Intoxicație sau alergie?
Buna ziua. In urma cu câteva zile am consumat oua(acestea fiind in termen). De atunci ma mănâncă foarte tare tot corpul, iar cand ma scarpin apar bubitele. Ce ar putea fi: intoxicație sau o alergie? Mulțumesc!
7 comentarii
De obicei consumați ouă fără probleme? Sau consumați foarte rar?
Mancarimea de piele apare in alergii, varicela, dar si in scabie, care este recunoscuta cu greu chiar si de persoanele cu pregatire. Important este daca este si febra si ce fel de lichid este in vezicule.
Daca nu va duceti la dermatolog folositi antialergice de tip claritine 1 cp, cu calciu lactic 1 cp, alcool mentolat, dar daca nu cedeaza pruritul folositi si un unguent cu sulf parfumat pentru piele.
Daca nu va duceti la dermatolog folositi antialergice de tip claritine 1 cp, cu calciu lactic 1 cp, alcool mentolat, dar daca nu cedeaza pruritul folositi si un unguent cu sulf parfumat pentru piele.
Nu am manifestat stări febrile. Veziculele apar doar in momentul gratajului, sunt lipsite de lichid, apoi dispar.
Ion al Glanetașului, nu consum foarte des oua.
Mâncărimea a apărut la interval de 15 min dupa ce am consumat ouăle.
Mâncărimea a apărut la interval de 15 min dupa ce am consumat ouăle.
Chiar dacă erau "în termen", datorită condițiilor de depozitare este posibil ca ouăle respective să fi fost "stricate", pline cu diferite toxine. Acum, după atâta timp de când ați postat prima oara, mai aveți aceste simptome, s-au retras sau încă sunt in dezvoltare? O reacție alergică simplă ar fi trebuit să treacă până acum dacă alergenul este eliminat.
Atentie si la eventualele vaccinuri care pot da reactii daca sunteti alergic la oua. Adresati-va la alergolog pentru a testa daca faceti alergie la oua, pentru ca altfel nici anumite vaccinuri nu veti mai putea face.
Pruritul nu mai este așa accentuat ca in primele zile. Astăzi voi merge la dermatolog. Va mulțumesc pentru răspunsuri si va doresc o zi frumoasa!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4imi crapa pielea de pe maini si am si o mancarime
- 62helicobacter pylori provoaca urticarie?
- 3Urticarie la efort si la cald - si transpir foarte abundent
- 4mancarimi ale pielii
- 3ce se intampla pe pielea mea?
- 3mancarimi insuportabile in diverse locruri
- 4Mancarimi de cap
- 103urticarie colinergica
- 4am mancarimi pe cap...
- 3mancarimi pe piele si stari foarte puternice de voma
- 1pete rosii pe piele, mancarime insuportabila
- 0Roseata si mancarimi
- 3leziuni cutanate si mancarimi in sarcina
- 9Va rog sa ma ajutati - dermatita atopica
- 6Mancarimi si urticarie in special noaptea. Imi ies bube de 1 cm in diametru noaptea
- 0Bubite rosii pe corp
- 2urticarie colinergica
- 2Mamcarime in jurul gatului si a decolteului
- 1Mancarime piele
- 2Urticarie care apare si dispare din senin
Mai multe informații despre: Urticaria Mancarimea pielii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: