La cat timp dupa ruptura de ligament se face operatia de reconstructie?
In urma unui accident la ski, dupa o analiza RMN, am fost diagnosticata cu ruptura de ligament incrucisat anterior si ruptura de menisc. La urgenta cand am fost mi s-a spus ca operatia de recuperare de ligament o pot face in doua zile. Doctorul la care am mers ulterior pentru operatie mi-a spus sa fac 4 - 6 saptamani tratament recuperare, iar ulterior operatia de reconstructie a ligamentului.
Intrebarea mea este de ce trebuie sa astept 4 - 6 saptamani pentru a face operatia? Este o varianta mai buna, mai usoara?
Va multumesc.
Intrebarea mea este de ce trebuie sa astept 4 - 6 saptamani pentru a face operatia? Este o varianta mai buna, mai usoara?
Va multumesc.
1 comentarii
rupturile de cruciat anterior se opereaza imediat in primele 48 de ore (rar) sau dupa 6 saptamani de la accident
daca ruptura de ligament se combina cu o leziunede menisc deobicei se face o artroscopie prin care se rezolva leziunea de menisc si se curata locul ligamentului, apoi se asteapta 6 saptamani si dupa acea se face ligamentoplastia
de ce trebuie asteptat 6 saptamani? organismul incearca in aceasta perioada sa repare cea ce este stricat (din pacate fara rezultat, pentru ca ruptura de ligament cat si leziunea de menisc nu se vindeca de sine), daca se intervine in aceasta perioada sansele de cicatrizare sunt mai mari, care ar duce la un rezultat slab al ligamentoplastiei
daca ruptura de ligament se combina cu o leziunede menisc deobicei se face o artroscopie prin care se rezolva leziunea de menisc si se curata locul ligamentului, apoi se asteapta 6 saptamani si dupa acea se face ligamentoplastia
de ce trebuie asteptat 6 saptamani? organismul incearca in aceasta perioada sa repare cea ce este stricat (din pacate fara rezultat, pentru ca ruptura de ligament cat si leziunea de menisc nu se vindeca de sine), daca se intervine in aceasta perioada sansele de cicatrizare sunt mai mari, care ar duce la un rezultat slab al ligamentoplastiei
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 49ruptura de ligament
- 14ruptura de menisc si ruptura de Lia
- 10lovitura la genunchi
- 33fractura de femur
- 7Ruptura LIA urmata de fractura gambă dreaptă cu deplasare
- 6ruptura ligamente incrucisate
- 4ligamentoplastie si meniscectomie
- 1ligamente rupte
- 1ruptura de menisc si de ligamente
- 2Ruptura LIA si vrea sa mai practic sport
- 2ruptura veche de ligament
- 5Care sunt simptomele unei rupturi de LIA?
- 1Ruptura ligament colateral intern si LIA in acelasi timp
- 0Ruptura de ligament incrucisat
- 3Condroza std3 platou tibial extern si femuro-patelar
- 2Ruptura de ligament la degetul mic al mâini
- 0Genunchi ciudat..."prea sanatos nu e bine sa fii"
- 4Dislocare os mare mana dreapta!
Mai multe informații despre: Ruptura de ligament
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: