Condroza std3 platou tibial extern si femuro-patelar
Buna ziua, in urma cu patru luni am suferit o cadere de pe bicicleta. In urma interventiei atroscopice de acum doua saptamani, s-a constatat: ruptura CA-Mi drept, ruptura totala LIA, condroza std3 platou tibial extern si femuro-patelar. Mi s-a recomandat de catre doctor, pana la efectuarea unei lugamenoplastii, efectuarea unei injectii cu arthrum. As dori sa intreb daca aceasta injectie cu arthrum are vreun efect terapeutic real. Am 43 de ani, 1, 83, 85 kg, nu am practicat niciodata sport de performanta. Va multumesc
3 comentarii
Buna seara,
Aceste infiltratii sunt extrem de controversate: unii le recomanda, altii (ca mine) se opun total.
Cert este ca nu exista (inca) o metoda de "vindecare" a cartilajului articular distrus.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Aceste infiltratii sunt extrem de controversate: unii le recomanda, altii (ca mine) se opun total.
Cert este ca nu exista (inca) o metoda de "vindecare" a cartilajului articular distrus.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va multumesc pentru raspuns! V-as mai ruga sa imi recomandati ce se poate face in acest stadiu, pentru a mai amana degradarea totala, a cartilajului.
Singura posibilitate logica si imaginabila de a amana distrugerea totala a cartilajului este reducerea solicitarii de tip mecanic: scadere in greutate, reducerea drastica a efortului fizic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12genunchi umflati si durerosi
- 15Am nevoie de un sfat: sa ma operez sau sa fac niste sedinte de kinetoterapie?
- 14ruptura de menisc si ruptura de Lia
- 16ruptura de ligament incrucisat anterior
- 1ruptura ligamente incrucisate
- 5extragere tija synthes
- 0lombosciatica sau discopatie
- 2ruptura veche de ligament
- 4Accident - laba piciorului
- 2Ligament Deget mare rupt
- 0Ruptura completa de ligament încrucișat anterior
- 1Ligament incrucisat anterior
- 4LIA rupt si Menisc rupt
- 0Ruptura de ligamente incrucisate veche și de generare a meniscului intern
- 0Genunchi ciudat..."prea sanatos nu e bine sa fii"
- 3Durere de genunchi !
- 3Ruptura ligament tibio fibular anterior
Mai multe informații despre: Ruptura de ligament Ruptura de ligamente la genunchi ruptura de ligament incrucisat
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: