Interpretare rezultat Computer tomograf toracic pulmonar

39 comentarii 1 2
0
25-04-2019, ora 04:44
Costy31
Nu este medic/terapeut
Costy31
Am fost sa fac analizele domnu doctor dar prima data am fost la gastroenterolog dar analizele le.pot face dupa data de 2 deoarece laboratoarele nu mai.lucreaza pana dupa paste, ce am putut sa inteleg este faptul.ca conteaza mult viremia daca viremia este mare necesita tratament daca este.mica nu sau daca virusul este activ droarece acea analiza a descoperit virusul in sange dar nu se stie nimika pana nu fac restul analizelor sper sa nu fie hepatita b din ce mam interesat se poate trai cu aceasta hepatita multe persoane din ce am.citit o au de ff multi ani doar ca no sa mai fi la fel trebuie schimbat modul de viata si multe altele, la fel sotia mea a facut in urma cu 3 luni analizele anuale si iau iesit bine nu nea dat nimik de inteles ca am avea ceva acuma.ma gandesc ca daca eu am virusu si ia il are probabil ca doctorul cand ia citit analizele si a vazut tgo 24, tgp22, ggt35 si bilirubina totala nu ia dat sa faca analizele pentru virusu hepatic peste o luna vine in tara sa le faca si ea.la mine a foat banuiala ca le aveam peate valorile normale si tot stacnau nu scadeau deaia mi sa dat sa fac pentru hepatita va multumesc
0
30-04-2019, ora 17:33
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Hristos a Înviat! Cu drag, aștept să-mi scrieți rezultatul de la gastroenterologie. Dacă antigenul HBs a ieșit pozitiv acum și acum două luni era negativ este posibil ca infecția să fie în stadiul incipient, dar cel mai bine vă poate explica acest lucru un medic gastroenterolog. O zi liniștită!
0
04-05-2019, ora 21:57
Costy31
Nu este medic/terapeut
Costy31
Buna ziua domnu doctor totusi asi vrea sa va intreb daca stiti cumva la ce se refera acest rezultat stiu ca este pentru gastroenterologie dar mai dureaza pana ajung acolo pana o sa imi iasa toate analizele si dureaza destul de multisor mia iesit doar analiza anticorpi anti hbs care arata.Rezultat-0.22- interval biologic de referinta (10) asi vrea sa va intreb daca stiti cumva ce inseamna asta am anticorpi sau nu, daca rezultatul este pozitiv sau negativ la aceasta analiza anti hbs.stiu ca nu este de pneumologie dar ma ga deam ca poate stiti despre ce este vorba daca am anticorpi sau nu dupa acest rezultat, dupa ce iasa toate analizele am sa caut un gastroenterolog dar dureaza destul pana fac toate demersurile necesare sa stiu sigur o treaba vasi fi recunoscator pentru raspuns va multumesc
0
04-05-2019, ora 22:17
Costy31
Nu este medic/terapeut
Costy31
Scuzati am pus minus la rezultat.Rezultatu arata asa anticorpi anti hbs 0.22 interval biologic de referinta (10) ce arata acest rezultat pozitiv sau.negativ la anticorpi? Sunt anticorpi inpotriva virusului?multumesc
0
05-05-2019, ora 19:41
Pneumologie, Iași
Hristos a Înviat! Probabil ați făcut o dozare cantitativă iar valorile normale ar trebui să fie sub 10 UI/L. Dacă la dumneavoastră a ieșit 0, 22 este normal și nu aveți infecție cu virusul hepatic B. O seară liniștită!
0
06-05-2019, ora 04:52
Costy31
Nu este medic/terapeut
Costy31
Va multumesc domnu doctor mi-ati mai inseninat ziua sper sa fie asa ca de cand am.aflat ca asi avea virusu hepatic b mam bulversat de tot am sa revin cu restul analizelor cand iasa rezultatele, mai ales acea analiza pentru viremie va multumesc
0
07-05-2019, ora 16:47
Costy31
Nu este medic/terapeut
Costy31
Domnu doctor ma scuzati asi mai ave o intrebare daca stiti cumva daca in cazul in care pacientul este infectat cu virusu hepatic b si viremia este foarte mare plus alte analize ce atesta ca pacientul are nevoie de interferon iar doctorul care il consulta si îi face dosar ca are nevoie de acest tratament casa de asigurari îi poate oferi acest tratament chiar daca el nu este asigurat?daca nu a lucrat si nu iau fost platite asigurarile de sanatate?fac referinta la mine deoarece nu am lucrat aicia in romania si nu am platit asigurari la stat deoarece am lucrat in germania si de ceva timp mam intors acasa in Romania si vruiam sa va intreb daca stiti cumva daca pot sa beneficiez de tratament cu interferon in caz ca am nevoie de el in urma analizelor care o sa iasa si doctorul la care o sa merg o sa faca dosar pentru asa ceva, va intreb ca vreau sa ma gandesc din timp la ce am de facut va multumesc mult
0
10-05-2019, ora 16:14
Pneumologie, Iași
Hristos a Înviat! Dacă nu sunteți asigurat va trebui să plătiți/cumpărați medicamentele prescrise de medicul curant, un neasigurat poate fi internat pe urgență doar pentru 3 zile (în aceste zile primește tratament de la spital), dar pentru continuarea tratamentului va plăti. Cel mai bine este să vă asigurați. O zi liniștită!
0
16-03-2021, ora 14:49
bibiruza
Nu este medic/terapeut
bibiruza
Buna ziua, de cateva luni bune ma confrunt cu oboseala cand merg, cand vorbesc, mi se schimba vocea daca vorbesc cateva minute in plus.Am facut un tomograf torace cu substanta contrast cu urmatorul rezultat:
REZULTAT:
Etajul toracic nativ si postcontrast evidentiaza cateva arii reticulate in benzi cu aspect fibrotic subpleurale in lobii inferiori si doua densificari interstitiale
pseudonodulare de 2 si 4 mm in lobul mediu, sub scizura orizontala.
Fara adenopatii toracice sau axilare.
Fara revarsate lichidiene pleurale sau pericardice.
Oasele scheletului toracic fara leziuni suspecte pentru determinari secundare.
CONCLUZIE:
Cateva arii reticulate in benzi cu aspect fibrotic subpleurale in lobii inferiori si doua densificari interstitiale pseudonodulare de 2 si 4 mm in lobul mediu, sub scizura
orizontala.
Nu am avut covid, sunt vaccinata cu prima doza de vaccin anti covid.
Pana ajung la medic sa imi citeasca rezultatul ma poate ajuta cineva sa imi spuna ce reprezinta acest rezultat?
Adaugă un comentariu / răspuns
39 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: