Virusul HPV si negii genitali

05-08-2013
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
AVETI GRIJA, FRATILOR!!!!

HPV este o boala dermatologica/cutanata, cu peste 150 de tulpini diferite descoperite pana in prezent, avand si o varianta GENITALA; 90% din populatia globului are o forma sau alta de HPV! Virus HPV- se manifesta prin excrescente in diferite zone ale corpului, codiloame sau veruci.

Infectia cu HPV este cea mai comuna boala cu transmitere sexuala de origine virala, atingand actualmente adevarate proportii epidemice, aparand 500 000 de cazuri noi anual, si determinand cca 300 000 de decese. Prevalenta la adultii tineri este de 20-50%. Actualmente, este recunoscuta ca o adevarata problema de sanatate pu-blica, deoarece este o boala cu transmitere sexuala, dar mai ales pentru ca este un factor decisiv in patogeneza cancerului cervical la femei.

Informatii oferite de:

1- dr. Tatiana Carata-Dejoianu - medic specialist medicina generala si epidemiologie - Centrul de Diagnostic si Tratament 'Dr. Victor Babes'
2- dr. Ciprian Pop-Began - specialist Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu
3- Dr. Benedict Ancar, medic specialist obstetrica-ginecologie, Centrul Medical Medsana
4- Dr. Anca Popa, medic specialist obstetrica-ginecologie, Centrul Medical Medsana
5- Dr. Radu Botgros, medic specialist boli infectioase
6- Dr. Mihaela Bernevig - Medic specialist obstetrica-ginecologie
7- prof.univ.dr. Mircea Onofriescu, medic primar la Spitalul de Obstetrică Ginecologie iasi
23 comentarii
0
05-08-2013, ora 20:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
I: "Este posibil ca vegetatile vaginale (negi vaginali) sa fie contractate pe alte cai in afara celor sexuale? Prezenta unui tip de HPV presupune neaparat o cale de transmitere sexuala? Daca de 17 ani am un singur partener, inseamna ca trebuie sa-mi pun intrebari privind fidelitatea lui?"

R: In ceea ce priveste vegetatiile vaginale, care sunt produse de anumite tulpini HPV (Human Papiloma Virus), pentru ca infectia sa se transmita, este nevoie de un contact intim cu o persoana afectata, cel putin de un contact cu pielea din zona genitala a persoanei infectate.

Din cate se cunosc din studii, la ora actuala la nivel mondial, 99, 9 % din cazurile de HPV genital sunt cu transmitere exclusiv sexuala. 0, 1% sunt puse sub semnul intrebarii in ceea ce priveste transmiterea de la mama la fiica, dar cam atat! (dr. specialist Benedict Ancar)
0
05-08-2013, ora 20:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
- Depistarea si genotiparea precoce a infectiei genitale cu Human Papilloma Virus (HPV) este o modalitate eficienta de prevenire a cancerului de col uterin. Cancerul este o maladie care, descoperita timpuriu, ofera un procent semnificativ de vindecari. Rata de mortalitate datorata cancerului de col uterin a scazut in ultimii ani in tarile dezvoltate.


- Testul Papanicolau poate detecta celulele precancerigene si cancerigene la nivel cervical, dar acesta nu este neaparat elocvent pentru o suspiciune de infecatare cu HPV. Testarea HPV (ADN) la femei, urmat de un nou control medical atent este singurul care va determina prezenta virusului si genotiparea acestuia.


- Infectia cu Human Papilloma Virus (HPV) este cea mai cunoscuta infectie virala cu transmitere exclusiv sexuala. Este transmis prin contact genital (sex vaginal, oral si anal) si de asemeni prin contact tegumentar - se poate transmite si prin simplul contact al pielii din zona pubiana (de aceea prezevativul nu ofera o protectie). Se estimeaza ca cel putin 50 % dintre adultii activi sexual au avut o infectie cu HPV. Dobandirea infectiei cu HPV este strans legata de comportamentul sexual. Frecventa infectiei cu HPV creste cu numarul de parteneri sexuali si cu debutul timpuriu al activitatii sexuale. Femeile care lucreaza ca prostituate si au mai multi parteneri sunt expuse unui risc major de infectare cu HPV. Acidul dezoxiribonucleic (ADN) al HPV a fost evidentiat la 1, 8 % dintre femeile active sexual in populatia generala si la 15, 8 % din prostituate, arata un studiu realizat recent in Spania.


- Mai mult de 40 dintre cei peste 150 de virusi HPV sunt transmisibili pe cale sexuala si pot infecta zona genitala atat a barbatului cat si a femeii, inclusiv pielea penisului, vulva (zona din exteriorul vaginului) sau chiar anusul. Tipurile de HPV care infecteaza zona genitala sunt transmise doar prin contact genital/intim. Majoritatea infectiilor cu HPV nu prezinta simptome si, de aceea, multe persoane nu stiu ca sunt infectate si totusi acestia pot transmite virusul si partenerului sexual. Virusul "traieste" in pielea sau membrana mucoasei si, de regula, nu cauzeaza nici un simptom. Pentru fiecare tip de infectie cu HPV medicul va decide ce tratament se potriveste cel mai bine tipului de HPV existent atat pentru femeie cat si pentru parener. Nu exista teste de genotipare fidele HPV pentru barbati. Se recomanda insa o peniscopie si de asemenea, un tipaj HPV. Genotipare exacta se face doar ca urmare a testelor partenerei.
0
05-08-2013, ora 20:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
- Perioada de incubatie a virusului Human Papilloma este cuprinsa intre 2 saptamani si 9 luni. Uneori exista cazuri care devin contagioase chiar si dupa 18 luni de la infectare.



- Boala incepe sa se manifeste mai tarziu. Probabilitatea ca partenerul - de multe ori fara simptome - sa se fi infectat mult mai demult, inainte de aparitia simptomelor la femeie, este foarte ridicata. Chiar si in conditiile in care este folosit prezervativul, sansele de infectie sunt extrem mari, chiar si prin simpla atingere cutanata.

- Afectiunea este serioasa, mai ales daca este cu tulpina virala cu oncogenicitate crescuta (adica, in timp, ani de zile, poate da modificari celulare care sa duca la cancer).



- Nu toata lumea care are virusul va avea si negi vizibili. Acesti negi pot aparea si intr-o forma putin crescuta, pot fi plati sau greu vizibili pentru a face diferenta fata de pielea normala. Anumite tipuri de negi genitali sunt atat de mici incat sunt aproape imposibil de detectat cu ochiul liber chiar si pentru un medic cu experienta. Acesti negi sunt numiti "HPV subclinic". Aceasta inseamna ca o persoana poate fi infectata fara sa stie ca are tipul sau tipurile de HPV care cauzeaza aparitia negilor. O examinare completa pentru HPV include o parcurgere sumara a istoricului sexual cronologic pentru determinarea posibililor suspecti si examinarea tuturor simptomelor ce ar fi putut fi prezente.



- Pentru moment nu exista un tratament care sa vindece complet HPV. Odata infectat, virusul poate ramane in organismul tau pentru totdeauna. Tratarea negilor in sine poate reduce riscul transmiterii catre alti parteneri care nu au mai fost expusi tipului de HPV pe care il porti.

Faptul ca aveti cest virus nu semnifica ca veti face cancer ci doar ca aveti un risc mai mare de a face cancer de col uterin la un moment dat in viata, decat alte femei care nu au infectia cu acest virus (daca aveti unul din tipurile de HPV high risk).
0
05-08-2013, ora 20:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
- Cancerul colului uterin este considerat consecinta intarziata a infectiei cu HPV transmisa pe cale sexuala. Aproximativ 40 % din leziunile preinvazive netratate degenereaza in cancer invaziv intr-o perioada medie de circa zece ani.

- Detectia ADN-HPV (high-low risks) este o modalitate superioara testarii serologice. Pe de alta parte, exista si infectii inaparente cu virusuri Papilloma Uman (fara vegetatii), caz in care virusul este transmisibil, in special la barbati. Acestia sunt numiti chiar purtatori aparent "sanatosi"

- Infectia se manifesta in general prin aparitia unor leziuni carnoase (veruci ) in zonele genitale - vulva, penis, perineu, anus - de culoare gri, roz sau rosu viu, de consistenta moale. Aceste veruci nu sunt intotdeauna vizibile. Uneori sunt foarte mici sau sunt situate in zone inaccesibile vederii si astfel persoana infectata nu este constienta de faptul ca este infectata si ca poate transmite infectia.

- Tratamentul consta in: badijonale cu Acidul tricloracetic de 1-2 ori pe saptamana, badijonaje locale cu Podofilotoxina (cu efecte locale iritative mai reduse decat ale Podofilinei) - aplicabil la domiciliu de catre pacient (2 aplicatii pe zi, 3 zile pe saptamana), aplicarea locala a unor substante, crioterapie cu azot lichid o data la 1-2 saptamani, electrocauterizare, folosirea bisturiului electric, excizia chirurgicala, excizia cu laser CO2, tratamente adjuvante de stimulare a imunitatii si, obligatoriu, abstinenta sexuala. Acestea se stabilesc de catre medicul de specialitate in functie de tulpinile de HPV cu care ati fost ifectat. Terapia cu laser este foarte scumpa si in general nu este disponibila in cadrul oricarei clinici.
0
05-08-2013, ora 20:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
- Ambii parteneri trebuie sa fie examinati si tratati concomitent, evitandu-se astfel reinfectarea reciproca, si sa existe o permanenta si prelungita supraveghere medicala in timpul si dupa tratament, evitandu-se astfel recidivele.

Tratamentul poate dura de la cateva luni la ani...!


- Pentru ca la barbati infectia cu papiloma virus nu presupune riscuri si nu se poate depista atat de usor, acestia sunt considerti de multe ori purtatori sanatosi si trebuie sa se trateze in functie de genotiparea partenerei. In cazul in care au existat mai multe partenere, diagnosticarea tuturor tulpinilor este extrem de dificila.


- Atat la femeie cat si la barbat, in general, diagnosticul se pune printr-un examen clinic. Dar exista si cazuri in care este necesara o confirmare data de teste de laborator pentru a elimina alte aspecte patologice si pentru a diferentia tipurile de afectiuni. Aceastea se fac prin colposcopie (la femei) cu sau fara biopsie si completate de uretroscopie (la barbati).


- Reducerea riscurilor aparitiei HPV - cea mai sigura metoda de a elimina posibilitatea infectarii sau reinfectarii cu HPV este abstinenta. Pentru cei ce aleg sa fie activi din punct de vedere sexual, o relatie de lunga durata, monogama, cu un partener monogam si neinfectat este cea mai buna metoda de a preveni infectia genitala cu HPV. Oricum, este greu de determinat daca un partener cu o viata sexuala activa in trecut este infectat in prezent. Femeia este cea care poate face teste dupa o perioada de timp suficient de lunga pentru a verifica existenta acestui virus si la partener.
0
05-08-2013, ora 20:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
- Pentru femei consultul ginecologic, colposcopia, testul PAPS si analizele HPV-PCR sunt metodele care cumulate pot asigura o diagnosticare corecta a tulpinilor cu care sunt infectate.



"În România, cancerul de col uterin este cea mai frecventă formă de cancer printre femeile cu vîrste cuprinse între 15 şi 44 de ani. Şase femei mor zilnic din cauza acestei boli, iar nouă sînt nou diagnosticate. Şi mai îngrijorător este faptul că pacientele din România diagnosticate cu această boală sînt mai tinere decît cele din Europa şi din întreaga lume.

Dacă nu va fi prevenită infectarea cu virusul uman HPV, cancerul de col uterin va continua să fie a doua cauză a mortalităţii printre femeile care suferă de cancer, după cancerul mamar."

(prof.univ.dr. Mircea Onofriescu, medic primar la Spitalul de Obstetrică Ginecologie "Cuza Vodă", din Iaşi

Sursa materialului: http://www.kudika.ro/comunitate/forum/view_topic/34627/Negii-genitali-si-HPV-ul.html
0
06-08-2013, ora 17:30
h1n1
Nu este medic/terapeut
h1n1
Clara_p

1) 'Se estimeaza ca cel putin 50 % dintre adultii activi sexual au avut o infectie cu HPV.
Acidul dezoxiribonucleic (ADN) al HPV a fost evidentiat la 1, 8 % dintre femeile active sexual in populatia generala si la 15, 8 % din prostituate, arata un studiu realizat recent in Spania.'

1, 8+15, 8=17.6% femei, diferenta pana la 50% sunt barbati??? nu prea cred!


2)-' Pentru moment nu exista un tratament care sa vindece complet HPV. Odata infectat, virusul poate ramane in organismul tau pentru totdeauna.
- Reducerea riscurilor aparitiei HPV - cea mai sigura metoda de a elimina posibilitatea infectarii sau reinfectarii cu HPV este abstinenta'

Din moment ce poti sa previ posibilitatea reinfectarii inseamna ca virusul poate fi eliminat din organism! Acest virus e nehotarat.Poate sau nu sa ramana in organism si in functie de ce?

3)'Perioada de incubatie a virusului Human Papilloma este cuprinsa intre 2 saptamani si 9 luni. Uneori exista cazuri care devin contagioase chiar si dupa 18 luni de la infectare.'

Sa inteleg ca dupa perioada de incubatie(perioada de timp scursa de la momentul infectarii pana la aparitia manifestarilor clinice care este direct proportionala cu viteza de reproducere a agentului patogen), in unele cazuri virusul ne acorda un ragaz care poate sa depaseasca si 9 luni???
0
06-08-2013, ora 22:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ h1n1

Pentru mine personal oricine ia acest virus il transmite 'maine' la viitorul partener sexual.
Nu stau sa comentez analizele facute de medici de profesie.

Problema care se impune este ca acest virus le da mari dureri de cap femeilor, aceste probleme aparand mai putin la barbati, ei fiind doar purtatori.

Dar tu care probabil ca nu te-ai confruntat cu astfel de probleme, sau nu ai avut persoane apropiate care sa se fi confruntat, te apuci sa analizezi frazele ca la gramatica in clasa a VIII-a intr-un subiect care se poate finaliza chiar printr-un cancer de col uterin si prin deces.

P.S.: Virusii de tip HPV, HIV, nu ies din corp cu nici un tratament. Daca ar fi fost gasit acel tratament nu ar fi fost afectata de HPV mai mult de 50 % din populatia activa sexual.

Mai mult decat atat, el poate trai in organism perioade mari, chiar mai mari de 10 ani si apoi sa se manifeste. Negi etc.
Mai rasfoieste si tu cu atentie cazurile REALE de pe Forum. Nu statisticile care nu ma incalzesc cu nimic.
Ca daca o femeie sau un barbat incepe sa faca acesti negi periodic (de 2, de 3 ori pe an, in fiecare an - cunosc cazuri concrete, nu din statistici) etc, toata viata le este data peste cap.

Si nu mai au nevoie sa faca nici o analiza la nimic si sa despice firul in patru. Trebuie sa mearga la medic sau sa isi dea cu nu stiu ce creme sa ii arda si tot iau negii unul de la altul. Pentru ca tratament nu exista.

Pe mine ma intereseaza rezolvarea problemei nu analize de cifre.

Iar abstinenta sexuala si existenta unui singur partener fidel de-a lungul vietii te fereste de asemenea porcarii.

Parinii mei au fost unicii parteneri unul pentru altul. Au 42 de ani de casatorie. Niciunul nu a avut niciodata batai de cap cu nici o boala sexuala. Nici macar cu vreo candida pe care o pot produce si antibioticele.

Asa ca hai sa nu mai ne pierdem timpul aiurea comentand cifre, si sa ne vedem de vietile noastre ca sa nu luam aceasta nenorocire, daca nu am luat-o pina acum.
0
07-08-2013, ora 10:46
h1n1
Nu este medic/terapeut
h1n1
Clara_p

Problema este ca cei care au publicat articolele respective banuiesc ca serveau masa sau erau la o cafea.Cum poti sa spui ca perioada de incubatie a unei afectiuni este cuprinsa intre 14 zile si 9 luni dar uneori poti sa fii contagios doar dupa un an jumate!!!???mai degraba poti sa fii contagios chiar si in timpul perioadei de incubatie, pana la aparitia simptomatologiei clinice, iar dupa aceea bineanteles contagiozitatea va creste! Dpdv gramatical eu nu am analizat nici o fraza! Infectia cu HPV este atat de raspandita incat daca reprezenta asa o mare problema cum spui, era considerata pandemie! Nici vorba de asa ceva, insa este un bun prilej pentru companiile farmaceutice de a obtine un profit considerabil din obtinerea unui(sau a mai multor)vaccin! Legat de abstinenta nu pot sa comentez, e problema fiecaruia cum alege sa traiasca dar tin sa-ti spun ca exista destule cazuri cand pers.de gen feminin, virgine, au prezentat negi genitali! Cat despre cazuri reale sa stii ca am intrat si eu pe diferite siteuri din curiozitate, cel mai de folos dintre acestea consider ca este al unui foarte bun dermato-venerolog care face si consultatii on-line(in sensul ca da sfaturi) si care a tratat sute, poate mii de pacienti cu aceasta afectiune.Am sa-ti dau ca exemplu o discutie de pe forum(cu scuzele de rigoare pt. copy-paste):

pacient:
buna ziua. daca dupa 8 luni de zile nu mi-au mai aparut negii mai sunt purtatoare a acestui virus? mai sunt contagioasa? vreau sa aflu cum am reusit sa iau acest virus ? am avut contact sexual de 2 ori, prima data neprotejat (fara sa fi mai avut relatii sexuale ) si a doua ora protejat cu aceeasi pers. negii mi-au aparut la 7-8 luni dupa, timp in care nu am mai intretinut relatii sexuale deloc. a urmat apoi 4 luni de chin in care am fost cautezizata, am folosit condilyne sol, am luat isoprinosine si au disparut. am ramas apoi cu o mancarime am folosit travocort pt ca asa mi-ati spus, incerc sa va povestesc exact cum au decurs pt k nu pot sa imi explic. se poate lua si pe alte cai acest virus ? cum?
simt k nu o sa ma mai refac niciodata phisic, nu pot sa cred de ce tocmai mie, tinand cont ca nu am avut multe relatii. printr-o intepatura cu un ac infestat se poate lua va intreb, probabil vi se pare o tampenie dar nu pot sa imi explic. lucrez in farmacie si intru in contact cu multa lume bolnava ma credeti k am inceput sa ma gandesc si la varianta asta e posibil ? sau singurul vinovat a fost partenerul ?
va rog mult sa imi rasp la toate intrebarile. va multumesc mult

RĂSPUNS:

Negii pot aparea dupa o epilare in zona genitala.
Daca au aparut la 8 luni dupa contactul sexual, inseamna ca nu se datoreaza acelui contact.
Daca la 8 luni dupa tratament nu au mai aparut, inseamna ca sunteti vindecata.

pacient:
Am avut negi pe mana, atit eu cat si partenera mea. Dupa 2 saptamani de la arderea celor de pe mana, mi-au aparut in zona genitala. Este posibil ca eu sa imi fi facut transmiterea sau se raspandesc numai prin contact sexual ?! Exista probleme de viitor, ma refer aici la sanatatea copiilor mei. Daca dupa arderea lor, mai pot infecta pe cineva, si daca aceasta boala poate aduce cancerul sau boli mai periculoase. Dupa ce perioada, de la arderea lor, pot avea relatii sexuale cu o persoana, fara sa ii transmit virusul. E un virus incurabil ce ramane in corpul meu toata viata si il pot transmite la orice persoana cu care am relatii sexuale ?! Va multumesc din suflet, este o grea perioada din viata mea. Multumesc
RĂSPUNS:

1. Negii de pe mana nu sunt dati de acelasi virus ca cei genitali.
2.Copiii dvs nu au de ce sa fie afectati !
3. Dupa arderea lor nu mai sunteti contagios, adica nu mai infectati pe nimeni.
4. Virusul nu ramane in corp.
5. Relatii sexuale neprotejate puteti avea numai dupa ce nu mai aveti niciun neg.
0
08-08-2013, ora 15:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. Virusul HPV se poate lua si prin petting. Nu e absolut necesar contact sexual propriu-zis.

2. Faza ca daca nu ii apar negi 8 luni e vindecata, e bors.

3. Cunosc o familie carora de apare anual. Deci trec de 8 luni. Si se chinuiesc in fiecare an cu ei.

4. Daca virusul HPV ar iesi din corp femeile nu ar mai trebui sa faca o data la 6 luni/un an Testul Papanicolau.

5. Negii astia se mai iau si de pe prosopul ud. Aceasta fata i-a luat cand era mica (de 10 ani) de la tatal ei.

6. Virusul ramane in corp toata viata indiferent de tratament. Doctorul bate campii si este extrem de slab informat.

Nu am de ce sa ma contrazic cu tine. Tu ca barbat esti mai putin expus la asa ceva.
Dar femeile care se lupta de ani si ani cu un astfel de virus care le da n probleme ginecologice sunt dovada vie ca ce am scris eu este corect.

Sexul in afara Casatoriei are un pret ! - Recomandat si Adolescentilor
-**

* o conferinta tinuta adolescentilor americani despre bolile care se iau prin transmitere sexuala, in principal despre HPV, cu caile de transmisie

(**modificat de admin)
0
08-08-2013, ora 17:21
h1n1
Nu este medic/terapeut
h1n1
clara_p

mmda, nu poti sa schimbi parerea cuiva care nu accepta decat ceea ce vrea sa vada sau sa auda, insa fiecare are dreptul la o parere cu care putem sau nu sa fim de acord! Eu in general cand afirm un lucru ma bazez mai mult pe argumente stiintifice decat pe cele din auzite sau chiar intalnite in viata de zi cu zi si aici ma refer la cele spuse de tine in legatura cu familia care nu reuseste sa scape de aceasta afectiune(la randul meu cunosc mai multe persoane care au avut candva papiloame dar au si uitat acest lucru de foarte multi ani)Din cate am citit insa circa 80% din cei ce au avut aceasta infectie nici macar nu au stiut de ea, circa 15% dezvolta negi genitali care tratandu-se nu vor mai avea probleme, iar in restul cazurilor infectia se va croniciza, probabil pe fondul imunitatii precare, iar unele persoane vor dezvolta cancer cervical(in jur de 2% din persoanele infectate cu tulpinile cu risc, ma rog, 16 si 18 cred)! De aici am tras concluzia ca HPV este virusul care provoaca veruci de diverse tipuri sau il mai putem numi "virusul care provoaca neoplasmul cervical exceptand cele 98% din cazuri cand nu o face"!
Cat despre tratament ai dreptate, pt.virusi nu exista tratament, sistemul imunitar reprezinta inamicul perfect al acestora, de aceea ne imunizam la nastere sau pe parcurcul vietii impotriva poliomielitei sau a variolei, etc.Da, s-a mai incercat tratamentul cu retrovirale, de ex zidovudina in cazul infectiei cu HIV, dar din punctul meu de vedere nu reprezinta un tratament real in sensul ca nu tinteste vreo componenta a virusului ci intrerupe sinteza ADN, baza existentei vietii pe aceasta planeta.Ei spun ca au rezolvat problema dar nu e deloc asa, oamenii nu mai mor de SIDA asa de des ca in anii 80 insa mor de insuficienta hepatica sau de probleme cardio-vasculare, efecte secundare a medicatiei!
0
08-08-2013, ora 18:45
h1n1
Nu este medic/terapeut
h1n1
clara_p

Vai de mine, cum sa bata campii doctorul?!Acest om are un C.V. impresionant si sunt ferm convins ca stie ce spune:

1990 - 1994 - Rezidentiat dermatologie - Facultatea de medicina si farmacie "GR.T.POPA" IASI si "CAROL DAVILA" BUCUREªTI
1994 - Medic specialist dermatovenerolog
1998 - Medic primar
2001 - Doctor in stiinte medicale cu teza "Consideratii privind etiopatogenia si tratamentul psoriazisului"
ACTIVITATE ªTIINÞIFICA
- peste 30 de lucrari prezentate la simpozioane, conferinte ºi congrese nationale;
-14 lucrari publicate in reviste de specialitate;
-membru al :
-Societatii Romane de Dermatologie
- European Academy of Dermato-Venereology;
- Societatii Romane de Medicina Estetica;
- Societatii de Medici ºi Naturalisti Iasi

EXPERIENTA STUDII CLINICE
-2 studii internationale de faza III;
-3 studii nationale de faza IV.
0
08-08-2013, ora 19:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ h1n1

Nu mai pot eu de ce CV are doctorul daca eu cunosc femei in imediata mea apropiere care se lupta cu acest virus de ani si ani fara sa ii dea de leac.
0
10-09-2013, ora 16:46
Oni1
Nu este medic/terapeut
Oni1
buna ziua

am si eu o intrebare, este posibil sa ma fi contagiat de hpv la colul uterin daca prietenul meu a fost infectat la deget si a introdus degetul in vagin in timpul actului sexual?

multumesc!
0
10-09-2013, ora 18:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Oni1

Daca a fost infectat cu virusul HPV, acesta nu iese din organism.
HPV se poate lua prin contact genital direct, chiar daca folositi prezervativ sau prin petting.

Vedeti acest film american ca sa intelegeti mai multe despre acest virus:

-*

* o conferinta tinuta adolescentilor americani despre bolile care se iau prin transmitere sexuala, in principal despre HPV, cu caile de transmisie


(* modificat de admin)
0
24-12-2013, ora 01:13
adrian wish
Nu este medic/terapeut
adrian wish
o intrebare, dupa extirparea verucilor prin laser este posibil sa mai apara altele?Am avut hpv(condilom genital mi-a dat doctorul isoprinosine, pentru imunitate) si cateva veruci care ambele au fost indepartate prin laser...sunt sanse sa mai am virusul in corp?sa fac un test HPV?.
0
26-12-2013, ora 21:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ adrian wish

La unii reapare anul, de 2-3 ori pe an. Ramaneti purtator de virus toata viata.
0
29-12-2013, ora 22:17
adrian wish
Nu este medic/terapeut
adrian wish
si solutia care ar fii sa nu mai apara deloc chiar daca sunt purtator...chiar nu vreau sa arunc cu banii in stanga si in dreapta..
0
30-12-2013, ora 18:46
h1n1
Nu este medic/terapeut
h1n1
Solutia este o imunitate buna iar daca se intampla sa recidiveze electrocauterizare cat de repede pt a nu se inmulti.
0
19-01-2014, ora 19:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Marturia unei persoane cu veruci HPV

@ Bianca Daniela

Buna ziua, de 3 luni am născut un băieţel perfect sănătos, prin cezariana din cauza unor condiloame. După aceasta naştere am scăpat de condiloame fara a face nici o intervenţie. Cu acel ciclu după naştere am scăpat de ele. Insa tocmai ieri am fost la medicul meu ptr o colposcopie, insa mi sa depistat faptul ca sunt foarte inflamata..am primit un tip de ovule(din nou) iar soţul meu a primit un tip de medicamente. As dori sa stiu din ce cauza sunt inflamata iar aceea scurgere de ce nu imi trece prin tratamente cu ovule. Am uitat sa specific ca locuiesc in Italia. Va multumesc.

- See more at: http://forum.romedic.ro/prod/Inflamatie_cu_scurgere_albicioasa-galbuie_083513.html#sthash.QDUEQhUk.dpuf
0
31-08-2014, ora 18:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
"70 % dintre cele peste 120 de tulpini virus HPV au potential oncogen (pot produce cancer)" spune o doamna doctor intr-o emisiune televizata.
-*

(*modificat de admin)
0
03-02-2015, ora 17:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Marturia unei persoane cu veruci HPV

@ deeutza27

Buna. Asi vrea sa va povestesc pe scurt ce problema am! In luna octombrie mi-au aparut in zona genitala niste negi dupa care am mers la un medic ginecolog si am aflat ca sunt infectata cu acest virus chinuitor hpv. Dupa ce mi-a facut testul papanicolau mi-a prescris niste ovule si solutia condyline. Dupa ce am urmat acest tratament mi-au disparut negii in totalitate dar din pacate dupa 2 saptamani mi-au aparut din nou negii. Si de atunci tot asa sunt cand imi apar pun condyline si le usca si dupa 2 sapt apar din nou. Asi dori un sfat ce asi putea face ca sa nu imi mai apara de loc pt ca sunt in calea disperarii!?
0
06-07-2015, ora 22:39
Dr. Cosmina Brummer
Obstetrica-ginecologie, Rm.Valcea
Dr. Cosmina Brummer
Nu toate formele de HPV se manifesta ca veruci.Majoritatea formelor cu risc crescut cancerigen se manifesta sub alte forme decat veruci (negi).
Informatia cu investigatiile este corecta in ceea ce priveste genotiparea si colposcopia.Exista situatii in care testul colpocitologic (testul Babes-Papanicolaou) nu arata modificari cauzate de HPV dar nu se exclude totusi prezenta HPV.Tocmai datorita perioadei de incubare.
Tratametul se face de catre partenerii implicati in relatie si nu numai de catre pacienta diagnosticata.
Tratametul include medicatie mai complexa decat cea descrisa anterior.
Informatiile sunt disponibile de multi ani si prezentata la congresele internationale (exemplu:cel din 2007 din Monte Carlo), ulterior si la congresele nationale (ultimul fiind cel de luna trevuta din Bucuresti).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.