Recuperarea dupa operatia de ruptura ligamente incrucisate
Acum doua saptamani m-am operat de LIA.Am facut in spital doar doua sedinte de recuperare cu un aparet numit artromot.Acasa am inceput sa fac exercitii abia acum doua zile dupa ce mi s-au scos firele, nu pot calca deloc in picior fara carje, iar piciorul abia pot sa-l indoi.Asi vrea sa stiu dupa cat timp pot renunta la carje si ce exercitii de recuperare pot face acasa, deoarece nu am posibilitatea sa ajung intr-un centru specializat de recuperare.Am mers ieri aproximativ 10m, iar piciorul s-a umflat foarte tare. Va multumesc.
3 comentarii
Buna ziua!
Exista zeci de proceduri chirurgicale de ligamentoplastie LIA, fiecare avand protocoale de recuperare profund diferite...
Numai chirurgul care v-a operat va poate indruma post-operator. Daca nu il puteti consulta direct, macar puteti discuta telefonic despre situatia actuala...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Exista zeci de proceduri chirurgicale de ligamentoplastie LIA, fiecare avand protocoale de recuperare profund diferite...
Numai chirurgul care v-a operat va poate indruma post-operator. Daca nu il puteti consulta direct, macar puteti discuta telefonic despre situatia actuala...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Utilizarea carjelor va ofera siguranta si stabilitate, asa ca va recomand sa le folositi in continuare pana medicul va va indica altceva, eventual alt produs ortopedic care sa va ajute in recuperare.
Buna ziua. Am facut operatie lia acum 7 saptamani si sunt in perioada de recuperare. Extensie completa si flexie 120 grade. Acum trei zile in timpul mersului am avut o instabilitate si mi-a "fugit" genunchiul in fata. Dupa redresare nu am resimtit nici o durere. A doua zi in timpul exercitiilor kinetoterapeutice in timp ce faceam flexii ale piciorului cu greutate pe gamba am resimtit o durere sub genunchi care era constanta in timpul flexiei. Am continuat cu alte exercitii dar la un moment dat durerea a devenit mai mare si m-am oprit. Acum durerea este prezenta in timpul mersului cand ridic piciorul. Mentionez ca nu simt nici o durere in timpul contractiei sau la palpare numai la flexii. Este o durere "ascutita ca o intepatura". Este posibil sa am leziune menisc sau tendinita rotuliana?
Va multumesc anticipat iar un raspuns din partea Dl Dr Marius Uscatu ar fi mai mult decat bine venit.
Va multumesc anticipat iar un raspuns din partea Dl Dr Marius Uscatu ar fi mai mult decat bine venit.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 230recuperare operatie ligamente incrucisate
- 15Am nevoie de un sfat: sa ma operez sau sa fac niste sedinte de kinetoterapie?
- 5fractura-smulgere masiv spinos platou tibial drept
- 5recuperare medicala ligamentoplastie
- 1Operatie ligamente incrucisate
- 4ligamentoplastie si meniscectomie
- 3Ruptura ligamentului incrucisat anterior cu dezinsertie
- 5extragere tija synthes
- 0lombosciatica sau discopatie
- 2Ruptura LIA si vrea sa mai practic sport
- 5Care sunt simptomele unei rupturi de LIA?
- 7Infarct osos
- 2ruptura de ligament incrucisat anterior
- 1pot scapa de operatie, ce orteze sa sa cumpar, deocamdata am luat una cu gel.
- 4LIA rupt si Menisc rupt
- 4Dupa 10 luni de la operatia LIA si menisc nu pot merge normal si am dureri
- 4Posibilitate de ligamentoplastie după 7 ani de la accidentare LIA?
- 1Artroscopie degenerare mucoidala LIA
Mai multe informații despre: Ruptura de ligament ligamentul incrucisat anterior
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: