Mâncărime excesivă la contactul fizic și trecerea de la rece-cald

07-12-2019
Aveseea
Nu este medic/terapeut
Aveseea
Am avut problema asta de mică, dar s-a agravat treptat din 2012. Mai ales în perioada rece, când fac treceri de la rece la cald, și invers, simt că mi se "inundă" picioarele în interior, și încet începe o mâncărime atât de puternică, încât mă face să vreau să-mi rup la propriu pielea, poate așa aș reuși să mă scarpin complet. Starea generală mi se agravează odată cu accentuarea mâncărimii, și mă apasă ceva pe coșul pieptului; creierul parcă îmi este "zgâriat" de starea asta de rău, și nu reușesc să mă exprim în momentele acelea. Parcă sunt blocată fizic și psihic, într-o încleștare!
Același lucru se întâmplă vara, mai ales când transpir, în orice sezon când merg cu bicicleta și brațele mi se scutură de la denivelările drumului, și pe orice parte a corpului când se freacă mai mult de un obiect sau material, inclusiv când fac sport. Îmi afectează fiecare parte a vieții..
Am încercat tot ce e pe piață în materie de antihistaminic pastile, acelea n-au funcționat deloc, ba chiar mi-au generat bubițe cu un lichid incolor-albicios, care mă mâncau până le spărgeam.
Controlul mental e bun până când trece efectul infernal, dar.. care e diagnosticul, și tratamentul?
Mama mea și tatăl meu au ceva asemănător, dar nu atât de acut ca mine.
Vă rog să-mi indicați câteva direcții de vindecare, dacă le cunoașteți!
Vă mulțumesc
1 comentarii
0
09-12-2019, ora 08:39
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Probabil aveti o urticarie colinergica. Mergeti la un medic dermatolog/alergolog.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce mă mănâncă pielea? (cauzele pruritului)
  • Urticaria - tipuri, cauze posibile și tratament
  • Cauzele urticariei la copil
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Urticaria colinergică (urticarie la cald / de la transpirație)
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  • Cercetătorii identifică mecanismul care stă la baza mâncărimii alergice și cum poate fi blocat
  •