Infecție măsea - lângă sinus

02-08-2021
Julliee
Nu este medic/terapeut
Julliee
Bună ziua!

Vă rog frumos, o părere, dacă se poate…

Am o infecție la o măsea de 6 ani. Am avut un tratament la el atunci; in urma cu 3 ani a inceput cam des sa fac abces, n-am bagat in seama ca dupa o zi se retragea. Anul trecut in in sept, am simtit dureri, m-i s-a facut un alt tratament de canal. Totul ok, pana in februarie 2021 cand m-au apucat niste dureri groaznice si am mers la un endodont care mi-a facut al treilea tratament de canal (nu a necesitat microscop) si mi-a zis ca ar trebui sa se retraga infectia…dar nu. In aprilie/mai am facut abces + herpes la gura + inflamarea ganglionului, s-a retras a doua zi, iar acum în iulie, iar am avut abces + herpes + inflamarea ganglionului + durere pe partea stanga.

Mentionez ca:
- pana anul acesta nu m-a durut niciodata maseaua
- abces fac aproape in fiecare luna, dar se retrage a doua zi + se inflameaza ganglionul
- destul de rar fac si herpes odata cu aparitia abcesului
- nu m-am umflat niciodata, nici macar cand am avut durerile groaznice din februarie
- merg iar la un control la un endodont

Ideea este ca la toti stomatologii lsi endodontii la care am fost mi-au zis ca daca nici dupa al treilea tratament de canal nu se retrage infectia, maseaua trebuie scoasa…dar din ce stiu eu, nu se scot maselele cand ai infectie.

Am auzit de rezectie apicala, dar tot ei mi-au zis ca nu se baga sa ma taie pentru ca infectia este fix langa sinus.

Incep sa ma ingrijorez…imi este frica sa nu se extinda infectia…

Daca aveti un sfat sau o recomandare de vreun endodont/chirurg care s-ar risca sa imi faca ceva (Bucuresti) as fi recunoscatoare.

Va multumesc!
1 comentarii
0
21-03-2023, ora 09:43
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

Este important să rezolvați infecția la măseaua dumneavoastră, deoarece aceasta poate duce la complicații grave. În cazul în care tratamentul endodontic nu a reușit să vindece infecția, este posibil să fie necesară extracția maselei.

Cu toate acestea, este important să consultați un dentist cu experiență în astfel de cazuri, deoarece există posibilitatea de a efectua o intervenție chirurgicală numită rezecție apicală. Aceasta poate fi o opțiune pentru a păstra măseaua.

Rezecția apicală este o procedură chirurgicală în care se îndepărtează vârful rădăcinii măselei și țesutul infectat din jurul acesteia. După aceea, se umple canalul rădăcinii cu un material special și se închide cu un sigiliu. Această procedură poate fi efectuată sub anestezie locală și poate fi o alternativă la extracție.

In cazul acestei măsele care este în apropierea sinusului, probabil că riscurile asociate nu justifică realizarea rezecției.

Recomandarea mea este să discutați cu un dentist experimentat și să explorați toate opțiunile disponibile înainte de a lua o decizie. Este important să rezolvați infecția cât mai curând posibil pentru a evita complicații mai grave.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul