ruptura de menisc si de ligamente
Buna, am 17 ani si practic volei, in timpul jocului am alunecat si am simtit o durere puternica la genunchi, o ruptura. Prima data am fost la urgente unde mi-au pus piciorul in ghips si a stat asa timp de 10 zile si s-a recomandat repaus. Dupa ce am dat ghipsul jos, am observat ca piciorul imi era foarte umflat si la ecograf mi s-a spus ca s-a acumulat mult lichid. La ortopedie mi s-a cerut un examen RMN. Va spun acum care este rezultatul :
1.ruptura totala cronica ligament incrucisat anterior
2. ruptura in 'toarta de cos ' menisc intern;
3. rupturi fibrilare cu bursita;
4. colectie lichidiana la nivelul bursei suprapatelare;
5. ligament incrucisat posterios, ligamente colaterale, menisc extern, cartilaje articulare, tendon popliteu, patelar si cvadricipital intacte;
CONCLUZII:
1. ruptura cronica LIA;
2. ruptura ' bucket handle' menisc extern;
3. rupturi fibrilare muschi vast medial;
4. sinovita infrapatelara.
Sunt foarte speriat si nu stiu daca am nevoie de o operatie, sau daca voi mai putea juca volei... in cazul unei operatii cat timp este necesar repausul? Multumesc!
1.ruptura totala cronica ligament incrucisat anterior
2. ruptura in 'toarta de cos ' menisc intern;
3. rupturi fibrilare cu bursita;
4. colectie lichidiana la nivelul bursei suprapatelare;
5. ligament incrucisat posterios, ligamente colaterale, menisc extern, cartilaje articulare, tendon popliteu, patelar si cvadricipital intacte;
CONCLUZII:
1. ruptura cronica LIA;
2. ruptura ' bucket handle' menisc extern;
3. rupturi fibrilare muschi vast medial;
4. sinovita infrapatelara.
Sunt foarte speriat si nu stiu daca am nevoie de o operatie, sau daca voi mai putea juca volei... in cazul unei operatii cat timp este necesar repausul? Multumesc!
1 comentarii
imobilizarea cu ghips a fost una total inadecvata, a stricat mult mai mult decat a folosit.
in prima faza ar trebui sa va duceti la un medic ortoped foarte bun in chirurgia artroscopica a genunchiului. RMN ul da o imagine fosrte buna si in peste 90% din cazuri corecta, insa nu inlocuieste un examen fizic amanuntit.
acest tip de ruptura de menisc trebuie operata, o plastie de ligament incrucisat anterior recomandam tuturor pacientilor sub 50 de ani care vor sa mai practice sport in viata lor. recuperarea este de 6-9 luni. fara acest ligament genunchiul este instabil si sansa unei arthroze precoc eeste mare
in prima faza ar trebui sa va duceti la un medic ortoped foarte bun in chirurgia artroscopica a genunchiului. RMN ul da o imagine fosrte buna si in peste 90% din cazuri corecta, insa nu inlocuieste un examen fizic amanuntit.
acest tip de ruptura de menisc trebuie operata, o plastie de ligament incrucisat anterior recomandam tuturor pacientilor sub 50 de ani care vor sa mai practice sport in viata lor. recuperarea este de 6-9 luni. fara acest ligament genunchiul este instabil si sansa unei arthroze precoc eeste mare
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5sa ma operez sau sa fac niste sedinte de kinetoterapie?
- 3ruptura ligament
- 3Ruptura ligamentului incrucisat anterior cu dezinsertie
- 4Ligamente deget rupte, dupa 4 luni
- 0Recuperare Entorsa (+ligamente rupte) glezna
- 0Lovitura la genunchi = ruptura de menisc?
- 1Ruptura ligament colateral intern si LIA in acelasi timp
- 12Ruptura de menisc (Leziune grad III corn posterior si menisc medial)
- 0Ruptura de ligament incrucisat
- 7Infarct osos
- 5ruptura menisc
- 4Recuperare luxatie rotula/ruptura de menisc gr.1
- 2Ligament Deget mare rupt
- 1Care sunt semnele si simptomele rupturii de menisc intern???
- 2operatie de menisc
- 0Ruptura LIA si menisc
- 2Ruptura menisc
Mai multe informații despre: Ruptura de ligament ruptura de menisc
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: