Ruptura ligament colateral intern si LIA in acelasi timp

29-01-2014
adrianpopa29
Nu este medic/terapeut
adrianpopa29
Da, e grav, mi s-a intamplat intr-un acident de masina in comuna Pantelimon, si am fost la pantelimon care era cel mai apropiat spital, si mi-a spus ca am ruptuira de ligament colateral intern si ruptura LIA. Nu am inteles exact despre ce e vorba, si de-asta as vrea sa stiu, cat de grav este, cat ma costa sa rezolv toata problema si mai ales, o sa trebuiasca sa ma operez? Momentan tin piciorul in fasha cu gheata si nu pot sa merg cu el deloc. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. Multumesc anticipat.
1 comentarii
0
30-01-2014, ora 01:45
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Ortopedie si traumatologie, Bucharest
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Buna ziua. Acest tip de traumatism apare mai frecvent in urma unui accident sportiv, mai rar in urma unuia rutier. Poate daca erati pieton...Cum a fost pus acest diagnostic la Spitalul Pantelimon? Daca ati facut RMN este foarte corect, daca nu ar trebui sa completati investigatiile pe care le aveti cu un RMN. Bazandu-ne pe diagnosticul dat de dstra, initial ar trebui sa purtati o orteza de genunchi cu balama, care sa va permite miscarile de flexie si extensie, ar trebui sa faceti kinetoterapie pentru mentinerea tonusului muscular, in urmatoarele 6 saptamani, si apoi se recomanda refacerea LIA prin ligamentoplastie. Purtarea acesti orteze in primele 6 saptamani va permite vindecarea ligamentului colateral intern, fara operatie. Este un sfat subiectiv, pentru ca nu stiu ce varsta aveti, ce greutate, cu ce va ocupati, care este starea genunchiului dstra.
Numai bine!

Dr. Andrei Ioan Bogdan
medic ortoped
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: