Infecția cu HPV de tip 16
Buna seara, tocmai am făcut un Papanicolau și mi a ieșit rana pe uter și infecție cu HPV de tip 16.urmeaza sa merg la un ginecolog să îmi de-a un tratament, doar că îmi este foarte frica și mă gândesc dacă sa ii zic să mă opereze de histerectomie totala sau sa merg pe tratament.va rog sa mi spuneți cele care ați mai avut așa ceva cum ați procedat!va mulțumesc mult
7 comentarii
Buna ziua. Cred ca pot sa va linistesc putin. Situatia dvs nu este grava. Sotia mea a descoperit in urma cu 6 luni faptul ca are HPV tulpina 16, iar eu nu am nimic.
Dvs trebuie sa intelegeti faptul ca nu este un capat de lume. Nu va grabiti sa disperati. Inainte de orice interventie chirurgicala, ar trebui sa faceti testul Cintec Plus si Colposcopie. Aceste doua investigatii ar urma sa releveze cat de avansata este rana pe colul uterin. Sotia mea care a avut Cin3 (rana HSIL precancerigena) a facut Electrorezectie (ERAD) si Conizatie - adica indepartarea tesutului modificat din jurul cervix-ului - probabil cel mai bun tratament ptr asa ceva. Histeroctomia (adica indepartarea uterului) se face numai daca in urma biopsiei aflati ca aveti doamne ferreste carcinoma In sittu, cancer scuamos ori alta forma de cancer. Am mers ulterior cu sotia si la un medic oncolog care ne-a linistit pe amandoi.
Trebuie sa intelegeti urmatoarele- femeile cu HPV nu sunt damnate, tulpinile cu risc cancerigen (16 si 18) se transmit numai pe cale sexuala;; viata sexuala de cuplu se modifica dar nu inceteaza; iubitul/sotul dvs ar trebui sa faca genotipare HPV din uretra. Va recomand respectuos sa folositi prezervativul; va recomand respectuos sa nu ramaneti insarcinata timp de 2 ani de la momentul inceperii tratamentului.
Multa sanatate va doresc.
Dvs trebuie sa intelegeti faptul ca nu este un capat de lume. Nu va grabiti sa disperati. Inainte de orice interventie chirurgicala, ar trebui sa faceti testul Cintec Plus si Colposcopie. Aceste doua investigatii ar urma sa releveze cat de avansata este rana pe colul uterin. Sotia mea care a avut Cin3 (rana HSIL precancerigena) a facut Electrorezectie (ERAD) si Conizatie - adica indepartarea tesutului modificat din jurul cervix-ului - probabil cel mai bun tratament ptr asa ceva. Histeroctomia (adica indepartarea uterului) se face numai daca in urma biopsiei aflati ca aveti doamne ferreste carcinoma In sittu, cancer scuamos ori alta forma de cancer. Am mers ulterior cu sotia si la un medic oncolog care ne-a linistit pe amandoi.
Trebuie sa intelegeti urmatoarele- femeile cu HPV nu sunt damnate, tulpinile cu risc cancerigen (16 si 18) se transmit numai pe cale sexuala;; viata sexuala de cuplu se modifica dar nu inceteaza; iubitul/sotul dvs ar trebui sa faca genotipare HPV din uretra. Va recomand respectuos sa folositi prezervativul; va recomand respectuos sa nu ramaneti insarcinata timp de 2 ani de la momentul inceperii tratamentului.
Multa sanatate va doresc.
Buna ziua!Pot sa spun ca am trecut de curand printr- o experienta asemanatoare:am 35 de ani, fac teste pap regulate de la varsta de 20 ani, am efectuat vaccin Cervarix(care acopera hpv 16, 18) si totusi am aflat in iunie 2018 ca am hpv 16, cu rezultat Ascus la Pap.
Am mers la Sanador la dr Tarlea si mi- a dat tratament 3 luni(Esberitox si ovule cu echinaceea), am repetat pap, a iesit Lsil de data asta si un Cintec negativ.
Mi s- a recomandat o cauterizare cu anestezie locala, in urma careia biopsia a iesit cin 2/3, imunohistochimie rezultat final cin 2.
Dupa am consultat mai multi medici, cu pareri diferite, care mai de care mai optimiste sau mai pesimiste.
6 luni a durat studiul individual, in final am ajuns la prof Bratila Petre si mi s- a recomandat conizatie.
In urma conizatiei, biopsia prezinta o cervicita, fara displazie.
Sfatul meu este sa mergeti la mai multi doctori si sa luati decizia cea mai sigura pentru sanatatea dumneavoastra.
Am mers la Sanador la dr Tarlea si mi- a dat tratament 3 luni(Esberitox si ovule cu echinaceea), am repetat pap, a iesit Lsil de data asta si un Cintec negativ.
Mi s- a recomandat o cauterizare cu anestezie locala, in urma careia biopsia a iesit cin 2/3, imunohistochimie rezultat final cin 2.
Dupa am consultat mai multi medici, cu pareri diferite, care mai de care mai optimiste sau mai pesimiste.
6 luni a durat studiul individual, in final am ajuns la prof Bratila Petre si mi s- a recomandat conizatie.
In urma conizatiei, biopsia prezinta o cervicita, fara displazie.
Sfatul meu este sa mergeti la mai multi doctori si sa luati decizia cea mai sigura pentru sanatatea dumneavoastra.
Buna seara! Si eu ma confrunt cu aceeași problemă si mi s a recomandat erad. Ati facut conizatie ?
Eu am facut conizatie, mi- a fost frica si nu am vrut sa risc, dupa cauterizare biopsia prezenta cin 2 pe marginea de siguranta.Multa sanatate si consultati va rog mai multi medici, nu permiteti sa fiti tratata cu dezinteres!
Am consultat mai mulți medici și eu, dar Erad mi s a recomandat. Am HPV 16, Pap - LSIL, Cintec Plus negativ.
Peste două săptămâni merg sa fac Erad, si eu am facut teste mereu din 6 in 6 luni, totul bine, pana acum cateva luni, ce s a intamplat nu stiu...
Buna! Mai este cineva aici?
Cum au evoluat lucrurile? Eu abia am efectuat un erad tot pentru hsil la papanicolau.
Cum au evoluat lucrurile? Eu abia am efectuat un erad tot pentru hsil la papanicolau.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 76hpv sfaturi
- 20papilomatoza laringiana
- 20infectie hpv
- 3Cauterizare, sangerare, menstruatie, sarcina, fumat, HPV
- 3fata, spatele, gatul etc pot fi afectate de HPV?:(
- 3analizele de sange si depistarea anticorpilor HPV
- 4care teste diferentiaza tulpinile HPV?
- 0ajutor...mi-am infectat partenerul fara sa vreau cu HPV
- 4hpv, secretii, rana
- 8HPV se transmite?
- 0Vegetatii HPV - Va rog sa ma sfatuiti..
- 2Suspect de HPV? Intrebare?
- 13HPV dupa 10 ani de relatie?
- 0HPV 16 pozitiv, ce pot face?
- 1HPV16
- 0Condiloame HPV
- 0Tulpina 53 cu posibil risc oncogen
- 0Hpv in test dupa transmitere
- 2Hpv 82
- 8HPV - evoluție
Mai multe informații despre: infectia cu hpv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: