Sotul meu nu simte nevoia sa faca dragoste

03-07-2014
ema_manu
Nu este medic/terapeut
ema_manu
Sunt cu sotul meu de 6 ani si avem un copil de 8 luni. Relatia noastra sexuala nu a fost niciodata una de invidiat, pentru el nu era ceva foarte important. Nu am dat mare importanta deoarece el e un baiat bun, ma ajuta prin casa, gateste uneori, dar se pare ca pentru mine a ajuns sa fie o frustrare...Problema e ca am ajuns sa facem sex/ dragoste o data la 2 luni (inainte era o data pe saptamana/ la 2 -3 saptamani)si pentru el e ceva normal...tot timpul zice ca e obosit si ca el mai bine prefera sa ne tinem in brate si atat! Da, si mie imi place sa ne tinem in brate dar totusi uneori simt nevoia de mai mult. Eu sunt o fata draguta, ma aranjez, de multe ori chiar primesc complimente din partea altor barbati. As putea spune ca m-i s-au facut si avansuri dar le-am refuzat deoarece eu consider ca respectul e foarte important intr-o relatie. Am deschis subiectul asta de foarte multe ori si degeaba, imi spune ca il stresez prea mult cu chestia asta. El a acumulat si multe frustrari din cauza carierei, nici acum nu e prea multumit, isi doreste tot mai mult si probabul asta ii creaza un stres in plus. M-am gandit ca poate are pe altcineva, dar de acasa nu lipseste decat cand merge la sala sau la bere cu colegii. Uneori stau sa ma gandesc ca nu stiu daca/ cat timp voi putea rezista asa...L-am rugat sa mergem la o consiliere de cuplu dar nu vrea...Nu stiu ce sa fac, sa ma sacrific o viata? Am doar 28 ani...
6 comentarii
0
03-07-2014, ora 14:22
Psiholog Manuela Nicolae
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Manuela Nicolae
Buna ziua,

Sexul este într-adevar un aspect important al vietii de cuplu, iar cand unul dintre parteneri evita sistematic relatiile sexuale cu celalalt se pune problema existentei relatiei de cuplu.

Cauzele pentru care sotul dumneavoastra evita sa faceti dragoste pot fi multiple. Pot fi problemele legate de cariera, cum ati spus si dumneavoastra, sau neincrederea in sine, oboseala, stresul, aparitia copilului (care pe unii barbati ii indeparteaza de sotie).

Se pare insa ca pentru el indepartarea sexuala nu reprezinta o problema - cel putin nu in momentul actual. Ce puteti face este sa mergeti dumneavoastra la psiholog pentru a va decide ce drum sa apucati si pentru a incerca sa intelegeti comportamentul sotului.

Numai bine!
0
03-07-2014, ora 23:07
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
EMA si noi barbatii la fel ca voi avem puncte sensibile, zone erogene care odata descoperite fac minuni, poti beneficia de ele pt al intarata pe sot sa faca ceea ce nu "vroia", adica sai deschizi apetitul, va puteti uita la filme deocheate impreuna, te poti plimba dezbracata pe langa el, sai ceri sa te spele pe spate sau sati faca masaj etc... sunt multe feluri in care poti face un barbat " catelus".
Sa stii ca STRESUL face ravagii in organism, poate duce la cancer, sterilitate, sinucidere etc..
0
04-07-2014, ora 07:31
ema_manu
Nu este medic/terapeut
ema_manu
Va multumesc pentru mesaje. Poate intr-adevar mi-ar prinde bine cateva sedinte la psiholog.
Marton: Am incercat cele spuse mai sus dar rezultatul a fost negativ. Chiar aseara mi-a spus ca e destul de stresat si ca-i pare rau ca nu poate fi asa cum imi doresc eu si mai bine sa-l las in pace sa nu ne mai certam...mi-e greu dar poate ar trebuii sa nu-i mai spun nimic, cu toate ca am ajuns tot mai frustrata si ma ingrozeste gandul asta.
0
08-07-2014, ora 22:40
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cred Ema ca nu strica sa consulti initial un psihoterapeut de una singura, insa pe termen lung nu ar strica sa incerci din nou sa-l convingi sa vina si el. Ai putea sa profiti de prima sesiune cu psihoterapeutul pentru a-l intreba cum ai putea sa sporesti sansele ca el sa accepte sa vina la terapia de cuplu
0
17-07-2014, ora 22:21
Psiholog Stefan Liviu
Psihologie, Ploieşti
Psiholog Stefan Liviu
ema_manu sotul tau tinde cu straduinta catre o cariera care sa ii aduca satisfactiei din punct de vedere profesional, din care cauza este evident stresat. Comportamentul sau in societate nu pare o problema ce poate compromite casnicia. Il descrii ca pe un tip cu apetit sexual diminuat. Dar in momentele intime ti se pare ca este pasional?
0
28-07-2014, ora 12:49
ema_manu
Nu este medic/terapeut
ema_manu
Da, intr-adevar cariera e foarte importanta pentru el, ar fi in stare sa muncesca de dimineata pana seara...In legatura cu momemntele intime, nu este atat de pasional dar din nou el spune ca nu mai suntem ca la inceput si i se pare ceva normal...
Rares - multumesc pentru sfat. Sper sa reusesc sa-mi fac curaj sa apelez la un psihoterapeut.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Cum poate fi îmbunătățit libidoul sexual feminin
  • O viața sexuală activă ne ajută să fim mai sănătoși și mai performanți la locul de muncă
  • Apetitul sexual scade de două ori mai mult la femei decât la bărbați, în relațiile pe termen lung
  • Cum poți influența libidoul sexual? - informații dovedite științific
  • Interesul sexual la bărbați - un avantaj important pentru starea de sănătate, inclusiv riscul de moarte
  •