înțepături in piept

21-02-2019
dan2001
Nu este medic/terapeut
dan2001
De două săptămâni se întâmpla cel puțin odata pe zi să mă înțepe in partea stânga a pieptului atunci când inspir aerul, se mai întâmpla sa simt un fel de durere in partea stânga in spate atunci când respir, iar astea se întâmpla dintr/o dată nu pot spune ca se întâmpla doar când fac efort pentru ca s-a întâmplat si când mergeam mai repede si când stateam la masă, țin să Menționez că am doar 17 ani si fumez de 1 an jumate in medie 10 tigari pe zi, 175 cm 63 kg
De când au început aceste înțepături nu am mai fumat absolut deloc in speranța ca vor dispărea dar aparent nu se întâmpla iar mie nu mi se pare normal sa ma înțepe zi de zi iar chestia asta ma sperie
Ma gândesc ca este ori ceva la inimă ori ceva la plămâni, saptamana aceasta îmi voi face un eco la inima si o radiografie la plămâni dar pana atunci vreau părerea unui medic deoarece sunt foarte speriat si îmi este frica deoarece am citit pe internet ca aceste înțepături pot fi simptomele unui atac de cord / insuficienta cardiaca si sunt cam speriat..
1 comentarii
0
31-03-2019, ora 21:37
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Infarct miocardic sau insuficiență cardiacă sunt foarte rare (aproape imposibile) la acestă vârstă. Dacă radiografia este normală și ecocardiografia și ECG-ul la fel, și nu există alte simptome, atunci cel mai probabil este de cauză osteo-musculară sau nervoasă (nevralgie intercostală, sindrom Tietze etc), nimic grav sau care ar trebui să te sperie. Este indicat și recomandat să renunți la fumat de tot deoarece este un factor de risc important pentru numeroase afecțiuni pulmonare (cancer, BPOC, bronșită cronică) și cardiovasculare. O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.