interpretare analize-HPV
Buna ziua,
In urma unui test Papanicolau am primit urmatorul rezultat: "Se constata prezenta unor celule malpighiene superficiale si intermediare cu discrete anomalii nucleare. Sunt prezente celule cilindrice endocervicale normale. CONCLUZIE: celule scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata (ASC-US)."
Intrebarile mele ar fi:
- acest diagnostic stabileste ca sunt infectata cu HPV sau in urma testului HPV se va stabili acest lucru precum si natura virusului in cazul in care acesta exista?
- cum as fi putut sa ma infectez daca mi-am inceput viata sexuala la 19 ani si de atunci nu am avut decat un partener, pe cel ce-mi este sot acum... si teoretic nici el nu a mai avut de atunci o alta partenera (de acum 5 ani).nici eu nici el nu prezentam nici un fel de neg, pete sau altceva anormal...
Va rog mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri pentru ca nu inteleg ce mi se intampla si de ce...
Multumesc!
In urma unui test Papanicolau am primit urmatorul rezultat: "Se constata prezenta unor celule malpighiene superficiale si intermediare cu discrete anomalii nucleare. Sunt prezente celule cilindrice endocervicale normale. CONCLUZIE: celule scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata (ASC-US)."
Intrebarile mele ar fi:
- acest diagnostic stabileste ca sunt infectata cu HPV sau in urma testului HPV se va stabili acest lucru precum si natura virusului in cazul in care acesta exista?
- cum as fi putut sa ma infectez daca mi-am inceput viata sexuala la 19 ani si de atunci nu am avut decat un partener, pe cel ce-mi este sot acum... si teoretic nici el nu a mai avut de atunci o alta partenera (de acum 5 ani).nici eu nici el nu prezentam nici un fel de neg, pete sau altceva anormal...
Va rog mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri pentru ca nu inteleg ce mi se intampla si de ce...
Multumesc!
3 comentarii
păi putea să aiba de dinainte virusul, pentru că rămâne multă vreme în organism. dar nu înseamnă neapărat că eşti infectată HPV, du te şi fă tipajul viral pentru a vedea despre ce e vorba.
Merci mult Crina...sa te auda Dumnezeu si sa nu am HPV.sunt terminata de cand am aflat, si mi se pare atat de nedrept. daca as fi citit cauzele care provoaca aceasta boala inainte, as fi zis ca mie nu mi se va intampla niciodata...
Din pacate trebuie sa ma mai perpelesc o saptamana pt ca sunt la ciclu, dupa care inca trei saptamani pana vine rezultatul analizei HPV...
Multam!
Din pacate trebuie sa ma mai perpelesc o saptamana pt ca sunt la ciclu, dupa care inca trei saptamani pana vine rezultatul analizei HPV...
Multam!
atunci cand faci un test papa-nicolau, medicul ginecolog care ti-a recoltat pentru analiza ar trebui sa-ti si explice ce inseamna rezultatul primit.
a fi diagnosticata cu ASC-US, nu este grav, dar nici nu trebuie lasat de pe o zi pe alta. Este vorba de o modificare a celulelor din diferite motive. Asa cum mi-a recomandat medicul meu si laboratorul unde am facut analiza, urmatoarea analiza ce trebuie facuta este testul HPV sau mai degraba un examen colposcopic, in urma acestei examinari daca este necesar se va urma un tratament iar peste alte 6 luni repetat papa-nicolau.
a fi diagnosticata cu ASC-US, nu este grav, dar nici nu trebuie lasat de pe o zi pe alta. Este vorba de o modificare a celulelor din diferite motive. Asa cum mi-a recomandat medicul meu si laboratorul unde am facut analiza, urmatoarea analiza ce trebuie facuta este testul HPV sau mai degraba un examen colposcopic, in urma acestei examinari daca este necesar se va urma un tratament iar peste alte 6 luni repetat papa-nicolau.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2infectata cu hpv si trichomonas
- 3Sunt infectata cu HPV
- 6Cine stie sa-mi dea un raspuns. Pls!
- 12HPV la barbati
- 4HPV Interpretare analize precum si intrebarile aferente
- 10Ce alte cai de transmitere mai pot exista ptr virusul hpv?
- 0ajutor...mi-am infectat partenerul fara sa vreau cu HPV
- 3Disperat de HPV - ajutor
- 5Probleme Hpv
- 2Suspect de HPV? Intrebare?
- 2Infectie cu HPV - ajutor
- 7Papiloame si HPV pozitiv
- 1buna ziua!! am o intrebare.. virusul hpv se poate vindeca?
- 1Pete albe
- 1Rog sfaturi!! Veruga vulgară fetita 5 ani; HPV parinte - are legatura?
- 0Cauza cancerului de col uterin
- 2AHCC ajuta impotriva HPV?
- 1Intrebare hpv
- 1Hpv provoaca crampe abdominale?
Mai multe informații despre: infectia cu hpv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: