Lipsa de aer

30-01-2022
CataBrb
Nu este medic/terapeut
CataBrb
Buna ziua, am 25 de ani și ma confrunt dinnou cu niște reprize d elipsă de aer, amețeli și dureri in piept, am repetat analize la sânge de 4 ori in ultimele 6 luni, toate au ieșit in parametrii, ekg-uri cred ca am făcut peste 10 in ultimele 6 luni, când simt lipsa de aer îmi pun in pulsoximetru care de obicei îmi indica 97-99% niciodată mai jos de 97, poți sa te sufoci când saturația e de 97? Mai nou simt așa o durere in zona gambei, a coapsei și a mâinii stângi, nu știu dacă au vreo legătura dar parca ma înjunghie cineva, ce sa fac ? Unde sa merg sa îmi rezolv problemele ca nu mai suport …?
4 comentarii
2
30-01-2022, ora 10:16
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Dupa cate analize ai făcut, e clar ca nu e nimic fiziologic, ci psihic. Intrebi unde sa mergi si sa iti rezolvi problema, dar probabil sti deja ca e problema psihica, altfel nu scriai la aceasta rubrica, dar tot speri sa fie ceva somatic. Din pacate, multi oameni nu pot accepta problemele psihice si stau si pierd vremea cu anii, ignorand toare semnele si netratand eficient problema. Pe scurt: intai mergi la psihiatru, intri pe tratament si apoi mergi la un psiholog clinician pt o evaluare clinica, dar sa fie si psihoterapeut, sa poti face si psihoterapie cu el. Obsesia asta si in acelasi timp, teama de boala, nu se poate trata fara pastile, pt ca anxietatea din spatele problemelor este invalidanta, nu te lasa sa functionezi normal. Si tulburarile psihice nu trec cu mantre in fata oglinzii, sau rugaciuni la biserica, din pacate. Cu cat stai mai mult fara tratamentul adecvat (psihiatrice+psihoterapie), cu atat boala se transforma si se agraveaza, iar ceea ce se strica in cativa ani de pierdut vremea si cautat alte boli, e mereu prea dificil, spre deloc (in unele cazuri) sa repari cu pastile si psihoterapie ulterior.
0
30-01-2022, ora 10:19
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Mergi sa faci un RMN la coloana, asta am avut si eu si mi-a trecut dupa ce am facut recuperare fizica.
0
30-01-2022, ora 13:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ CataBrb

Aveti somatizari de anxietate. Acceptati boala si adresati-va unui psihiatru si unui psiholog. Daca nu va tratati la timp veti deveni rezistent la tratament si va veti chinui toata viata.
0
31-01-2022, ora 16:01
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
Atacul de panica- david carbonell, ia cartea asta, vezi ca e doar o senzatie, lipsa de aer e din cauza gandurilor irationale ca ceva rau tinse poate intampla, adrenalina se elibereaza din pancreas si tu te agiti atat de rau incat acel gand crezi ca este realitatea, desi este doar o simulare, este ca si cum te uiti la un film horror si te sperii, desi stii ca e doar un film pe ecran. La fel, ecranul mintii tale proiecteaza gandul acela irational de frica, tu crezi ca e real si de aici te agiti si ai doar impresia ca nu poti sa respiri, ia cartea aia. Si mai ia si edmund j bourn anxietatea si fobia. Ce ai tu e un atac de panica clasic, stai linistit ca o sa inveti sa gandesti diferit ca sa nu mai ai reactii de genu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul