intarziere ciclu, sfatul unui medic va rog!

124 comentarii 1 2 34 5 Înainte ›
0
19-04-2014, ora 11:56
ThatKindOfLove
Nu este medic/terapeut
ThatKindOfLove
Am 16 ani si nu am avut niciodata in viata mea un act sexual si nici nu am de gand sa am pana peste vreo 3-4 ani. :) Oricum, ideea este ca mi-a intarziat menstra 3 zile si deja incep sa ma ingrijorez. Am "semnele" inainte de menstruatie. Precum dureri ale sanilor, durerile ovarelor, de spate, insa nu mai vine. Tin sa mentionez ca de ceva timp m-am apucat de fumat. Are vreo legatura? Sau e o simpla raceala? Ar trebuii sa ma ingrijorez? Va rog sa raspundeti, este foarte important...si frustrant. :)) Va multumesc!
0
23-04-2014, ora 12:55
Katia T
Nu este medic/terapeut
Katia T
Buna ziua as avea o întrebare mie mi-a întârziat menstruaţia de 10 zile si am făcut sex neprotejat cu iubitul însă azi am făcut un test de sarcina nu dimineaţa ci după prânz având consumat deja cafea si mic dejun poate exista posibilitatea ca faptul că am avut un ciclu abundent ultima oară sau ar trebui sa repet testul ? Va mulţumesc anticipat
0
29-04-2014, ora 11:53
biancaalina
Nu este medic/terapeut
biancaalina
Buna ziua! As avea si eu cateva intrebari. Luna trecuta am inceput sa iau anticonceptionalele Karissa, la recomandarea medicului meu ginecolog. Din pacate, acestea mi-au provocat migrene aproape zilnic, asa ca m-am oprit dupa terminarea drajeurilor. Ciclul mi-a venit chiar a doua zi dupa ce am incetat sa mai iau(deci ciclul meu mestrual din acea luna a durat doar 21 de zile). Azi sunt in a 30a zi de ciclu menstrual insa nu mi-au aparut inca sangerarile.In aceasta luna am avut contacte sexuale neprotejate, singura protectie fiind metoda coitusului intrerupt. Acum doua zile am avut obisnuitele crampe care preceda menstruatia, iar intensitatea si frecventa lor marita m-a facut sa cred ca sangerarile vor aparea cat de curand. Insa acest lucru nu s-a intamplat, iar durerile s-au oprit. Mentionez ca in ziua in care am avut crampele am avut si o secretie maronie si nu pot decat sa ma gandesc la sangerarile usoare care pot aparea in ziua a 28a a ciclului menstrual atunci cand se stabileste legatura dintre circulatia fetala si circulatia mamei.Voi evita intrebarea "sunt gravida" pentru ca stiu ca in a 30a zi a ciclului menstrual este prea devreme pentru un raspuns, luand in considerare si faptul ca am mai avut cicluri care sa dureze 30/31 de zile. Voi pune intrebari mai indirecte. :) E posibil ca luna de luat anticonceptionalele sa imi fi dereglat menstra? Crampele menstruale pot aparea si in timpul unei sarcini? Cam cand ar trebui sa incep sa imi pun problema ca as putea fi gravida?
Multumesc anticipat!
0
30-06-2014, ora 17:33
Antoanto
Nu este medic/terapeut
Antoanto
Buna ziua, am o intrebare, de ce nu mi-a venit ciclu luna asta? Dar tot de pot spune este ca am avut prin 20 iunie niste pete dar nu mi-a venit mai mult. Incep sa imi fac griji...si oare nu imi este reglat bine..? Il am de 2-3 ani. Multumesc :)
0
05-07-2014, ora 11:33
Dr. Laurentiu Craciunas
Obstetrica-ginecologie, Manchester, UK
Dr. Laurentiu Craciunas
Buna Antoanto, cauzele posibile pentru intarzierea menstruatiei sunt multiple. In prima instanta trebuie sa excluzi o sarcina printr-un test de sarcina daca ai avut contacte sexuale neprotejate, iar daca intarzierea persista vei avea nevoie de un consult ginecologic.
0
07-07-2014, ora 22:43
maman20
Nu este medic/terapeut
maman20
Stiu ca astfel de probleme nu se trateaza in general pe internet, dar este un instrument la indemana atunci cand ai o nelamurire si cineva poate s-a mai confruntat cu ce te confrunti tu. Problema mea este ca sunt in a 40 a zi a CM si sangerarea de orice fel lipseste. Prima zi a ultimului CM a fost pe 29 mai si pentru ca imi doresc un bebe am avut contacte sexuale neprotejate in perioada urmatoare. Nu am un ciclu regulat, adica in cursul anilor mi-a venit oricand intre 22 si 32 de zile cu tendinte de intarziere mai mereu. Si parca totusi, din adolescenta nu mi-a mai intarziat atat. Am facut doua teste de sarcina, in ziua 32 si ziua 40, ambele negative, ambele efectuate cu prima urina a zilei. Simptome de sarcina ar fi: sani tensionat (mai ales sfarcurile, ceea ce este diferit fata de SPM), dureri pelvine (si ele usor diferite de SPM, mai mult intepaturi si disconfort), dureri musculare si articulare (inclusiv în zona inghinala), balonare si oboseala crunta.
Oare este o simpla dereglare? Ar trebui sa ma ingrijorez? Ultimul examen ginecologic din urma cu 4 luni nu a depistat nimic in neregula.
Va multumesc!
0
09-07-2014, ora 22:46
Dr. Laurentiu Craciunas
Dr. Laurentiu Craciunas
Buna maman20, simptomele descrise nu sunt specifice sarcinii, iar in contextul unui test de sarcina negativ nu sugereaza existenta unei sarcini.

In ce a constat consultul ginecologic?
0
10-07-2014, ora 08:36
maman20
Nu este medic/terapeut
maman20
Multumesc pentru raspuns! Da, în contextul unui test negativ (ma bazez pe cel din ziua 40), simptomele nu par a fi de sarcina, totuşi le-am simtit diferite fata de SPM si parca persista de peste 2 saptamani (in cazul SPM apar cam cu o sapt inainte de mestruatie si se intensifica toate pe durata primei zile, apoi din ziua doi dispar de tot).

Examinarea ginecologică făcuta acu's 4 luni, in ideea de a afla daca sunt apta pentru a ramane insarcinata, a constat în acel "tuseu vaginal", ecografie transvaginală si Testul Babeş-Papanicolaou. Dna. doctor a spus ca ma asteapta cu vesti bune cat mai curand.

Sa fiu sincera, nu-mi faceam nicio problema mai devreme de 6 sau 9 luni de la acel consult, daca nu aveam parte de intarzierea asta :(
0
11-07-2014, ora 02:39
cristiana921
Nu este medic/terapeut
cristiana921
buna am si eu o problema, prietenul meu a fost plecat in anglia timp de 2 luni si pana atunci am avut ciclu regulat cu 4 zile inainte cand trebuia sa imi vina ciclul am facut sex neprotejat dar nu a lasat nici o picatura inauntru mi-a intarziat pana acuma ciclul 5 zile de cand trebuia sa imi vina ii posibil sa fiu insarcinata sau so dereglat din cauza ca n-am facuto atata timp ?
0
11-07-2014, ora 16:31
Dr. Laurentiu Craciunas
Dr. Laurentiu Craciunas
maman20, ai la indemana rezultatul ecografiei?

cristiana921, cat de sigura esti referitor la 'nici o picatura'? Orice contact sexual neptotejat se poate incheia cu o sarcina, deci va trebui sa o excluzi printr-un test de sarcina.
0
11-07-2014, ora 21:06
maman20
Nu este medic/terapeut
maman20
Ecografia zice asa: 'Uter de 5, 2/2, 75 cm cu mucoasă cu grosime maximă de 3, 1. Ambele ovare de aspect normal. Nu se vizualizeaza formatiuni tumorale in bazin.

Acum, parca de doua zile, simptomele seama mai bine cu SPM, desi sunt in ziua 44 si... nimic...
0
14-07-2014, ora 16:30
iazmi
Nu este medic/terapeut
iazmi
Buna am si eu o problema. Mi-a intarziat ciclul si nu m-am culcat cu nimeni de ceva timp. Va rog sa imi spuneti si mie ce trebuie sa fac, ca sa imi vina. Va multumesc!!!
0
16-07-2014, ora 14:57
maman20
Nu este medic/terapeut
maman20
Am vrut doar să clarific faptul că pană la urmă mă aflu azi in ziua 1 a CM, se pare că a fost doar o dereglare cauzata de oboseala (am muncit intr-un ritm nebun de prin aprilie asa). Poate ar trebui să ma relaxez putin daca vreau un bebe :)

Multumesc pentru răspunsurile primite!
0
17-07-2014, ora 10:47
eryka22
Nu este medic/terapeut
eryka22
buna ziua!am 31 de ani, am un baietel de 6 ani, mentionez ca nu iau anticonceptionale, am renuntat la ele de 3 ani, am menstruatia regulata, dar acuma, e prima luna cand mi a intarziat 5 zile.am facut testul de sarcina si nu sunt insarcinata.Luna trecuta(iunie)mi a venit pe data de 14, astazi suntem in 17 iulie si nu a aparut menstruatia.Credeti ca ar trebuie sa mai astept sau sa merg la un doctor ginecolog?daca ar fi o sarcina extrauterina ar iesi la testul de sarcina?poate fi vorba de un chist?sau care e problema/sanii sunt deja intariti si de 2 zile am dureri la burta?multumesc frumos!
0
02-09-2014, ora 21:03
RoxanaAnaMaria101
Nu este medic/terapeut
RoxanaAnaMaria101
Buna ziua, am si eu o problema, am avut menstruatia in luna iulie de pe 16-23, si a doua oara de pe 31-6 august, normal trebuia sa revina pe 31 august din nou..cred eu ? mentionez ca am avut relati sexuale protejate, dar menstruatia nu a aparut nici in ziua de azi :( ma ingrijorez am facut si un test de sarcina si a iesit negativ pt ca incepusem sa ma gandesc ca poate sunt insarcinata cu totusi ca mam protejat, am dureri de sani, de burta, de spate, sunt agitata.. astept un raspuns de la dumneavostra cat mai repede va multumesc frumos.
0
04-09-2014, ora 20:15
CrisuB
Nu este medic/terapeut
CrisuB
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: am fost diagnosticata cu amenoree secundara, urmez tratament cu Utrogestan din luna mai ( din ziua 16 CM - 25CM), Normens, Femicur si vitamina D( la analiza vitamina D libera s-a putut observa o lipsa de vit. D, care conform dnei dcf. endocrinolog poate provoca amenoreea). Ultima mentra a fost in data de 4 august. A tinut 6 zile. In data de 12 august am avut contact sexual neprotejat, pentru ca ne dorim un bebel. La fel in data de 30 august. Din ziua a 16-a de la menstra am luat din nou Utrogestan pana in ziua 25. Saptamana trecuta, luni-marti, au aparut stari de oboseala (eu sunt f activa si agitata de fel), sani f sensibili, greoi si crescuti in volum, iar pe 29 august, a aparut o usoara scurgere maronie. Am facut un test sarcina in 2 septembrie, seara, si a iesit negativ. De aseara, 3sept, am dureri destul de mari in zona ovarului stang, spate si se lasa pe piciorul stang. Am fost la un eco si mi-a descoperit ovar stang marit ( in luna mai avem 34 mm, acum il am 48mm)si un chist mare pe ovarul drept (are 58mm, in luna mai avea 7.9mm cel mai mare)si nu se vede urma de sarcina. La dna. doctorita gineco am programare abia in 22septembrie, mai am de asteptat, iar la endocrinologie pe 20 sept. Ma poate ajuta cineva cu un sfat/parere? Exista sansa sa am bebe sau e o raceala? Acum iau nospa 80mg, dar doar 1 tableta pe zi. Va multumesc mult!
0
13-09-2014, ora 21:01
catalina 13
Nu este medic/terapeut
catalina 13
buna ziua ! am si eu o problema siam avut ultima menstruatie incepand cu 8 august pana pe 12 august si azi e 13 septembrie si incep sa ma ingrijorez datorita faptului ca in perioada dupa 18 august au avut loc cateva contacte sexuale neprotejate folosind metoda coitului intrerupt as avea nevoie de un sfat va rog frumos. si am realizat si un test de sarcina care mi-a iesit negativ insa menstruatia nu imi apare, de astfel tin sa mai mantionez un lucru esential inainte cu 5 zile de data fixa a menstruatiei au aparut niste scurgeri maronii apoi continuate cu scurgeri de sange de culoare foarte inchisa care nu au tinut decat 3-4 zile. va multumesc si astept un raspuns cat mai reped va rog mlt
0
19-10-2014, ora 01:06
dianaaki28
Nu este medic/terapeut
dianaaki28
Buna seara! Am 28 de ani, sunt casatorita si pana luna aceasta am avut menstruatia regulata la 23-24 zile. Tin sa mentionez ca, niciodata nu mi-a intarziat. Luna trecuta ( septembrie ), mi-a venit in data de 13 si m-a tinut mai mult cu o zi ca de obicei. Intotdeauna, inainte sa-mi vina ma dureau sanii, dupa ce aveam menstruatia nu ma mai dureau dar luna trecuta, au continuat sa ma doara si dupa ce s-a dus menstruatia, suntem in 19 octombrie si inca nu mi-a venit iar sanii continua sa ma doara. Am facut doua teste de sarcina, unul in 12 octombrie si altul in 17 octombrie, rezultatul fiind negativ. La ce sa ma gandesc? Am programare la ginecolog peste o saptamana. Astept raspuns de la DVS. Multumesc.
0
03-11-2014, ora 11:38
ionelasibiu
Nu este medic/terapeut
ionelasibiu
Buna. Sunt Ionela. Nu mia venit menstruatia luna trecuta si am facut trei test de sarcina care a iesit cu 2 lini dar cea de sus se vede perfect iar cealaltă foarte Putin. Înseamnă ca sunt însărcinată? Nu îmi doresc un copil acum. Va rog ajutatima ce sa fac
0
11-12-2014, ora 15:19
madalinamada18
Nu este medic/terapeut
madalinamada18
buna am 19 ani si am o problema.. mia intarziat ciclul o luna ma dor sanii si nustiu ce sa fac ajutor sunt foarte ingrijorata
0
05-01-2015, ora 01:58
dan anamaria
Nu este medic/terapeut
dan anamaria
Buna, am o problema care ma cam macina. Mi-a intarziat menstruatia de o luna. Daca imi aduc aminte bine ultima data am avuto in noiembrie de atunci nimic..nu am avut niciun contact sexual si ma ingrijoreaza intarzierea asta. Mi s-a mai intamplat sa intarzie dar nu mai mult de 7 zile. Va rog ajutatima cu un sfat
0
04-03-2015, ora 01:10
morticia2285
Nu este medic/terapeut
morticia2285
Rog parerea unui medic daca se poate sau oricine a trecut prin aceasta situatie.Incercam de 8 luni sa avem un bebe si ultima menstruatie mi-a venit pe 24 ianuarie.Am ciclul neregulat, deci intarzierile mele au fost mereu iluzii desarte.Dar tin sa precizez ceva ciudat, de pe 15 februarie am o durere foarte puternica la ovarul drept.Initial credeam ca e de la ovulatie dar pana pe 2 martie au fost pe toata durata zilei iar de ieri doar uneori si au apărut si durerile de burta dar scurte si puternice dimineata, seara sau pe parcursul zilei.Pe data de 28 februarie am facut un test dar a iesit negativ.Am dureri puternice de stomac(cred ca de la stres), dureri puternice de cap si uneori scurgeri ca la ovulatie dar foarte putine.Credeti ca pot spera ca luna asta e posibil sa fie sarcina?Va rog sa mă ajutati.Va multumesc anticipat!
0
17-03-2015, ora 18:31
andreea anca
Nu este medic/terapeut
andreea anca
Buna ziua am o probelma..pe data de 4 februarie am avut un contact sexual neprotejat iar pe data de 18 mi.a venit menstruatia mi.a tinut 5 zile normal ca si pana acum iar luna asta inca nu mia venit..as putea fi insarcinata?
0
17-03-2015, ora 20:03
maman20
Nu este medic/terapeut
maman20
În ce zi trebuia să-ţi vină în martie? De câte zile este Ciclul tău Menstrual? Este de obicei regulat? După menstruaţia din 18 februarie ai mai avut contact sexual neprotejat? Sunt multe întrebări de pus până să te ducă gândul la o sarcină.
0
17-03-2015, ora 20:22
andreea anca
Nu este medic/terapeut
andreea anca
Normal imi tine 5 zile si e regulat in martie trebuie sa imi vina astazi si precizez ca nu am mai avut contac sexual de atunci...
0
17-03-2015, ora 21:20
maman20
Nu este medic/terapeut
maman20
Nu mă refeream la câte zile vă durează sângerarea ci de câte zile vă este Ciclul Menstrual, de 28, de 30, de 34? Indiferent cum ar fi, este putin probabil sa fiţi însărcinată având în vedere că după contactul din 4 februarie aţi avut sângerarea normală de 5 zile pe 18. Dar oricum, dacă mai întârzie câteva zile, pentru liniştea dv. mai faceţi un test de sarcină.
0
18-03-2015, ora 09:10
anca.cristina
Nu este medic/terapeut
anca.cristina
Buna ziua. Am o problema, daca se poate va rog sa ma ajutati... de cateva luni ma chinui sa raman insarcinata. de luna trecuta, am inceput sa iau acid folic de 5 mg. In luna februarie am avut menstruatia pe data de 16, iar luna asta trebuia sa imi vina pe 14. in perioada 1-8 martie am avut dureri groaznice la sani, nu suportam sa fiu atinsa si preferam sa nu port sutien. acum durerile de sani au disparut in schimb am dureri de burta ca si cum ar trebui sa-mi vina ciclul. mi-am facut 2 teste si ambele au iesit negative. cum trebuie sa procedez ? ar trebui sa-mi mai fac un test ? sau sa mai astept ? am inteles ca medicul nu-mi poate spune nimic deocamdata, abia la 6 sapt imi poate da un raspuns clar...va rog mult sa ma ajutati...
0
18-03-2015, ora 12:27
maman20
Nu este medic/terapeut
maman20
Intrebarea ar fi daca aveti un ciclu regulat. Daca nu, atunci o intarziere de 4 zile nu ar trebui sa va alarmeze. E posibil ca ovulatia sa se fi produs mai tarziu si sangerarea sa intarzie. Problema este acea durere a sanilor care a fost si a trecut. Eu zic sa mai stati pana aveti 7 zile de intarziere (de la data la care considerati ca trebuia sa va vina ciclul), sa repetati testul si indiferent de rezultat sa va faceti o programare la medic. Sarcina, daca exista, cat de mica, se vede, poate ca nu puteti auzi activitatea cardiaca sau nu se vede daca este in evolutie sau nu, dar de detectat se detecteaza la o analiza de sange, chiar daca nu se vede pe test.
0
11-05-2015, ora 18:06
victorita26
Nu este medic/terapeut
victorita26
Buna ziua. Am si eu o intrebare:timp de 3 ani am luat rigevidon totul a fost super. Apoi impreuna cu sotul am decis ca vrem un bebe😊. Dupa intrerupere totul s a dat peste cap;intarieri de ciclu mari sperante peste sperante da bebe nu apare. Dupa 2 ani ciclul s a reglat la 32 de zile. Intarzie rar depinzand de stresul si efortul fizic depus de mine. A mai trecut un an si acuma am o intarziere de 12 zile am facut si 2 teste de sarcina au iesit negative😕 am avut ceva crampe ce ar semana ca se apropie ciclul dar trec. Sa fi ramas gravida?Va rog sa mi raspundeti si cum sa nu mi tot fac sperante si sa las totul de la sine. Multumesc
0
01-06-2015, ora 11:45
B.R.
Nu este medic/terapeut
B.R.
Buna ziua!Ma aflu intr-o situatie destul de stresanta pt mine.In urma cu o luna si 3 saptamani aproximatix...mai exact in a treia zi de pasti...au trecut in jur de 50 de zile...am avut o intamplare nefericita...fiind virgina si partenerul la fel...neexperimentati...prezervativul a alunecat fix cand el a ejaculat...vreau sa mentionez ca nu a avut loc penetrare deloc...dar a ejaculat in apropierea vaginului...dar foarte putin...m-am speriat foarte tare si nu stiiam cum sa reactionez...iar la aproximativ 22.23 de ore am luat postinor 2 iar a doua pastila la 13 ore...eram foarte speriata si uitasem ca se ia fix la 12 ore...am avut acea sangerare dupa 5 zile...putine ameteli si dureri abdominale...exact ca in perioada menstruatiei...intamplarea a avut loc fix in momentul fertil...iar de atunci de la acea sangerare nu am mai avut ciclu...la 3 saptamani jumatate dupa ce am luat postinor am facut un test de sarcina si a iesit negativ...foarte clar negativ...nu am mai avut simptome de sarcina..dar nici ciclu nu mi-a mai venit...insa de o saptamana au inceput sa mi se umfle sanii si sa ma doara..se vede cu ochiul liber ca mi s-au marit..sunt foarte stresata si speriata...oare e un efect al postinorului pe termen lung ? trebuie sa ma ingriorez?...trebuie sa spun ca nu am avut niciodata un ciclu menstrual regulat...acum luna aceasta a intarziat deja cam 2 saptamani...parintii nu stiu..sunt inca mica si eleva..am 18 ani..nu sunt pregatita de o sarcina...sunt virgina dar totusi as fi putut ramane insarcinata? ma sperie foarte tare faptul ca mi s-au umflat sanii...va rog ajutati-ma...stiu ca am facut o prostie...dar am nevoie de ajutor...Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns
124 comentarii 1 2 34 5 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Ce este ciclul menstrual normal?
  • Fiziologia aparatului genital feminin - ciclul reproductiv
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  • Manifestările comportamentale „dictate” de ciclul menstrual
  • De ce întârzie menstruația?
  • Câte zile poate să întârzie ciclul (fără a fi o problemă)
  •