Ligament Deget mare rupt
Buna seara,
Tocmai am suferit o accidentare la degetul mare al mainii drepte, am fost la MedLife Ortopedie, iar in urma radiografiei s-a constatat ruperea unui ligament al degetului mare.
Am avut o problema asenanatoare in urma cu 4-5 ani, undr am suferit o fisura a osului, insa mi s-a recomandat doar imobilizarea degetului.
Au continuat durerile de atunci, insa acum a fost prima lovitura mai serioasa.
Mi s-a recomandat operatia acestui ligament, deoarece este o varsta la care este bine sa se faca operatia ( 23 ani ).
As dori sa aflu mai multe pareri pro / contra operatie si unde sa merg pentru aceasta.
Va multumesc,
Bogdan !
Tocmai am suferit o accidentare la degetul mare al mainii drepte, am fost la MedLife Ortopedie, iar in urma radiografiei s-a constatat ruperea unui ligament al degetului mare.
Am avut o problema asenanatoare in urma cu 4-5 ani, undr am suferit o fisura a osului, insa mi s-a recomandat doar imobilizarea degetului.
Au continuat durerile de atunci, insa acum a fost prima lovitura mai serioasa.
Mi s-a recomandat operatia acestui ligament, deoarece este o varsta la care este bine sa se faca operatia ( 23 ani ).
As dori sa aflu mai multe pareri pro / contra operatie si unde sa merg pentru aceasta.
Va multumesc,
Bogdan !
2 comentarii
pe radiografii nu se vad ligamentele, ce au scris ca diagnoza?
care ligament este rupt? extensorul, flexorul etc.? sau poate capsula articulara/ligamentul colateral a articulatiei metacarpo-falangeale?
care ligament este rupt? extensorul, flexorul etc.? sau poate capsula articulara/ligamentul colateral a articulatiei metacarpo-falangeale?
probabil este vorba de ligamentul colateral ulnar al articulatiei metacarpo falangiene. Indicatie de operatie exista doar daca este o leziune de tip Stener, care nu poate fi evidentiata decat pe un RMN cu sliceuri foarte fine, interpretat de un radiolog atent, sau o ecografie musculoscheletala. Altfel tratamentul conservator da rezultate foarte bune.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6ruptura ligament incrucisat
- 33fractura de femur
- 6ruptura ligamente incrucisate
- 4ligamentoplastie si meniscectomie
- 3Ruptura de ligamente incrucisate
- 3Ruptura ligamentului incrucisat anterior cu dezinsertie
- 1La cat timp dupa ruptura de ligament se face operatia de reconstructie?
- 0Recuperare Entorsa (+ligamente rupte) glezna
- 2Ruptura LIA si vrea sa mai practic sport
- 2ruptura ligament incrucisat anterior la copil de 10 ani
- 5Care sunt simptomele unei rupturi de LIA?
- 3Recuperarea dupa operatia de ruptura ligamente incrucisate
- 7Infarct osos
- 3Condroza std3 platou tibial extern si femuro-patelar
- 2Ruptura de ligament la degetul mic al mâini
- 0Genunchi ciudat..."prea sanatos nu e bine sa fii"
- 3Ruptura ligament tibio fibular anterior
Mai multe informații despre: Ruptura de ligament
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: