Nu simt nevoia de a avea un act sexual. Sunt casatorita de un an si un pic, imi iubesc sotul, nu simt atractie sexuala pt alta persoana. Pur si simplu nu simt nevoia sa fac.Ma gndeam sa cau t in Formula As niste leacuri naturale care sa ma stimuleze.hormonal. Faptul ca nu simt nevoia de a face sex...mai bine zis dragoste...imi afecteaza viata de cuplu. Trebuie sa incep sa intretin relatii sexuale cu sotul meu chiar si fara a simti vreo placere. Altfel pleaca la alta...si nu doresc acest lucru deloc.Poate ne recomndati pe acest forum vreun stimulent.
0
06-03-2008, ora 00:00
nyky
Nu este medic/terapeut
nyky
Eu una nu stiu nici un leac, dar daca gasesti..te rog sa-mi spui si mie. Intradevar...aici se face o ruptura in viata de cuplu...si trebuie sa fie ceva sa ne stimuleze...
0
11-03-2008, ora 00:00
ayane
Nu este medic/terapeut
ayane
este firesc sa nu simtiti atractie sexuala pentru alta persoana.Cand va veni timpul ve-ti simti pentru ca nu e vorba de o persoana la intamplare.Si sunt de acord cu cele spuse deLyonesse.Eu dupa ce am nascut nu am mai avut atractie sexuala fata de sotul meu.Am crezut ca e de la nastere.Am mai incercat asa sa reinviem flacara dar dupa un timp nici el nu a mai dat dovada de atractie iar acum m-am regasit femeie iar in bratele altuia.Si daca cu sotul nu aveam nici cel mai mic chef, cu amantul pot zice ca sunt total diferita.Trist pentru sotul meu cand va afla, dar asta e.Viata e prea scurta ca sa merite irosita si cred ca am depasit secolul in care femeia trebuia sa fie supusa unui singur om de frica vorbelor celor din jur sau din mila sau pentru ca asa ne-au invatat parintii
0
11-03-2008, ora 00:00
ilaria
Nu este medic/terapeut
ilaria
bbuna ayane.sunt de acord cu tine...dar gandeste-te ca eu nu am ani la activ cu sotul meu...deci flacara inca mai existe...e ciudat...si nu stiu cum sa explic.parca nu as avea hormoni in mine :-))
0
11-03-2008, ora 00:00
lyonesse 2007
Nu este medic/terapeut
lyonesse 2007
dragele mele regret sa va spun ca in Romania informatia despre viata sexuala de cuplu circula destul de greu s-au poate deloc.ce se intimpla in cuplurile voastra se numeste lipsa compatibilitate sexuala.daca acum la inceputul relatiei este asa mai tirziu este mai rau.si eu am stat 13 ani asa pina sa aprins scinteia cu actualul sot.dar scinteie nu gluma deci in concuzie viata sexuala e primordiala in cuplu.si oricit v-ati stradui daca nu e scinteia nu e si gata.pe curind!
0
30-03-2008, ora 00:00
ayane
Nu este medic/terapeut
ayane
sunt de acord cu cele spuse de lyonesse 2007 dar zic ca scanteia apare dar mai si dispare.Intrebarea mea este.merita sa o astepti cu anii, daca nu va veni niciodata, realizezi cat irosesti din viata ?Cati oameni se nasc si mor in 13 ani?Iar pt Ilaria.eu iti zic un lucru...nu e vb de hormoni...e vorba de pasiune la tine.te-ai gandit vreodata cat si de ce iti iubesti partenerul...?
0
31-03-2008, ora 00:00
nyky
Nu este medic/terapeut
nyky
Buna.nu este chiar asa, depinde de situatie. Daca ai ceva nelamuriri si apar uneori intrebari (o dezamagire din trecut din partea lui)...sa stii ca iti afecteaza dorinta actului sexual, pentru ca te simti practic dezamagita...asta cel putin in cazul meu... si astepti o consolare din partea lui. Insa asta este doar o perioada, daca reusesti sa treci peste si se merita, ...iti poti reveni sau se poate instala ura, moment in care simti ca nu-l suporti, sau ca stai cu el fara sa simti sa faci anumite lucruri impreuna. Nu stiu, in cazul meu nu e ceea ce spuneti voi. Pt k este scanteia :D daca ma simt in siguranta...si abia astept sa-l vad.V-am pupat. ..si visele astea impreuna conteaza...Ilaria, visezi sa ajungi cu el pe viitor??? o casa, o familie???daca da e ok, daca nu...atunci nu este ceea ce iti doresti
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum poate fi îmbunătățit libidoul sexual feminin
  • Cum poți influența libidoul sexual? - informații dovedite științific
  • Efectele lipsei activității sexuale
  • Interesul sexual la bărbați - un avantaj important pentru starea de sănătate, inclusiv riscul de moarte
  •